^ Jes, ovaj znak obaveznog obilazenja sa desne strane je stvarno zbunjujuci... Nikad cuo, nikad vidio.
Printable View
^ Jes, ovaj znak obaveznog obilazenja sa desne strane je stvarno zbunjujuci... Nikad cuo, nikad vidio.
Primjetio sam da sve vise degenerika prolazi kroz crveno.Jos kad vespom krenem iste sek sa semafora kad se upali pa 3-4x dnevno neki klipan prodje kroz crveno.Danas od tgovinske idem pravo,lik od zabjela lijevo ,prica na tel,40+ slubeni pikup.
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Bas, il kad kroz zeleno/žuto /crveno prodju njih 2-3 da ne bi čekali a vide da je gužva i da ne mogu proći raskrsnicu.. I kolaps naprave.
za to bih u zatvor slao...
A zaboravio sam i ja ali čista logika ako mozak ukljucis..... [emoji51]
Ima li ko da objasni vozačima da bulevar prema Zeti nema brzu i sporu traku.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
Tacno.
Ali isto tako svaki degenerik koji ide ispod ogranicenja , taksista koji kuca poruke, ide lijevom...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Baksuze, ja danas u garažu, imamo boks sa dva mjesta kad lagano čovjek parkirao auto i zauzeo oba mjesta u boksu. Malo mu jedno bilo :D
I mene to zanima jer se posvadjam svaki put sa mužem haha. Ja uvijek vozim desnom osim kad nekoga pretičem. On kad vozi 80 ide lijevom ali tamo se generalno vozi i po 120, on vozi brzom trakom jer kaže to ja maksimalna brzina pa ovi što voz epreko ograničenja ga ne zanimaju :D Mislim da je tu čak u pravu ali ja se uvijek sklonim.
Član 1
U Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima („Službeni list CG“ br. 33/12, 58/14 i
14/17) u članu 7 stav 1 tač. 5, 42, 44 i 126 mijenjaju se i glase:
„5) brza saobraćajnica je državni put za saobraćaj motornih vozila sa dvije fizički
odvojene kolovozne trake za saobraćaj iz suprotnih smjerova sa raskrsnicama u dva ili više nivoa sa poprečnim putevima, drugim saobraćajnicama i željezničkim prugama, koja po pravilu nema zaustavnih traka
Evo člana 10 novog zakona
Član 10
U članu 103 stav 1 mijenja se i glasi: ”Na autoputu i brzoj saobraćajnici sa više saobraćajnih traka namijenjenih kretanju
vozila u istom smjeru, vozač motornog vozila mora se kretati krajnjom desnom saobraćajnom trakom, osim ako je zauzeta vozilima koja se kreću manjom brzinom od brzine kretanja njegovog vozila.”
U st. 3 i 4 riječi: “putu rezervisanom za saobraćaj motornih vozila” zamjenjuju se riječima: ”brzoj saobraćajnici”. Član 11
U članu 117 poslije stava 1 dod
Sve dok ne postave znak tretira se kao bulevar.
Inače bi bila po ovome brza saobraćajnica bulevar Svetog Petra
Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Kako moze biti brza saobracajnica ako ima 3 kruzna toka, 4-5 raskrsnica...i kako lijeva traka moze biti brza traka ako iz nje mozes da se ukljucis lijevo ili polukruzno?
Pa i da je brza,ne može biti brža od 80km/h.Znači ako ćeš da voziš 90/100/110...moraš u desnu[emoji1]
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
,,u dva ili više nivoa", dakle bulevar jer su raskrsnice u istom nivou, onda nema saobraćajnog znaka (put rezervisan za saobraćaj motornih vozila) koji bi označio brzu saobraćajnicu, ne mogu se sjetiti ima li pješačkih prelaza, ako ima eto još jedan razlog zašto je bulevar.
Sent from my Motorola 8400
Vidiš gore dje postavih novi član zakona da brza saobraćajnica može biti i sa raskrsnicama.
Kao skoro svi naši zakoni toliko su jasni da možemo da uh tumačimo kako nam je volja :)
U svakom slučaju mislim(naravno ne tvrdim) da policija tretira put ka Zeti kao brzu saobracajnicu.
edit:
Ajde da ne brišem post, pojma nemam.
Tumačimo kako nam je volja.
Pošto sam se već 5-6 puta svadjao kao idiot sa idiotom i ugrožavao život na tom bulevatu, objašavajući ljudima da lijeva nije brza, a vidim da su i ovdje podijeljena mišljenja, trebalo bi pitati upravu policije pa dati odgovor za sve.
Po meni ono je bulevar. Poslaću pitanje upravi policije.
ZVANIČNO iz Uprave policije
Put do Zete i oko Zete nije brza cesta i nema brzu i sporu traku.
Moja preporuka:
I ako nema brzu traku, pametno je voziti desnom stranom ako idete sporije, da se ne bi svađali sa raznim nervoznim vozačima koji jure.
E ajde okači kumim te Bogom, ima da ga uramim iznad televizora!
Sent from my MI 8 using Tapatalk
Ne mozemo da tumacimo kako nam je volja. Npr. ides iz pravca Zete i hoces da svratis malo u AL kombinat. To je ova raskrsnica:
https://i.postimg.cc/Ght1Nx4f/0-CAA8...-A5-E7-F59.png
Pazi sad, da bi mogao da skrenes lijevo ti moras da vozis lijevom trakom, i onda moras da usporis na 40-50 na sat da
bi mogao da se prestrojis u traku za lijevo. E sad ne znam kako se moze izvrsiti ako neko iza tebe leti 100 na sat jer misli da je to brza traka, da je auto brza saobracajnica...koji nikad autoputa vidio nije.
Ako bas hoces da vozis brze od ostalih, jedina opcija je cik cak.
P.S. ja vazda guslam lijevom trakom i BMK. Vozio bih desnom ali ima previse sahti.
Pošto je komunikacija sa UP išla preko direktora Nacionalnog Biroa Osiguracača Crne Gore, koji blisko sarađuju sa UP, a putem Vibera ne mogu dati tu prepisku, ali mogu zamoliti kolege novinare da pitaju i oni zvanično pa ću okačiti.