Nema na cemu. TO spada u gradjevinski materijal, tako da, ako nemaju ova dva prodavca...tesko dje drugo ima, oni valjda vaze za najvece i najopremeljenije. Mozda jos Cerovo iz NK
Printable View
Cerovo je Bar valjda?
Hvala vam.
Sent from my SM-N960U using Tapatalk
Zna li neko kako se kreću cijene bioklimatskih pergola, po m2 ako se može napraviti kakva procjena?
Vidim da ima par firmi u CG da se bave ovim, ima li neko iskustva?
Ima li igdje da se kupe ove N95 maske?
Ima li ko da mi spoji Total na selo? Selo se nalazi izmedju Ct i Pg (blize Ct, 5 km aslaftiranog puta od magistrale), imam svu opremu samo da se spoji. Platio bih tu uslugu plus tih 5€ goriva. Nije nista sad/odmah, sve uz postovanje socijalne distance..
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Nisi uspio nista sam?
Probaj nekog da nadjes iz ct ko radi za njih oni imaju dozvolu kretanja pa neka ti zavrse...
Sent from my P 30 pro using Tapatalk
Nema sanse da sam moga. Skinuo sam aplikaciju za trazenje satelita, uzeo jedan cio dan kolegi forumasu Montsatu koji mi je pomaga preko vibera ali nema sanse da sam moga.
Znam jednog sa Ct sa kojim sam se bio dogovorio ali covjek je trenutno bez vozila pa ne moze doc.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Narode, ako iko zna i ima limun, biljku na terasi, neka me nauči kako da gajim limunka a da mi bude lijep da mi rodi lijepi zuti plod?
Prvo, da sam juce umrla ne bih znala da drvo limuna ima bodlje?! (ako mi nijesu prodali ružu? :stupid: )
drugo, rekli su mi da je kalemljen i sad me zanima oće li IKAD rađat ili moram nešto da mu činim da bi rodio? (da mu nađem đevoju :D ) i da ima dvije godine
Presadila sam ga u ogromnu saksiju i sad što cu mu činjet ako ko zna zafalila bih mu
Bodlje imaju divlje sorte, ako je kalemljen viđećeš zadebljanje neđe pri dnu stabla. Dok ti rodi počekaćeš par godina. Uglavnom ogromna saksija, sunca dosta, nalivaj ga itd. Zimus ga dobro pokrij i čuvaj od mraza. Mi smo ga imali godinama, u polovini bačve velike ga držali, al ga mraz izgorio jedne zime iako je bio na terasi i umotan u ćebe i najlon neki. Mada, ovamo je ladnije nego na Stari aerodrom.
BOga mi kad pukne sjever na stari.....okid od zime
jeste istina, pogotovo što je ona na terasu na zapad koja gleda pa kad sjever duva žestoko mi ljulja terasu...ali imam ja za njega mjesto samo da mi ne poraste mnogo.....vec j stasit da se zna:D
tražićeš ti limunadu od domaćega limuna :D
EDIT-što to znači divlje sorte? Valjda je kalemljena nekom pitomom? Valjda je mjesečar, a to ne znači da šeta kad mjesec izađe nego da rađa svako malo....ipan ne svakog mjeseca nego valjda tri puta godišnje....pojma ti nemam:D ali ćeš tražiti sok:D
Polako, dok dodje do roda. To 3x je u idealnim uslovima. Po netu možeš naći sto i kako, bitno je koja je sorta, valjda ima onu etiketu da to znaš.
otkad nema rts 1 na total i telemach?
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Sto ces, narodni izrazi :). Mada, posle smrzavanja stvarno izgleda ka da je pored vatre bilo :)
koji sokovnik uzet i dje?
Moraću ponoviti pitanje vezano za pergole...
Je li neko upućen kako se kreću cijene bioklimatskih pergola i klasičnih drvenih, po m2 ako se može napraviti kakva procjena?
Vidim da ima par firmi u CG da se bave ovim, ima li neko iskustva?
Радио lg тојест мини линија. Изгубљен даљински, гдје бих могао да тражим да узмем? Има ли универзалних даљинских? И гдје?
Traži u tv centar đečević original
Lako je napravit procjenu. Imaš cijenu materijala itd. Barem je meni lako ako je od drveta samo konstrukcija. Računaj da ti je prva klasa jelovine kubik oko 400e itd. Treba ti ploča dolje ili da se stope izbetoniraju, nešto malo para za nosače i eto ga
Ja sam mislio za pocetak izbetonirat stope i u njih onda stavit drzac za 4 stupa. Samo ne znam koji ide. Nakon toga montirat nesto dosta klasicno. Za dvoje kola tobos.
A kasnije poplocat to izmedju
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.okov.me/mn/okovi/okovi-z...180x180mm-sipa
Izliješ stope i u njih ostaviš pri izlivanju navojne šipke al namjestiš da se pogađaju sa ovakvih nekim držačem, navojne dolje pri stavljanju povežeš varenjem da jače drže, uliješ beton. Kad se osuši utegneš ovakve držače i samo gredu ubačiš u njih.
Imam ploču, planiram da napravim nešto što bi pravilo hlad ljeti i štitilo od kiše zimi, znači sa pokretnim krovom koji bi se otvarao/zatvarao ručno, nema potrebe za motorima i bilo kakvom automatikom.
Je li jelovina najbolje drvo za ovo? Znaš li može li smreka biti varijanta?
U suštini ovo što ja želim je identično do dijela kada se radi natkrivanje.
Nije, jelovina je najjeftinija al ujedno i najlakše propane. Najbolje bi ti bilo naći bagrem ili ariš. Bagrema ima ođe al ga teško naći suvog, slabo ljudi to prodaju i obrađuju. Bagrem ti je za napolje odličan. Smreka je malo bolja od jelovine, borovina sledeći korak itd. Uglavnom, treba dobro to održavati jer je izloženo spoljašnjim uticajima. Ja bih probao da nađem nekog ko bi prodao bagremove trupce pa to izrezati i neđe osušiti u komori.
Lamelirano znači spajano tj da se isijece u tanje daske pa onda lijepe do željene debljine. Prednost je što su takvi komada manje podložni pucanju u odnosu na masivno drvo. Bolje svakako. Što se tiče cijene, teško ćeš ođe naći gotov proizvod. Suva daska pa da ti neki stolar fino izlijepi, spoji i oblanja. Svakako ti treba da dovede komade na dimenziju odgovarajuću, ovo nije neki puno veći posao od toga.