A ljudi žive u nekoj svojoj alternativnoj ušuškanoj realnosti, i njima je lijepo... I baš zato je zdravo i poželjno povremeno ulećet' i vratiti tokove komunikacije u auntie Reality. :D
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Желио бих да видим доказе о непоузданости овог канала.
Ту и тамо нешто промакне, али се исправе.
Додуше сигурно не ништа крупно као кад су руски телеграм канали тврдили да је украјинска офанзива у харковској области уствари навлачење у котлић, а оно бјежте ноге...
Ти лансери су уништени области у првим данима рата на мјесту базирања.
Питање је јесу ли били оперативни.
Руси су у Житомиру уништили активну украјинску батерију С300, на почетку рата.Или недавно у Запорожју радар из система.Нико то није оспоравао.
Та конструкција на украјинским лансерима изгледа потпуно другачије, овако (и то си имао у коментару испод, па би било фер да си и то подијелио):
https://twitter.com/UAWeapons/status...ZwKutiWkg&s=19
Хрватска јесте имала дјелове система С300, али Словенија није.Мислиш на Словачку претпостављам.
Орикс блог је овај лансер уписао као руски губитак, и на основу понуђених доказа и ја вјерујем да је тако.
Ако у међувремену наиђеш на фотографију из другог угла, или неки други доказ да ово није руски лансер, молим шеруј овдје.
Онда ће бити да је 1. гардијска армија још увјек на положајима сјеверно од Славјанска спремна да га зграби, а оно са таблама са називима Балкалија, Изјум, Лиман, Јарова, Купјанск, Борова, снимано у Холивуду.
И она двобојка на Змијском острву исто.А руски десант одлучно брани Високопиље и Давидов брид у херсонској области.
Вагнер игра пејнтбол око Бахмута.
Крстарица Москва пружа ваздушну заштиту Адмирал Григоровичима док спроводе блокаду украјинских лука.
Теретни саобраћај на кримском мосту је премашио све капацитете пруге и моста те се транспорни брод Саратов укључио у транспорт материјала преко азовског мора.
Камови коначно унишили онај стуб од њемачког моста на Дњепру.Није се бранио.
Ваздухоловство црноморске флоте је уништило 50 химарса до сад.Рече Конашенков...и тако даље и тако даље.
Бек ту ријалити...шоу.
Treba pružiti šansu z-rozkosmos panrealnosti, možda konačno ugledamo kako tamo pokazuju uništeni himars.
Z-telegram crvotočine se probijaju kroz sve oblike univerzuma, oyeax. A imaju i neke z-orlove..
Nego, evo grafikoni fsb mašinerije kuda su sve rusi bježali najviše ne od rata jer ga u Rusiji nema, jel..osim ako se ne desi neki građanski ko 1917.
Bježali su od sankcija, mobilizacije i tako to..
Pa ako ih sretnete ubjeđujte njih kako se ruska armija probija po frontu.
https://zona.media/article/2022/11/08/exithttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e2d53b3063.jpg
Sent from my SM-A336B using Tapatalk
Dokaze o opštoj nepouzdanosti i otvoreno propagandnom karakteru tog kanala ću ti rado dostaviti, kao i primjer mehanizma djelovanja istog - čim, recimo, priložiš nedvosmislene dokaze o tvojoj tvrdnji o "himarsovanju cijele baterije Ruskih S300" (šta god fiktivno-bizarni termin "himarsovanje" značio).
Nadalje, priča o upitnoj "operativnosti" čitavog diviziona lansera ukrajinskih S300 uništenih od strane Ruske armije nepogrešivo odaje cope-vajb kojim odiše čitav ovaj topic, kada se propagatori fiktivne ukrajinske supremacije suoče sa realnošću. :)
I za kraj - budući da ja nisam iznio tvrdnju da je ovo Ruski lanser, već TI - teret dokazivanja te tvrdnje pada na tebe. Znam da to odstupa od široko rasprostranjene propagandne prakse koja je ovdje maksimalno isforsirana kada se plasiraju informacije koje idu u prilog ukrajinskom narativu - ali to me zanima koliko i priče o đedu Mrazu.
Lijepo.
Baš bih sad voljela iz te perspektive malo o ofanzivi ruske armije recimo nedavno kod Svatove, ozbiljno bez ironije.
