a znamo no smo u soku zbog danasnjeg treninga.
:)
inace su im i bolidi ispisani sa porukom o ovom jubileju...
Printable View
a znamo no smo u soku zbog danasnjeg treninga.
:)
inace su im i bolidi ispisani sa porukom o ovom jubileju...
Petak je to, osim Mercedesovih 1-2, malo šta se može zaključiti.
Hamilton says Red Bull, Ferrari closer to Mercedes
Bolje da je Ferrari donio neki update (tokeni) u Spa, nego sto ce u Monzu.
Prosli put im se taj update nije odma ,,primio,,
Sent from Nokia 3310 [emoji1]
ne gledah kvalifikacije..a izgleda da je i dobro sto nisam...
u svakom slucaju spa je posebna staza gdje moze svasta da se izdesava tako da nije nemoguce ocekivati neki dobar rezultat ferrarija sjutra
Kimi je maler neviđeni, Fetel loš, Rikardo takođe, ne znam šta da očekujem sjutra, lagano će se Mercedesi prošetati na prve dvije pozicije... Jedino ako na startu bude nekih iznenađenja, jer sad svi "ručno" startuju bez pomoći iz boxa.
SPA je staza gdje samo mogu najjaci da konkurisu, Mercedes je dosta jaci od konkurencije i sve da izgube pozicije na startu idu jedan pravac, pa zahtjevni Eau Rouge, pa dugacak pravac, a tu Mercedesu ama bas niko ne moze da parira i tu je glavna prednost Mercedesa. Jedino da se pokvare ili sudare, u suprotnom, razlika izmedju prvog i nekog iz drugih timova ce biti 20-30sek i vise.
Nikako ne mogu da ukapiram sto se Vettelu dogodilo pa je bio ovako ocajan.
prvi izlazak u q3 je kasnio skoro 2,5sek.
Osim ako ne ocekuju kisu sjutra pa su bolid unaprijed podesili za te uslove...to mi jedino pada na pamet.
Ne gledah, sto je sad uradio Raikonen?
Luis izjednacio rekord NAJVECEG koji je 2001. sest puta zaredom bio prvi u kvalama.
Sebastian Vettel said he was surprised to only qualify ninth for the Belgian Grand Prix despite making an error at the end of his final lap.Za Kimija ispituju uzrok kvara:Quote:
“I didn’t go off,” Vettel told reporters after qualifying, “it was a normal lap, but a little bit deep into the last corner.”
“Surprised it was only good enough for ninth,” he added. Vettel is expected to start from eighth after Romain Grosjean takes a five-place penalty for a gearbox change.
“We just couldn’t make the step from Q2 to Q3,” Vettel added. “I think it was tight, a tight pack, so we went from being just in front to behind. That’s what happened.”
Vettel expects the start of the race “could be a bit different” due to the changes which have been introduced this weekend “but for sure the target is to make up ground at the start and then in the opening lap as much as possible”.
“Equally it’s a long race so it doesn’t get decided in turn one or lap one.”
Quote:
Quick clarification from Ferrari on the cause of Raikkonen's stoppage.
"Oil pressure drop on Kimi's car."
U toku trke se očekuje kiša (source Accuweather) ali negdje pred kraj... Jedino ako Ferari ima neku bolju/tačniju prognozu pa da postavi setup Fetelovog bolida za kišu :-) Možda i ranije padne, ko zna...
9am
10am 11am 12pm 1pm 2pm 3pm 4pm Forecast Mostly Sunny Mostly Sunny Mostly Sunny Mostly Sunny Mostly Sunny Partly Sunny Partly Cloudy T-storms Temp (°C) 17° 19° 20° 21° 22° 24° 23° 20° RealFeel® 16° 18° 20° 22° 23° 24° 23° 17° Humidity 55% 51% 46% 43% 41% 40% 47% 71%
Spa je to, naravno da se ocekuje kisa :D
Nema smisla:
Round Grand Prix Pole position 1 Australian Grand Prix Lewis Hamilton 2 Malaysian Grand Prix Lewis Hamilton 3 Chinese Grand Prix Lewis Hamilton 4 Bahrain Grand Prix Lewis Hamilton 5 Spanish Grand Prix Nico Rosberg 6 Monaco Grand Prix Lewis Hamilton 7 Canadian Grand Prix Lewis Hamilton 8 Austrian Grand Prix Lewis Hamilton 9 British Grand Prix Lewis Hamilton 10 Hungarian Grand Prix Lewis Hamilton 11 Belgian Grand Prix Lewis Hamilton
I neki tu su i dalje ubijedjeni da je Britni bolji od Luje.
