imperial or US gallon? :p
Printable View
imperial or US gallon? :p
Sto, i meni je ta potrosnja na megana 1.9 dci (kombinovano grad/otvoreno). zimi do 6.5. Tako standardno od kad sam ga uzeo 2009-te
To je valjda Polo Bluemotion, ili....ne znam...
Jaggg?? Not.
Ako je imperial onda da, moguce je.
fabija, ne moze mu 2.0tdci KROZ PG trosit 5 litara brate...
Ja sam rekao da je to prosjecna po kompu, u pg on trosi i 8 i po, 9
meni je danas trošio 5.3l/100 km, PG lokal, Od centra do Donje Gorice i nazad do trga vektre, pa ponovo ista ruta do centra, nekih 9 km gradske i 11 km otvorenog (s obzirom da je od nikšićkih semafora do Donje Gorice kao otvoreni put)... Nije nerealno da neko novije može 5.5 s obzirom da su iste kubikaže, a ovo dovoljno govori koliko je realno ugrađivat plin, tj. nerealno. u prevodu, kad budem htio mašinu i imao para za bacanje na gorivo kupići nissan 370z i voziću ga na benzin, a do tad odličan mi je i ovaj koji je nevjerovatno štedljiv i dovoljno brz.
Ovo u srbiji vec dugo imaju u ponudi (http://www.naslovi.net/2010-03-05/vr...nicama/1581921), ali pita se ne pravi od g...
usuh avio dizel i pretekoh gti-a sa tdi-jem!
radi tako mi boga!
Ja usuh i poleceh
kako si plin povezao sa svojim cdiem?!
I ja se pitam :)
srećom još uvijek mogu nabaviti D2 :p Inače bi prošao kao većina kojima je "propišala boš pumpa"!!!
Dok bude ga bilo... nikakak Avio...eko i slično...
Dok uspeš aditiv ili ulje... dodaj to na cijenu koja je klanje... i ispade skoro isto kao benzin...
Prosto mi dođe da prodam auto i da kupim benzinca... Em manji troškovi održavanja... em jeftiniji...
http://calculator-converter.com/l_10...per_100_km.php
Result: 5.23 L/100km
@Apelle moi - Kad ja resetujem bord comp u dvoriste i krenem do donje gorice, nazad, zabjelo, centar, preko morace pa doma - pokazuje mi max 13 prosjecnu :)
A realno mi kroz grad ne ide ispod 17
ja sam mojim autom na otvoreno Pg-maestral-Pg....najstedljivije voznje (koju ja poznajem, znaci ugalvnom voznja po ogranicenju ili malo iznad) i pokaze 6.5L, kroz grad kad vidim manje od 10 :) to mi je premija :)
Sve je to lijepo, no proba li ko avio dizel, smijem li to usut u auto :)
ja sam probao danas, usuo 50 eura bezolovnog 100oktana i 50 eura avio-dizela... malo je mirniji na ler cini mi se. Mozda je placebo efekat doduse..vrijeme ce pokazati
:)
Hehehehehehhe, mene strah ako to uspem, tu azdahu od goriva, da cu polecet kukakvice, ili zapalit nekoga iza mene, plamenom iz auspuha kao iz Mig-29 AVIOna :) :)
ja ga usuh danas...za sad motor jos radi :)
Jesi li dobio kick-down funkciju sipanjem ovoga goriva :)
Izvini molim te, kakva greska sve mi *****.. nije 5.23 nego 5.62.
isto mi je lakse koristit ovaj kalkulator, hvala :) pa neka grijesi TOLIKO MNOGO :)))
ps, ja sam kucao 45 mpg, mislio sam da je toliko rekao. Ne 42. Mada isti kujac
Ali nije isto 42 US MPG i 42 UK MPG.
to US i UK treba izbombardovat pa da koriste litre kao i normalni svijet
probali su, al tradicija je tradicija kodnjih :p Tek da vidis kad udjes u problematiku da, sve i da imaju svi racunanje u litrima i km, Ameri imaju drugacije standarde za mjerenje potrosnje, a pride i u EU se radi na uvodjenju novih standarda, jer em sadasnji nisu bas realni (skoro je nemoguce postici navedene vrijednosti proizvodjaca, tipa 3-4l na 100 km prosjecne), em ne prave razliku izmedju npr. 1 putnik ide sam bez klime, ili 5 putnika sa klimom na full, po veoma visokim ili veoma niskim spoljnjim temperaturama. Tako da ce po novim standardima biti i taj best/worst case scenario uveden. Al to za jedno 5 godina min.
A avio-dizel?
Posto mi je neko skinuo post sa AVIODIZELOM, mozemo odje nastavit tu temu. Bila je prica da je to marketinski trik, da se ne radi o nista boljem dizelu od eurodizel itd. Danas sam sipao na Eko pumpi i nemate mogucnosti da BIRATE izmedju obicnog i ovog dizela, sto je bila jedna od poduzih polemika u postu vezanom za aviodizel, za koji su neki argumente iznosili tipa "zasto je iste cijene i zasto onda mogu da biram koji cu ako je vec toliiko bolji", vec je aviodizel jedini dizel proizvod koji nude. Dakle, radi se u stvari samo o tehnologiji po kojoj je prociscen obicni dizel, koji se sipa na tim pumpama. Obradjen je specijalnim filterima koji se koriste u avioindustriji za preciscavanje goriva za avione. Ja sam danas napunio pun rezervoar, sjutra putujem za Sloveniju i cim se vratim sa puta dobicete detaljne informacije, ako primjetim neke promjene. :)
Trenutna potrosnja mog golfa, na otvorenom tj autoputu je oko 4,5 po bordu. Ne vjerujem da ce trositi nesto pretjerano manje (kud će manje) ali se nadam da cu osjetiti neke promjene!!
ahahahah
danas sam nesto radio oko kola i samo da recem da je gorivo sa bonusa masu cisto...
zadnje 150 eura je usuto na bonus tako da je gorivo iz mog auta mjerodavno :)
ja sam presao 8000 kilometara od zamjene filtera goriva (izmedju ostalog) od toga je 90% sipaTo na bonus... i par puta na ekopetrol pumpama kad nisam bio u pg.
Zamijenjen prije par dana..filter pun vode, sljunka, gradjevinskog shuta, tompusa, maloljetnica itd
Nemamo mi cistog goriva.
Imamo...nijanse.
Plin je cist u zadnje vrijeme, svugdje.
U regionu krenulo pojeftinjenje
http://www.jutarnji.hr/od-ponoci-niz...-lipa/1025118/
Cus aviodizel... Pffff... Gorivo za mlazne (turbomlazne) motore mnogo je losijeg kvaliteta od goriva za klipne motore. To vam je kao gaz za petrolejske lampe. Kod mlaznih motora nema finih zazora medju pokretnim djelovima (npr. kao kod ventila na klipnim motorima), nema sistema sa visokim pritiscima (npr. sistemi za ubrizgavanje goriva kod dizel motora)....
Tako mislim da je patka sa avio dizelom cisto ******...
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
aj srecno bilo :p