Ko je vodio operaciju, koliko linija ofanzive i zašto Lapin doveden u pitanje?
I gdje je general Vodnjev što ga poslaše u popravni centar za "neposlušne generale"?
Mislim ja sve to pročitah na nezavisnim ruskim medijima ali ko zna možda su i oni strani plaćenici.Aleksej Obuhov rekao je za CPJ da "stvarnost nudi najbolju satiru" kada je u pitanju izvještavanje iz Rusije 2022. i rješio da malo nešto učini po tom pitanju pa osnovao recimo SOTA-u.
Ah, čari copinga i simplifikacije. :) Let's try this way, than... Ukrajina uz finansijsku i vojnu pomoć (tj finansiranje, sponzorisanje sukoba) od više desetina MILIJARDI eura, EKSPRESNO vratila kontrolu nad Mariupoljem i Krimom. Rusi u panici sprovode prvi talas DJELIMIČNE mobilizacije, dok Ukrajinci sprovode ko zna koji (4. 5. 6) talas OPŠTE prinudne mobilizacije, koji sada uključuje i žene i starce od 60 godina. Ukri odlučuju da nadmoć prikažu terorističkim bombardovanjem civilnog objekta (most) - što proračunato i inteligentno ima za posledicu uništenje preko 40% kritičnih elekto instalacija sopstvene zemlje - ostavljajući milione građana bez struje, vode i grijanja - magovi vojne strategije na djelu. Mogao bih do sjutra ovako, materijal je neiscrpan... :D
No, da skratimo... Diskusija sa mnogima sa ovog topica je jednostavno besmislena. Zašto? Iz razloga što ti ljudi žive u apsolutno alternativnoj realnosti - onoj u kojoj su sebe ubjedili da Rusija NE MOŽE BRUTALNO eskalirati u svakom trenu, ako to procjeni kao neophodnost - i bukvalno za sat vremena, recimo, ostaviti čitavu Ukrajinu bez električne energije, tekuće vode i grijanja, u sred teške zime - i time kompletnoj Evropi nametnuti takav EGZODUS i migrantsku krizu koja bi imala impakt nezapamćen u modernoj istoriji Evrope. I to bez ikakve upotrebe naprednih sistema, niti nuklearnog oružja.
Sa ljudima koji kontrolisano odsustvo činjenja i savršenu kontrolu dozirane eskalacije svijesno permutuju za nemoć, nemogućnost djelovanja i odsustvo opcija - jednostavno nema smislene diskusije. Naravno, upravo to ih čini pogodnim za nešto drugo, o tome možemo isključivo kontekstualno i praktično, ne teoretski - u domenu civilizovane konverzacije. :)
Drugi pasus direktno anulira prvi - tako da ćeš najprije morati da usaglasiš svoje želje sa djelovanjem - pa se možda i napravi prostor za nešto što podsjeća na ozbiljnu diskusiju. :) Naravno, zadržavam sumnje u taj ishod - jer se i dalje sjećam vašeg davnošnjeg ubjeđivanja na ovom istom topicu o "fenomenalnom i efikasnom pogađanju ciljeva na ruskoj teritoriji od strane famoznog Phoenix ghost-a i Switchblade-a" - iako sam vam pokušao objasniti da ni jedan ni drugi nemaju ni približno potreban domet, te da Ukri tada apsolutno nisu dobili Switchblade 600, već isključivo 300. :D
Ne, ja sam se tad pitala jer naravno niko sve ne zna zato smo tu jel..
BAR mi izgleda po postovima najlogičniji što se tiče te teme i to je sistem redukcije ništa lično.
Ovaj himars je baš mačka izgleda jer mu Rusi ništa ne mogu, ili mogu pošto tvrde da su neki razbili? Slika?
Evo ja imam želju kad smo kod želje, da saznam šta bi sa generalom Vodnjevom što ga povedoše u selo Valuyki kod Belgoroda (sigurno ima po tih telegram kanala) a volim kad general bilo čiji odbije sulude akcije nebitno s koje strane pa me zanima što bi s čovjekom.
Generali vode vojsku barem je tako oduvijek bilo.
