https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net...ab&oe=5FA5A9C9
Printable View
Evo i ovaj nas je izgoreo... ne odgovara my izvestaj Evropske komisije...
Dobio je, veli, Krivokapic Mila na "papir, kamen, makaze".
Hahaha...
Vidi se da je kralj Nikola odje vlada. Daj brak, da se rijesi sve..
Ali Somersby od breskve [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...fa6085761c.jpg
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Nebojša Medojević: "... Nijesam p.oturica..."
Proziva li ovo Bošnjake/Muslimane ili direktno Dritana Abazovića?
Otkako se počeo družiti sa Mandićevcima Medovi se pogledi šire.
DF trazi finansije, niko ne komentarise. Bojim se da ce se krcma u planini nastaviti
Najmanja je šteta finansije da uzmu.
Pa nije bas najeftinije. Jeftinije im je dati tu bezbjednost, samo onda sistem ostaje isti.
Ministarstvo ekonomije je zaduzeno za kreiranje poslovne politike i zakone koji se ticu realnog sektora. Kreira fiskalnu politiku kao i carinsku. Vrsi provjeru istih i drugostepeni je organ za carinske i poreske sporove. Kreiraju budzet i pravac razvoja za naredne 4 godine i sta ce drzava da podrzi. tipa sadasnja je gurala gradjevinu i turizam koja je uticala da ovako splamtimo ekonomski za manje od 6 mjeseci. Imaju direktnu kontrolu nad poreskom upravom, carinom i upravom za nekretnine.
Nije ni cudo da su vladali 30 godina kad ocigledno vecina misli da je pendrek najvaznija stvar u drzavi
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
A moraju nešto uzet. Po meni sto god im daš ne valja.
Pa stvarno je nerealno da tolikoj podgrupi od grupe 41 poslanika ne pripadne ništa,to je baš mimo pameti.
Oni imaju dvostruko vise poslanika od Becica i Abazovica zajedno i to ce se morati uvaziti.
Doduse svi ti poslanici im bez ovih 14 Demokrata i URA ne valjaju po lule duvana pa ce i to biti prihvaceno.
Vlada ce biti plod kompromisa a mene se ne svidja sto joj je na celu politicki najslabija licnost bez partije iza sebe i bilo kakve logistike.
To je lose.
DF je velika grupa i imaju sigurno sposobnih ljudi u svojim redovima, naslo bi se tu odlicnih kandidata za svako ministarstvo.
Problem je sto ce MMK trojka insistirati da budu ministri i nece dati nikom sposobnom da se prikuci. I Zdravka ne mogu da podnesu pored sebe, a ne drugog normalnog covjeka da dovode.
Ili je možda to baš top.
Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Koalicija oko DF treba da preuzme sedam ministarstava.
Neka biraju, među navedenima, shodno kadrovima kojima raspolažu: ekonomija, zdravstvo, sport, nauka, prosvjeta, rad i socijalno staranje, pomorstvo i saobraćaj, poljoprivreda i ruralni razvoj, turizam i saobraćaj, kultura. U ponudi bi trebalo biti i mjesto ministra bez portfelja.
---
Naravno, poželjno je da na čelu tih ministarstava budu ljudi sa odgovarajućim znanjem i iskustvom. Siguran sam da ih mogu naći među svojim članstvom i simpatizerima, rjeđe među stranačkim funkcionerima.
Znam da hoce da uzmu prosvjetu jer im je tu najveca mogucnost za zaposljavanje svojih kadrova, a i da bi mogli da mijenjaju udzbenike, mozda i neke detalje iz istorije. Ali glavni razlog je najveca mogucnost za partijsko zaposljavanje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa najveci dio budzeta nose ta tri ministarstva prosvete,zdravstva i unutrasnjih poslova.
Sledstveno tome i broj radnika za koje su zaduzena ta ministarstva mjeri se desetinama hiljada ljudi.
SD je zahvaljujuci svojim ministrima na celu dva od ova tri ministarstva parlamentarna partija.
Ne misli valjda neko da im je bilo ko dao glas zbog partijskog programa?
Apsolutno se slazem, sve je interes
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja se potpuno slažem s tobom da nema logike. Ali kažem da se meni oni ne dopadaju i da je pogubno da uzmu bilo sto.
Tri koalicije koje su osvojile vlast, od kojih jedna na priči ekspertske vlade, treba da sjednu i da se dogovore. Po broju mandata podijeliti i ministarstva. Političari da se dogovore, ne mediji, crkva i ambasade. To bi bilo normalno. Ali posto je u CG sve nenormalno, onda će morati drugačije.
Mislim da je daleko vaznije od podjele ministarstava da se prihvati princip da ministarstvo nije babovina. Ovo sto trazi DF, pa i (prilicno tiho) Demokrate - da im se da ministarstvo da gazduju sa njim i da im se niko ne mijesa - je samo nastavak starog DPS sistema. Bitno je da se uvede neki nadzor i profesionalizam i da sve tri koalicije ucestvuju u svim ministarstvima, makar da u "tudjem" ministarstvu imaju zamjenika ili drzavnog sekretara.
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...reslo-u-gp-ura
Ako sam dobro shvatio dio 15-16 članova SDP iz PG prešao u URU, jer su nezadovoljni koketiranjem sa DPS [emoji16]
E sad koji je to procenat OO SDP, nemam pojma.
Slažem se svakako.
Dobro bi bilo da se Krivokapić drži meritornog kriterijuma, da se na funkciju bira onaj sa najboljom biografijom i iskustvom. Pa ako on kao mandatar ima nekog iz inostranstva sa radnim iskustvom npr u Deutsche banci, valjda će njemu dati prednost u odnosu na Slavena Radunovića koji je što se tiče bavljenja biznisom jedino uspio da gurne Office centar u stečaj.
Ipak će on kao mandatar najviše biti odgovoran za rad vlade.
A što čini borba
https://borba.me/jos-jedan-skandal-f...comment-114002
Počeli su montaže da objavljuju kako bi diskreditovali URU.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0dd8edda60.jpg