trenutno je voda nije g12. nije skoro mijenjana. na 100km otprilike "ispari" mozda 1 decilitar. ima li kakve veze to sa plinom, klimom..? na sta sumnjas?
Printable View
trenutno je voda nije g12. nije skoro mijenjana. na 100km otprilike "ispari" mozda 1 decilitar. ima li kakve veze to sa plinom, klimom..? na sta sumnjas?
ima sa vodom
ne razumijem? mislis ako sipam anifriz da nece isparavat?
isparavat...gdje?
mora da se gubi malo rashladne tecnosti, kako i dje ne znam, na novo auto mi je bio do maximuma, ona crvena tecnost, auto mi je preslo 110.000km i sada je tecnost mozda 2 prsta preko minimuma, knjiga servisa mi kaze da se rashladna tecnost mijenja svake 160.000km ili svake 4 godine. Necu dosipat nista nego kad dodje ispod minimuma, zamijenit komplet.
potpuno ispravno, ako je sistem ispravan tako ide zamjena , do tad ce taman spasti na minimum, plus ti je relativno nof auto ,tj nof je
a tesko ces provaliti dje pusta....to ti je najbolje kod majsotra da ti nabije pritisak u sistem pa da pokusas tada da vidis mozes li primjetiti dje pusta...
isto tako, ja sam se jednom o jadu zabavio da vidim dje mi auto gubi vodu, kad ono na vodenu pumpu, koja je bila toliko nepristupacna da je i ne mzoes vidjeti ovako gledajuci
I dajte tacne informacije ili nemojte da zbunite covjeka. Vode ne smije da fali (ako ne pusta negdje), nikad. Ona se ne trosi, ne pari jer je zatvoreni sistem, a temperatura vode se vrti od 85 do 95 tako da...
Zna li neko gdje mogu da mi zamijene grijac koji je blokiran unutra? Cuo sam da ima neki Zlatko u Masline/Zlaticu.
na semafore na zlaticu skrenes desno, prva lijevo,pa druga desno. i tu pitaj pokazece ti
1.9 tdi motor star 15 godina.
Sto ce ulje u siroko crijevo koje stoji iznad (iza) motora?
Koliko sam vidio na sliku jednoga motora 1.9 iz b5 to bi trebalo da je crijevo koje id iz intercoolera u usisnu granu. Vjerovatno to nikad nije cisceno i vjerovatno ti je intercooler pun ulja i usisna grana ti je sigurno zaprljana.
Ocisti sve to i auto ce ti masu bolje ic, bit mirnije, tise, manje dimit, manje trosit....
Hvala obojici. Rece mi i majstor da je turbina "na aparate". Da ako mi se udavi nedje u ulje pa se ugasi na put. :)
Da repariram (mijenjam) turbinu na auto od 2, 3 iljade? Ako cu casti mi, neka kotrlja dok moze.
Pa bas zato sto ne vrijedi mnogo sam ti rekao reparaciju a ne kupovinu nove turbine
a reparacija ti je uglavnom duzi put do kupovine nove... Koliko daju garanciju na turbinu kad je repariraju zbilja, godinu?
Ma repariranje je bacanje para.
Svaka Garretova (a i neke druge) pustaju ulje posle 50-100-150 000 tako da nije nista novo, a ako ti ne dimi onda to znaci da ne pusta previse.
hvala vam svima na odgovorima. zamijenicu i taj cep moguce da ne dihtuje dobro pa voda tuda ispari.
Ima li ko da prodaje mozda remus aupsuh? I imam felme 16'ce sa gumam petokrake od audi A4 ako je neko zainteresowan,powoljno bih ih dao
Sto moze da bude na A4, nece da radi na benzin, na plinu savrseno normalno radi? Kad je na benzinu ugasi se posle 3-4 sekunde, i to ono drnda drnda i ugasi se. Prvo je pocelo da da nece da prima gas posle 2500 obrtaja sad nece ni na ler da radi. Pumpa od goriva se cuje da radi, moze li biti da ne nabija dovoljan pritisak? Nesto mi to prvo pade na pamet.
pozdrav
ja bih prvo provjerio dizne
Dje mogu da ih ispitam?
povedi auto kod nekog majstora,pa neka se on s tim bakce
aparat za dizne ima Mladen Milacic u Zagoric
mada moze tu jos dosta toga da bude,zato ti kazem da je najbolje kod majstora
A to ocu, bakcanje je i vodit auto po majstora...
I ja mislim da su dizne, ili prepun filter.
chochek, bio sam kod Rasa da mi radi ASR module na Benza E klase.
Plafon majstor.
vidjo te u onu e klasu dobro ti stojii taman neka si uzeo pravo auto da vozis prodaj onu plavu kantu :P
http://www.car-caffe.com/forum/images/smiles/bandit.gif
Taj Benz je dobar ako si odlucio da se ubijes, on ti pomaze u tome...
Crko' je bio ASR module.
Stavio je drugi, 120 heroja. Jeftino.
ko otkupljuje katalizatore a da solidno/dobro placa ?
isto pitanje i za metal/staro gvozdje?
:)
imam nekakvih djelova sto sam poskidao i samo mi kupi prashinu po garazi...
zadnji lijevi tocak ,curi mi glicerin na pezo 206 danas to primjetih..kako ide popravka ?