Kako su ga sredili, pa ne može ovo... [emoji7][emoji7][emoji7]
Pogledajte im i ostale automobile, uh...
https://www.instagram.com/reel/C9uGq...d2Y3A5ZDFxd3d1
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Printable View
Kako su ga sredili, pa ne može ovo... [emoji7][emoji7][emoji7]
Pogledajte im i ostale automobile, uh...
https://www.instagram.com/reel/C9uGq...d2Y3A5ZDFxd3d1
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Brutalan!
Najbolji M5 ikad.
Zimmermann ili TRW diskovi za Bengu?
Razlika u cijeni je svega par euta
Bendix.
Nema kad se otvore vrata da ga stavi u P?
:joy:
https://www.instagram.com/reel/C9wik...diNW8zYzYxM2M5
Takumi , cijenim tvoje misljenje , ali dje Bendix prije Zimmermann-a i TRW-a :)
Ja porucih ipak Zimmerman kod kolega u Kvantex :) bas dobra cijena
za Bendix od nikoga nisam cuo bez Takumija, ali vidim da pisu po dorumima da su visokog kvaliteta.
Jurid pločice i diskovi su isto dosta dobri.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Ostah u kvar sinoć. Poslije skoro 1000km pune vatre, autoputa i poslije magistrale, sasuo se turbo i iberlauf se raskopčao, okupao motorni prostor uljem 🫠
Kontam da je DPF začepio, u ponedeljak ga šlepam kod majstora, pa da vidimo koji je uzrok.
Sent from my S23 Ultra using Tapatalk
Desava se brt.
Preporučili su mi nekog Branka iz BD, da nema ko iskustva sa njim, kakav je meštar?
Sent from my S23 Ultra using Tapatalk
Hvala, hvala :)
2.0 dizel manuelac, 2015 godiste "sport line" oprema...
Sto znam, druzim se s njim tek nekoliko dana...Odusevljen sam koliko je udoban auto, ocekivao sam da ce bit tvrd kao Golfovi, medjutim auto je ladja...Bas je udoban a precizan.
Vozio sam ga na otvoreno do mora 3 puta, ostalo kroz grad...Ne trosi nista, potronja mi pise 7litara, neka trosi i 8.5 odlicno je to.
Trebace mi malo vremena da ga naviknem na parkiranje kroz grad jer je bas dugacak, a sjedis onako nisko, a ne smijes se primac ivicnjacima i trotoarima.
Auto ide raznosi, probao ga je kolega koji evo 30 godina vozi bmw, sad trenutno ima x1 sa istim ovim motorom...Nismo sigurni jel cipovan ili ide tako dobro jer je dpf off.
(svjesan sam da cu kad tad morat da se iprsim 1000+e ako dodje zakon)
Ovi modovi voznje eco, comfort, sport, sport+ sam mislio da su glupost ali itekako ima razlike u voznji...izmedju comfort i tipa sport+ je razlika i u odzivu gasa i u ubrzanju nebo i zemlja...cak mozda i ranije spoola turbo u sport, a mislio sam da je obican gimmick
A drugi faktor, magnet za policiju...S dacijom me niko nije dirao godinama, s ovim su me vec 5 puta zaustavljali
Koliko je konja fabricki? 185 onaj ili?
Moze tu cip. Nekako BMW i karavan ne mogu da svarim nikako...ali se vidi da je ocuvan bas dobro. Jesi ga nedje na plac uzeo ili?
Sent from my SM-F956B using Tapatalk
Od nekog mladjeg bracnog para s primorja..bio je garaziran, imaju malu djecu pa valjda cuda nisu cinjeli s njim...mozda prije djece :)
pukao sam preko 200e obilazeci placeve i uzimajuci auta na provjeru, obicno kad ga dignes na dizalicu odma mozes da ga spustis dolje i vratis...to je uzas sta ljudi prodaju, i koliko cijene auta...
Ovaj nije malo presao, ima komplet servisnu istoriju( skoro radjen lanac, lancanici, remenica radilice) i realno je pohaban za to godiste...Nije sminkan cini mi se, nije truo, ne curi...ima po koji gremlin da se sredi vremenom
Sta znam, meni je lijep karavan ovaj, ovako kad je crn :) a i poprecuje se pod vecin uglom :poop:
Nevjerovatno je za kakve kontejnere ljudi daju svoje pare.
Uzeo komsija XC90 2004. godiste. Doveo ga danas da ga prekontrolisem. Treba mu 1500-2000 da ga vrati u ispravno stanje. Umjesto da zovu nekoga ko se razumije…
DS5 kad smo gledali, preko 2000e mi je trebalo da ga sredim mehanicki...
308GT line iz francuske uvezen, blato neko ispod tapacira u gepek, gledam neki sundjer na krak sasije, vidim overspray, farbano.,.saginjem se ispod auta, branik krpljen...Ali dobra cijena, placam car vertical, on u lancani bio, ko zna koliko dugo stojao u livadu neku u dvoriste kuce sto radi aukcije...
Golf 7 1.6tdi dsg, ladno preskace brzinu...kao da mu prokliza lamela u drugu, pa ga zbuni pa ode u trecu pa onda opet u drugu...rekoh top, vrijedi 11k
Za bilo sta preko 5k obavezno car vertical I obavezno majstor-dizalica...svo groblje iz evrope je kod nas doslo
A jbg, pogledaš u Njemacku auto (uredan, da nije udaran, servisna) npr golf 7 gtd je 13k, ispada te 15 minimum, a odje ga neko uvezao i prodaje 13-14 (ima zaradu) šanse da je ok su minimalne.
U najboljem slučaju SAMO je vraćena km 100-200kkm :D
Lupio sam cijene [emoji2]
A bogami I ta njemacka I holandija su upitne...jer kupujes ili od turaka ili od cigana, ne od njemca...dosta toga sto sam vidio su bila dosta rdjava auta a relativno mlada
Hahahahahja e ovo za muriju je istina ziva, programiranu su da bmw zaustavljaju [emoji28][emoji28] ja sam vozio 2005 320d, nisam mogao da prodjem da me ne zaustave, a jos celav [emoji28][emoji28][emoji28][emoji28]od kad ga prodah pocinuh od njih, sad u a4 karavan me ne hebu dva posto [emoji28][emoji28][emoji28][emoji28][emoji28]
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Koje ulje da sipam u BMW-a?
Ima li svrhe sipat cuveno "originalno" BMW Twin Power ili je to porez na budale?
Da guram oem 5w30 ili mozda 5w40 ako bolje podmazuje( skinut dpf)?
Ili klasika da sipam bilo koje sto ima odgovarajuci standard BMW LL04?
Neki likvi moly 4200 ili nesto...
Vidjeh da ima novi TotalEnergies Quartz Ineo MC3 5W-30 sto ima bmw LL04 standard a bas dobra cijena...S hdi i dci motorom sam obrnuo masu kilometara na to ulje i nikad problemcica...
Doduse to su kola bez lanca pa ne znam