Himars je "mačka" taman koliko i Tornado-S, sa osnovnom razlikom u mehanizmu perfidnog korištenja prvog - Himars djeluje duboko iznutar urbanih cjelina i iz visoko populated mjesta - dođe, ispali, ide. To je naravno apsolutno u skladu dobre stare opštepoznate ukrajinske vojne doktrine skrivanja iza civilne populacije, na tragu one najčuvenije izjave lično Zelenskog ("da smo građanima najavili rusku invaziju, Ukrajina bi pala za 3 dana"). Inače, narativ o Himarsu kao nekom "wonderweaponu" mi je urnebesan, na tom primjeru se najbolje vidi sva pogodnost prosječnog ostrašćeno-needukovanog konzumenata mass media lobotomije. :)
Glede sudbine pomenutog pojedinaca, imam revolucionarno, maltene mindblowing rješenje za tebe - traži, čitaj i informiši se.
Pa evo tražim ti si mag obavještajno ruske službe pa tebe pitam.
E još nešto vezano za onfazivu na sjeveru a izvučeno od mobiksa koji su preživjeli tu akciju (tako ih i rusi zovu, bez neke pretenzije) navodno tri linije.Ova druga linija profi vagner i plaćene trupe, treća artiljerija hrana i to.Jel istina kako mobiksi tvrde da su ih poslali ko živo meso a kad su krenuli nazad ova druga linija uz generala Rumjanceva veli nemate kud nazad tome i služite.Baš me zanima jer humanost iznad svega.To bi me više razočaralo glede ruske armije do nijednog razbijenog himarsa.(dok ne vidim dokaz ne vjerujem, ništa drugo posrijedi)
Šta ti je kolegijalnost - glumac glumcu daje ("pozajmljuje") svoj trofej - puno srce, sreća-sreća-radost. Istine radi, uloga primaoca je jako loša i dosta epizodna... više volim njegove ranije radove, djelovao je iskrenije, poput ovog. :)
https://files.fm/u/u6y7hy7dr#/view/fp6xjva54
A jes ti ikad koristio HIMARS pa sve to znaš, reči nam. Izgleda da si vozio Himars i Tornado-S, da si sve isprobao od komunkacije do municije, navodnjavanja, lično iznalizirao i iskalkulisao na svakom mogućem terenu i vremenskim uslovima na svijetu. I kako je vozit se HIMARSom bogoti? Aj zdrao lobotomijo. Tamo se vodi invazija, mada mi idu na ***** ukrajinska propaganda isto mi ide na ***** latentna proruska "racionalnost" oko nekih analiza u vezi s vođenjem rata. Jel ko pucao makar iz Tetejca na svadbi ovdje? Jedan tetejac meni lično iz iskustva je oružje za masovno uništenje, a ne da dajem nekake izjave kako je HIMARS kanta i šta ja znam... Bogoti.
A sad si toplu vodu otkrio, jel?
Evo da ti dopunim performans kroz godine postavilo nastojayashe vreme..
https://twitter.com/CurrentTimeTv/st...inUMlWiFw&s=19
A sad Rusi se vratili na ono prvo da mole za "pregovore" a on neće, pa neće dok ne dođe neki drugi umjesto Putina.
Ima i ona prije napada Krima za doček nove godine. Ođe mi je solovjev mačka mala sa holivudskim dens pokretima a eno ga sad priča o desatanizaciji.
E kako se kolo sreće okreće.
https://twitter.com/zhanoffartin/sta...8JSlOlkHw&s=19
A sad epilog što bi ti činio da si predsjednik države i da ti tenkovi druge države uđu u glavni grad?
Relaksirano skroz pošto nisi, niti si u tom momentumu nego eto baš zanimljiva dilema za svakog čovjeka.
И ја сам за то понудио доказе.Сасвим је у реду да их не прихватиш.
Врло је тешко причати са људима који живе у увјерењу да је Русија некаква моћна сила са снажном економијом и војском тик уз америчку, пред којом нема фронта и гаће саме спадају.
Русија што је ескалирала конвенционално, ескалирала је.Свака друга ескалација значиће крај Русије, јер и други могу у том смислу брутално да ескалирају, укључујући и Украјину.
Химарс није никакво вундервафе, али gmlrs фамилија ракета за Химарс јесте.
ГПСом вођене погађају у неколико метара на 80+ км, релативно су јефтине и лаке за производњу.
