^ Koliko ja znam Kindle sa US Amazon-a stize kod nas . Pisao je neko vec o tome na ovom topicu, mada ako si narucivao neki skuplji model shipito je bolja opcija ...
Printable View
^ Koliko ja znam Kindle sa US Amazon-a stize kod nas . Pisao je neko vec o tome na ovom topicu, mada ako si narucivao neki skuplji model shipito je bolja opcija ...
Moze al prateci iskustva nekih clanova odavde ne isplati se nikako :)
Hvala na odgovoru. Pretpostavio sam da je tako, ali rekoh bolje da pitam. Kada si se registrovao na shipito je si li platio preko kartice? (Mislim da ide 8.5$).
Koliko sam uporedjivao neke cijene amazon mi je jeftiniji od newegg i bestbuy-a. Vidim da amazon daje za iznose iznad odredjene cijene - besplatnu dostavu na teritoriji Amerike. Pretpostavljam da si i ti to koristio free shipment do skladista.
Da li ima razlike u tezini kada shipito salje pakete prema nama - recimo mislim na ovo, na amazon imas tezinu paketa koji se salje i ako on iznosi 1 kg, da li je isto to tako i kod shipit-a ili tezina paketa bude razlicita?
Koliko je pouzdan kalkulator koji shipito ima? Da li samo stavis tezina paketa u kg ili popunjavas i vrijednost i dimenzije? Recimo za paket od 1kg najpovoljnije je uzeti ovaj nacin USPS Priority MailŪ Flat-Rate Envelope jer je cijena oko 14$.
Znaci ukupno se plati shipitu 14$ za slanje + 8.5$ provizija.
Koji nacin dostave je po tebi najbolji - (znam da dhl, fedex i ups - imaju visoke svoje provizije, tako da njih ne racunam) - jer recimo ima i ove dvije ponudjene Shipito AirMail i USPS Priority MailŪ Int'l?
8.5$ je njihova provizija,sto se tice shipping calculatora ni meni to nije najasnije. Mislim da onamo treba da se unese tezina citavog paketa i dimenzije paketa a ne proizvoda. E sad ja nisam nasao onamo kolika je tezina paketa i njegove dimenzije mada nisam nesto ni obracao paznju, ne vjerujem da nema.
Sto se tice shippinga do virtualne adrese, obavezno koristi Amazon Prime, free trial je ja mislim 1-2 mjeseca. Free Shipping.
Meni je prvi put da koristim usluge shipita tako da cu detalje oko toga kolika je postarina ka nama ovamo tek znati danas u toku dana eventualno sutra posto je roba na putu od amazona do shipita :)
Uzmi USPS Priority Mail, to je najbolja opcija u odnosu cijena / brzina dostave... Paket poslat po njemu putuje nekih 2 sedmice do CG, u zavisnosti od gabarita... Manji brze putuju po mom iskustvu...
Srecna kupovina ;)
Hvala. Kad su kod njih najveca snizenja i traju li popusti cijeli mjesec decembar? (vidio sam da su bili sad popusti za dan zahvalnosti i mislim nesto da je bilo black friday gdje su popusti bili od 40-70% - nadam se da ce biti jos ovakvih popusta)
Pa bice ti sada ovaj period do nove godine pun tih snizenja... Samo nemoj previse da se navuces na kupovinu ;)
evo mene opet sa pitanjima :D
uzeo sam sad drugu karticu za reg na paypal jer za onu proslu su trazili sto chuda , sve sam ispunio ali ne znam jos hoce li je aktivirati .....
e sad smijem li staviti opet istu adresu - naravno drugo ime (vl. kartice) , i koliko treba za aktivaciju i privatanje kartice ... Ja sam prosli put odmah nakon registracije na paypal posao na ebay i pokusavao nesto da kupim predpostavljam da sam tu napravio gresku i da sam trebao da sacekam da prvo prihvate karticu ???
i josh jedno pitanje , dal da na ebay koristim stari nalog ili i njega da otvorim na novo i mora li i on biti na ime vlasnika kartice ???
