Mene je sinoć "ćapio" presretač. Pratio me oko 10 minuta... JBG.
Vozačka je i dalje kod mene :)
Printable View
Mene je sinoć "ćapio" presretač. Pratio me oko 10 minuta... JBG.
Vozačka je i dalje kod mene :)
napisase mi prijavu jer sam vozio sa papirom na kojem pise da pokupim vozacku cetvrtog januara (nisam otisao usled nekih obaveza) i pise mi kaznu jer NEMAM VOZACKU, iako covjeku pokazujem da je imam samo je u fioku u MUP. i to prilikom rutinske kontrole, nista nisam radio O.o
pa nemas je kod sebe.kao da je mup kao ti je ostala kuci. nenosenje dokumenata
E kakvi su ovi :) http://www.youtube.com/watch?v=CTJdE...feature=relmfu
Oni imaju jednu svetu stvar - nikad te nece zaustavit ako nisi napravio neko ****** i nikad ti nece podmetnut nesto kao ovi nasi ovdje.
Oni i da hoce, ne smiju, svaki ima kameru ispod sofersajbne i bubicu.
Prica ovoga policajca je komplet sala (german boy, my contry...), jer nikad ne vicu niti prigovaraju. Samo pisu prijavu i cao.
Tvoje pravo je da prekoracis a njegovo da te zaustavi i da ti napise prijavu.
A ne moze bit' da nema gadova i da je sve super srecno i veselo. Fabija ne preceruj. Ali da je zlatno u odnosu na ovdje to sigurno.
Mene jednom zaustavise sa sve pistoljima i reflektorima i maksimalno korektno me pustise doma bez ikakvih kazni i cuda.
Doduse, jesam se malo prepao :p
A drugom prilikom sam vozio iz jedne u drugu drzavu sa 15-16 godina, bez kapi vozacke. Naravno po pravilima i niko me dirao nije :D
100 godina ces vozit, ako vozis po pravilima niko te nece zaustavit.
Ja sam tamo obrnuo masivan broj milja i nikad nisam imao kontakt sa njima.
A zna se da od 9/11 i jos nekih drugih problema sto su imali sa idiotima sve je drugacije. Kad te zaustavi ne smijes izadjes iz auta, ako izadjes ima pravo da puca...
Pa naravno, ja bio u crnom bemveu, kupe, proletio masu brzo, bilo nedje 4-5 sati izjutra, sva je prilika da sam gankster. Medjutim ja korektno, vracao se sa maturskog pa me pustise. Sto je najjace 2 auta su me zaustavila, jedan ispred drugi iza mene. Izbaci ruke kroz prozor i tako te fore :D
Posle 10 dana nisam smio u auto da udjem.
Najvise ciljaju frajere kao sto si ti, sa sportskim autima.
Ako vide da si mlad a opet vozis minivan ili neki porodicni auto bez chrome rimz i slicnih sranja...ili ako vozis Volvo...odmah vide da nisi interested in cars i da ti auto sluzi za transportation...ne diraju...
Ali ako cuju kako vrtis Celicu do 8000 giri onda...
Prije par mjeseci, dok sam još živio u NY, kasno neđe uveče, cijepam ja Attachment 74855 ulicom Bliker.
Za mnom 5-6 patrola, sirene... Na kraju mi prepriječiše put, ja stadoh...
Izlijeću policajci, psuju (da ne pišem sad kako). Ja ruke na volan, po starom dobrom običaju.
Njih 3-4 sa pištoljima na gotovs, prilazi autu... Ja se usr'o od straha.
Kad jedan policajac primiče uho prozoru i oslušne, a ja slučajno u tom trenutku slušao LINK. Igrom slučaja, bješe veliki fan ovog pjevača. A i ostali prepoznaše o kome se radi.
Te me to spasi. Ispričah se sa momcima, potapšaše me i prođoh bez problema...
naravoučenije-LINK2
Vidi, mozda je pola sata prije toga neki crnac opljackao Comericu i frajer je zvao 911 i rekao da su fjudzitivi vozili Mustang GT...
Ja se sjecam, bilo je 2007-e ili 2008-e, neki frajer je ubio staricu neku, a vozio je champagne Lexus...ja nisam vozio Lexusa dok nisu nasli ovog frajera.
@11/11/11 izvini ako sam te sto uvrijedio, ajde prti sad
Napisase mi maloprije kaznu za prekoracenje brzine, cak 20 km/h sam isao vise od dozvoljenog, prije Kolasina iz pravca granice. I tako dok on piskara kaznu, leti iz istog smjera neki pasat, zaustavi ga policajac, a ovaj ga raspicio 100 na sat (vidio na radar), izlazi Pedja Mitrovic iz pasata, lik iz uprave za sprijecavanje pranja para, i vjerovatno pretpostaviste, pusti ga 'ladno, a meni kaznu od 30e uprca.
Jesi ti Pedja? Nisi? Aj cao. (tako bi ti Fabia rekao :)).. A jbg takva nam je drzava raspada se. Trazim ja onu njihovu novu zgradu, i vidim policajca u auto, i prilazim da ga pitam dje je, dobar dan, on kaze sacekaj, i uzeo vozacku od nekog i krenuo da pise kaznu al se ovaj pozvao na nekog prije toga. I zove on nekog (policajac) sta ti je taj i taj. Aha dobro, izadje iz auta vrati vozacku ovome aj cao. A krenuo bio da mu pise nesto. Ladno to sve, ni stida ni srama sto sam ja tu. Pa kad moze neko shnj da se pozove na bilo koga, mozes mislit kako je tek kad naidje neko takav.