Mclaren je najavljivao upgrade PU, negdje sam pročitao izjavu Arai san-a da će nakon ovog upgrade-a, 3 tokena čini mi se, Hondin motor biti na nivou Ferarijevog. Maximalne brzine po sektorima i dalje govore o velikom zaostatku.
Da mi je znati ko se ovoga sjetio Ron Denis ili Arai? Dobiješ kazne za korišćenje sedmog motora u sezoni a zatim ga nakon FP2 zamijeniš osmim i kazna ti ne utiče jer već startuješ pod kaznom a ne prenosi se na sljedeću trku. A kasnije možeš da koristiš sedmi motor bez kazne... To ne smeta FA, on može da gura Hondu bez obzira o kojem se motoru po redu radi :-)
http://i59.tinypic.com/ziric9.png
Sto je on onda tamo kad ne gura, protestuje li? :)
Ma jok. Sere.
nisam probo ali mislim da je zajebano bitit izmedju maldonada i grozngo
Kimi prelos start koliko mogu da vidim.
Zato je Vettel krenuo odlicno.
kad mislis da si vidio sve sto se moyze desiti u boxu....onda se desi williams koji obrka gume :)
nego sto je fora sa VSC??? komentator konstanto ponavlja da pravila nisu bas jasna...i da je tokom ovog VSC ili mercedes isao brze...ili je konkretno ferrari tj vettel isao sporije nego sto je trebalo...
Ma ovo je uzas. Ovo nema veze sa F1.
sad treba izdrzat ovih par krugova...tacnije gume bi valjalo da izdrze...
2 greske Ferrarija zbog kojih ce najvjerovatnije izgubit postolje
uopste mi nije krivo....ne znam o cemu su mislili...vetel je maestralno vozio ali nisu smjeli ovo da urade...
Ovima u pit wallu Ferkana treba jebat malo mater.
Gledah sprint, sto se desilo Fetelu?
Pukla zadnja desna.
otisla zadnja desna guma 11km od cilja...kad je bio treci...isao samo jednom u pit
Vidio sam da idu na taj rizik. Jbg, preveliki rizik danas ipak, bas teski uslovi za gume.
Svaka cas
Rikardu
Perezu
Kjatu
Festapenu
aaaali ako nastave ovako sa pravilima i glupostima ... dzaba mlade nade
Grozanu neka je sa srecom, odlican je bio, milo mi je sto je on na podijumu, kad je vec morala da puca guma.
Proseravaju, daju im sve moguce informacije 5-6 godine i onda odjednom od sledece trke nema ovoga nema onoga.
S*ru se sve vise na sport kao u nekim pokusajima da bude ,,bolji,,
Nove izmjene pravila za starovanje bez pomoci je ekstra, prvi put u poslednjih par godina bar nesto od trke da je zanimljivo :D Inace, pozdrave salje Hamilton, nema kad da svrati na forum, juri ka trecoj tituli ;-) Pogotovu pozdravlja sve one koji su prosle godine navijali za Rozberga, veli da navijate i ove za njega, mozda osvoji ahahhahahahhahahahhaha
je li ovo realno http://i.imgur.com/G0d4gZW.jpg
Nizak pritisak.
cekao jutros do 3h da gledam snimak, plus se juce cijeli dan patim da nekako ne saznam razultat da bih vidio ono...
"Well how many laps was I missing? Not many," Vettel told the BBC. "Things like that are not allowed to happen – full stop. If it happens 200 metres earlier I’m not standing here now, I’m with 300 [kph] stuck in Eau Rouge, so I don’t know what else needs to happen."
"Same as every time: ‘yeah there was a cut, debris, bodywork, the driver went wide’ – bullshit. If Nico tells us that he didn’t go off the track then he didn’t go off the track, same with me I didn’t go out of the track, just out of the blue it explodes and as I said, if this happens earlier – f**k."
Pravi intervju.