Pazi, sto se tice paypal naloga, nebi trebalo da predstavi problem isti podaci. Mada sam ja verifikovao nalog entropay virtualnom karticom jer imam nlb visu electron koju paypal ne prihvata ni pod razno :) Sto se tice ebay naloga koristi stari pa ako ces sto da mijenjas edituj tamo :) Al kako god da obrnes nikako neces moc da verifikujes tj potvrdis adresu sa paypala. Da pojednostavim malo, vecina prodavaca na ebay ce ti slati proizvode samo na onu adresu koju si koristio kad si registrovao paypal. E sad problem je sto ti ta adresa stoji tamo kao "nepotvrdjena" i ne mozes nikako da je potvrdis i neki prodavci nece htjeti da ti posalju misleci da se radi o ko zna cemu. Mada sve je stvar dogovora, meni nisu pravili problem za sad ;)
Po default-u primarna shipping adresa na eBay je ona sa PayPal-a... Medjutim, to se lako promjeni u podasevanja naloga, gdje se stavi prava adresa u Crnoj Gori da bude primarna... Onda kada kupujes, u svim fakturama se pojavljuje samo ta primarna adresa u CG, i pored nje stoji da je unconfirmed... Medjutim ja za ovih 40 i nesto kupovina za sad (od par pa do par stotina eura) nikad nisam imao problem... Samo kontaktiram prodavca za svaki slucaj nakon kupovine da mu potvrdim adresu, i to je to...
e ne znam , znam samo da sam se iscimao oko ovog prvog naloga pih . sad da vidim oce li mi prihvatiti poslao sam im i izvod iz banke ali adresu bojim se da nece prihvatiti i da nece aktivirati nalog ...
registrovao sam tu karticu na mooneybookers i tamo je sve proslo ok bash sam je danas verfikovao ...
ps. na rezervacije mi stoji 4-5x po 1euro da je nesto skinuto sa paypala ali ne znam za chem - o cemu bi se moglo raditi ?
evo sad registrovah ovu drugu karticu(na nju imam e-banking) , na hrvacku sam je registrovao , stigla mi je odmah poruka da je skinuto 1e za paypal (ne znam za chem ? ) , a onda je stiglo i 1.50e za verifikaciju - kod prihvacen ... e sad dal da sacekam malo pa da idem da kupujem nesto ili mogu odmah ???
Vatajte ove opasne popuste na ebay (50-60%). Ja trgovah jendu torbu za 41€ (sa dostavom). Cak u BG kosta 85€ :D
Za torbu si dao 41e, gori si nego ove zene
a jbg.. moram i ja imat torbu od krokodilove koze.. (za grad)
Ona mala torbica?
velika velika
Ja za te pare nadjoh pantalone za skijanje :)
Ali imam problem sto ne umijem da izmijerim struk (dje se mjeri :) ) da bi odredio koju velicinu da narucim :)
uglavnom sa strane pisu dimenzije, pa na osnovu njih odredis svoju velicnu.
A ko ima stomacinu ova mjera ne valja... Jer bi mi onda gace lecele oko mene :)
evo da se pohvalim , moja prva kupovina napokon uspjela :D
I da se zahvalim svima na pomoci ;)
Koristio si karticu koju, koje banke, koju si zemlju stavio. Cisto navedite da znamo i ostali :)
P.S.
Znam da je pisano i ranije ali nije na odmet
Ovaj put sam koristio karticu Podgoricke Banke , Registrovao sam se na Croatia , Premium Account , Adresu sam stavio pravu samo sto sam izabrao drugu drzavu i stavio sam postanski kod 20 000 (Dubrovnik)
sad je izgleda obavezna verifikacija kartice , jer mi je odmah skinulo sa racuna 1e+1.50e za verifikaciju . Na ovoj kartici imam e-banking tako da sam je odmah aktivirao (stigao kod transakcije porukom) i to je to :D
ps. Nemojte napraviti gresku da pokusate da kupite nesto prije aktivacije , jer sam se ja tu izgleda prosli put zeznuo , pokusao sam 4-5x da kupim nesto , prije nego sam uzeo izvod iz banke i odradio verifikaciju i onda su trazili sto chuda kao dokaz ... poslao sam im sve danas pa mozda i nju kativiraju ali ...
pss. samo za svaki slucaj otvorio sam i novi nalog na e-bay
E nek je sa srecom vala :)