You must spread some Reputation around before giving it to Cika_Dzo again.
Fenomenalna knjiga.
Nazalost, jedina koju sam ja procitao od tog autora.
Printable View
Bruklinska revija ludosti - Oster
Nakon jedne teške knjige opuštam se uz:
Sofi Kinsela
Bogomdana domaćica
Dje me nadjoše :D
Procitah
William S. Burroughs - The naked lunch (1959)
cista psihodelija u modernistickom maniru
kontroverzni Michel Houellebecq - Extension du domaine de la lutte (1994)
poprilicno dobar kratak roman s suvim francuskim smislom za humor (i mozda previse 'filmski' )
Jean Genet - Thief's journal (1949)
i ne mogu a da (opet) ne skrenem paznju na njega= njegova djela. Originalno, poeticno... Procitah i njegovu izvrsnu dramu Les Bonnes. Preporuka.
I na kraju...
mladjani Torinese iliti najmladji dobitnik prestizne nagrade Strega
Paolo Giordano - La solitudine dei numeri primi (2008 )
izbjegavam sve sto ima predznak 'bestseler' ali... ovo je jedan izuzetan (tuzan) roman. Giordanov stil je na trenutke toliko jednostavan (da ne kazem povrsan), pa onda opet matematicki precizan, poetican, surov... PREPORUKA!
Procitah Lovca na zmajeve i odmah kupih njegovu drugu knjigu - Hiljadu cudesnih sunaca, ali moram napraviti pauzu, jer je i ova druga prilicno tuzna, pa se bojim da me ne dokusuri.
Inace, citavsi ovu knjigu nekako sam skroz drugacije dozivela zemlju o kojoj se toliko pricalo, kao i ljude koji su ziveli tamo.
Sestra je procitala i lovac na zmajeve i hiljadu cudesnih sunaca, kaze da su odlicne ali d ato mene ne bi interesovalo :)
Pa ova druga jeste isto tuzna,ali od samog pocetka je ona takva. Mada,prica je poucna a vise se bavi pitanjem zene i njenog polozaja u drustvu.
To je Avganistan,sta ces...Samo, ne bi imala nikakvu predstavu o toj zemlji, odnosno,da je u pitanju bila jedna velika kultura koju su,eto,dosta uspjeli unistiti.Zbog toga si (kao i ja) drugacije dozivjela Avganistan i ljude u
njemu ;)
za pred spavanje...
Knjiga bez naslova- nepoznati pisac... :)
ne znam, samo su mi rekli da je mnogo tuzan
Ipak poceh Hiljadu cudesnih sunaca jer, iako sam mislila da napravim pauzu posle Lovca na zmajeve, ipak ne mogoh da odolim.
Boris Dežulović - Christkind
There is a difference between a little person and a dwarf.
'cause one of them is a fucking dwarf.
Soren Kjerkegor - Čovek i Duh
Sjajno za zainteresovane koji nisu dolazili u dodir sa njim.
gdje se mogu naci lovac na zmajeve, i druge knjige a da su na engleskom, osim u trznom centru petrovic? Harry Potter kolekciju sam morao naruciti iz beograda(na engleskom naravno) 80 eura. zaostajemo
I mene je knjiga odusevila, ali kao i ti nisam skontala o kom se mestu radi.
Danilovgrad.
Bečej.
Uzgredbudirečeno, jel' to neko rekao da je 'skeptičan prema savremenim piscima'? :D
Oh, my.
Ma pogrešno se odrazila. Htjela je reć da je sarkastična prema savremenim piscima.
Lipšus linguae.
Oh, onda je sve u redu.
Izvinjavam se svima.
Procitah Hiljadu cudesnih sunaca. Bas je dobra, ali i tuzna ubitacno. Mnogo tuznija od Lovca na zmajeve.
Bulgakov - Pseće srce
Javi komentar kad zavrsis.
Kanim se da je kupim.
nema tu što, uzimaj :)
ja recimo tek večeras naručih u jednoj knjižari "Čudo u Poskovoj Dragi", pošto je njima previše teško da sami poruče išta osim Jergovića.
Poslednja kineska carica.
Prica iz perpesktive zene koja je bila udata za kineskog cara.Kroz njenu pricu savrseno se opisuje polako nestajanje kineske imperije..
Zaista bi je trebao procitati svako ko moze
Pol Oster - Nevidljivi
Provokativno, osterovski ubitačno, navodi na razmišljanje.
Citam romane Slobodana Selenića u kompletu. Trenutno sam na Ubistvi sa predumisljajem
The Secret... pa sta znam.. nije losa. Mada je to kao upustvo za zivot .. taj tip knjige.
Dino Bucati - Tatarska Pustinja
Nevjerovatna priča, izvrsno ispričana.
Bez teksta sam. Preporuka svima, moj primjerak je Mono & Manana 2002.
Savršeno djelo o... nećete vjerovat'. Životu.
moj primjerak ce biti HP LJ P1005, 2011, cim kupim papir za stampanje. jesi citao prodavnicu tajni?
(cuj citao - slusao!)
Ne.
Mislim da jedno par mjeseci neću ništa da čitam, želim da uživam u ovom besprekornom osjećaju u nervnom sistemu koji je ostavio Bucati.
Jer jednog dana kad budem pred olovnim morem, niko mi neće reći riječ utjehe i ohrabrenja. I što je najgore, znaću da tako i treba da bude. :)
Čujemo se, Tatari.
Hiljadu cudesnih sunaca- H. Hoseini
I dok se CikaDzo oporavlja od emotivnog šoka (sve zbog jedne knjige) :) ja sam blizu toga....
A. Tarkovski - Sculpting in Time
jonathan franzen - the corrections