Руси немају ништа случно у масовној употреби, већ њихова реактивна артиљерија користи касетну муницију за покривање терена.
Разлика у генерацији.
Ne govorimo o Call of Duty niti o Ligi Šampiona na TV. No, o ratu, znaš, kad 2 čoeka uzmu puške i pucaju se da ubiju jedan drugog, ali iz prave ovaj put, ne kao na Call of Duty kad imaš RESPAWN i jedeš kokice. Ništa nije idealno, ustvari sve je uvijek neki problem i *****. Od komunikacije sa komandom do depresije ili alkoholizma prosječnog vojnika. A u fudbalu, teren uvijek mora bit sređen, čist, ne smije jedna cigara bit bačena, dresovi se ne smiju skidat kad daš go, svi moraju medicinske testove. Kiša ne smije padat, povrijeđeni igrači ne igraju, ne smije se psovat sudija, ne smije ovo ono. U ratu pak, osim te Zeneve i konvencije, koja je sve više stvar ličnog izbora, a ne neko ultimativno pravilo, i tog lanca komande koji je isto ponekad relativan, ovisi o psihi u lancu. Sve ostalo je stvar milijardu faktora. Pa i to kako će HIMARS pogodit i šta će pogodit. Nije wonderweapon, ali nije ni kanta.
Jedini wonderweapon ovog rata je nuklearna bomba. I njoj se jedino i govori konstantno od početka. Sve ostalo je stvar toga koliko su ljudi spremni konvencionalno da se pokolju, a da recimo to ne zamjene 1 sekundom bljeska taktičke nuklearne bombe od 1,5 kiloton. Recimo dosad je izginulo ekvivalent za par tih nuklearnih bombi zrtava, i izgubljeno isto toliko opreme. Šta ti misliš...
A što da se čini, Zalužni je profi boršč zakuvao Rusima diljem ofanziva (kotlić po kotlić) i ovi što dižu rusku taktiku u nebesa nijedno slovo o istoj da prozbore.
Taktička bježanija.Tri linije na frontu, a ova treća obično obezbjedi lend liz raša.
Tako bar dokazano na Oryx.
I ono dječje kriju rusi zeca u šeširu ko dejvid koperfild a ništa od toga na sceni.
Breaking news
Evo i Zoka veli da se izgleda Herson napustio i da će noćas bit informacije o tome. Ukrajinci će samo ući u grad, izgleda. Što bih uzeo sa rezervom s obzirom na mnogo dezinformacija i informacija koje su prethodile Hersonu. Pa i to što je Putin rekao da će branit Herson do zadnjeg Burjata i Čečena. Ozbiljna priča.
Topla voda je davno "otkrivena", no možda objektivni ukrajinski izvori sa kojih se ekskluzivno informišeš kažu suprotno - ali u to već ne bih ulazio. :) Za dalju diskusiju ćeš morati do posložiš misli i pravilno ih formulišeš - nakon što objasniš video dokaz u kojem Zeleni juče tvrdi da su oni i Rusi ista krv i isti narod - a posle par mjeseci volšebno - nisu. :)
Nasmija me jer sam upravo a i u više navrata postavila ruske izvore poput momaka iz CIT-a, mediazone,nove gazete, a i ovo su ti sve neki Rusi.I ono gore su ti podaci o migraciji iz štaba FSB-a koje su isti objavili.
Aj sad da demistifukujem t-kanal "istočni front" iako ne zaslužuje previše prostora, ali eto kad ga već postavljaš.
Više to ima veze sa likovima iz malog mokrog luga i Tuzle i tako to, kao ovog izvjesnog Dragana Mitrića ("Полако,али сигурно једна по једна Земља се окреће Русији. Словачка је рекла Не НАТО!!!Ово нећете видети у Медијама које запад плаћа!")Vidiš ta sitna boranija nije ni u dometu "zapada" nego birn-a (balkanske istraživačke mreže) čisto što su balkanski propagatori.
A slažem se da ne postoje "bratske države i bratski narodi", dobro je da je Zelenski to shvatio nažalost na ovaj način.Evo ne znam kako drugačije da tumačim svu tu toleranciju i dobru volju jer od 2008. bilo je jasno što Rusija planira.