Nista novo,vazdasnja prica nasih kerova.
Pa nece kaznit kolegu, naravno.
Mada, ako su toliko prljavi, mogao je da mu uzme vozacku pa da je vrati sjutra...da bi ispali korektni...
Nego nemaju mozga...
Javite kad budete s policajcem raspravljali jer ste kola parkirali na svojem pored magistralnog puta. Juče dođem ja od doktora i parkiram auto.Auto parkirano malo podalje od kuće na jedan plac pri magistralu. Brat nešto radio već par dana na taj plac. Scena zvoni telefon u neka doba brat : 'Dođi donesi moju ličnu kartu i donesi dokumenta od kola.'
I odem ja kod njih.
'Dobar dan!'
mutava oba policajca...
'u čemu je problem ?' ja pitam kad već nisu kulturni ni da odpozdrave...
'brat vam nema dokumenta sa sobom i parkirali ste na putu'
'brat je nedaleko od kuće radi u svoju baštinu ...izvinite što nije danas planirao da ga vi legitimišete pa ponio dokumenta sa sobom...a što se tiče parkiranja ja ni najmanje nisam na magistralni put' jedan mutav i dalje a ovaj drugi uvatio da mi objašnjava : ' Gospođice auto mora da bude parkirano 3 metra od puta iz bezbjedonosnih razloga ovako ugrožava saobraćaj' ...
'Gospodine uz svo dužno poštovanje prema vašoj profesiji,ali auto treba da je parkirano 3 metra od pune linije a ovo je parkirano i više od tri metra od pune kao što možete i sami viđeti'
'Ne budi drska (prešlo se na ti i povisio ton ej!)
'Nisam drska samo vam ukazujem na činjenice! A mogu li ja vas nešto da pitam zašto niste nikoga u naselju onda opomenuli jer ste prošli makar pored dvoje kola koja narušavaju bezbjednost i krše zakon svojim parkiranjem!? Zašto o tome ne brinete i u sred sezone pa fino pauka dovedete i globite ?'
na to dobih odgovor ' tad imamo pametnijeg posla' nastavila sam da se prepirem s istim da bi ispalo da je išlo po prijavi komšije koji se zabrinuo šta moj brat tamo danima radi da nije kakvo švercovanje da nije kakvo sačekivanje itd ... da vam te budalaštine ne prepričavam uglavnom poslije toga ih pitah mogu li ja onda sad fino da im prijavim tog istog komšiju da odemo da njega i da njega globe jer je nepropisno parkiran ovog trena ... i policajac od tolikog peglanja međusobno me zamolio da zaključimo priču na ovome jer već je rekao u redu je sve i da shvatim da su djelovali po pozivu ...
i ja činim 'zakon je jedan i jednak za sve pa evo i ja vas pozivam da djelujete u komšijinom slučaju'
javi se konačno drugi policajac (ej nije on jado mutav :mrgreen: )' o kuku tome ko se tebi zamjeri završite više i razilazimo se' ... i raziđosmo se ...
Kad te neko prijavi moraju tako da reaguju... ti jedan dan prijavi kazi "vidjela sam ja mislim da je imao pistolj" reci ucinjelo mi se nisam sigurna i poslat ce nekog da ispitaju to.
Vidio sam ovo.
Sad cajac samo vadi pistolj i puca.
Pokušavam da izračunam šta mi se isplati oko ovih zimskih guma.
Trebao sam da registrujem auto prije desetak dana, ali nikako da nađem polovne zimske gume za njega. Kako je cijena novih guma 70-80 EUR, znači da mi za registraciju kola treba 140-160 EUR. Sad pokušavam da provalim da li mi se više isplati:
a) da zamolim prijatelja da mi pozajmi gume samo za tehnički, pa da me milicija eventualno kazni (ako budem baksuz) za neposjedovanje zimske opreme
b) da ni ne registrujem auto do aprila i da vozim neregistrovano
Kolike bi kazne bile u slučaju a) i u slučaju b)?
Da napomenem, vozim prilično normalno i milicija me je zaustavila posljednji put prije jedno godinu i po. Nemam nikakvih prekršaja i kazni u prošlosti.
c) kupi 2 polovne gume
kolika je kazna za gume? tj neposjedovanje zimskih
to i ja pitah...valjda iskljucivanje iz saobracaja :D
mene interesuje je li nekog od forumasa ili njihovih poznanika neko KAZNIO zbog guma ?
Radije cu platit 15/20 eura kazne nego 1000 eura za gume :)
Kaznili nijesu al su provjeravali kad god zaustave... Bar ovi nikšićki... Tako da ako ste planirali śeverno od PG, uzmite ih, ne samo zbog kazni, već što lako mogu i zatrebati...
Kakvi sitničari. Ja sma kupio 4 nove u septembar po 40€. Sada sma obezbijeđen za 5 godina.
to je nesto ka infrakcije na forum..
xaxaxaxaxa, taman sam to pisao... i odustah...
samo, jel se isto kazneni bodovi brisu posle nekog vremena?