Quote:
Originally Posted by
Nije bitno...
Ako ti misliš da su Komnenić i bratija iz "Daily Press" javni servis, koji dijeli percepcije i brige javnosti, moram ti reći da je to jako naivno. Oni su "market maker"-i, koji kreiraju tu percepciju.
Znam ja kako se percipiraju i političari u ovoj državi, pa Komenić nije našao za shodno da jednu riječ kaže Abazoviću na konto ručnog sata koji nosi ne nekim fotografijama, a koji košta desetine hiljada evra - ako je orginal - okle pare, ako nije - neka kaže da nosi falš sat.
Dakle, meni je potpuno jasno kolko je sati, a ti misli da je u pitanju poslovično nepovjerenje prema policiji.
S obzirom da nemamo javni servis, necu reci da su to vijesti, ali su po objektivnosti nadsisale RTCG za dva koplja. Naravno da su kreatori javnosti, posebno o temama koje njih zanimaju, ali opet vecina je zeljela da cuje ona pitanja da neko konacno postavi direktoru policije.
Kadrovska rjesenja, politika, kako gledate na tuzilastvo, kako gledate na bukvalno bogatase u svojim redovima. Ja bih licno jos pitao da li se policija interesuje za gomilu sugradjana koja zvanicno ne mogu ni golfa 3 da kupe, a imaju vozila od 150 000 eura.
A ovo za Abazovica, pa nismo bas svi toliki malogradjani izasli iz 30godisnje vladavine.
Mene licno ne zanima da on otvoreno kaze da je laznjak. Rekao je da je poklon od brata i da misli da nije taj model o kojem se prica.
To sto vi smatrate za karakternu manu da nece da kaze da nosi laznjak, je za mene vasa karakterna mana. Super je sto se ponosite predsjednikom sa satom od 160 000 za koji znate da nije lazan. Dje da ta velicina nosi nesto takvo. Super nam je Nikolaidis dao dijagnozu. Ponosni lopovi.
Quote:
:joy: a ti si brat. Neko bi se zapitao, gledajući slike udesa...
Majko sveta, pa "betonjerka" je jedina brana da bahata goveda, koja mogu da plate stotinu kazni, ne voze svoje Range Rovere puni gas mrtvi pjani iz Weldera svaku noć.
Vi ljudi kao da živite u Danskoj.
Ima li išta lakše nego ne sjedati pjan za volan? Svako lišenje slobode je kršenje ljudskog prava na slobodu, ali je nužno. Nemoj vozit pjan - nećeš biti lišen tog prava. NIŠTA LAKŠE, i ne postoji niti jedna okolnost da te opravda kad sjedneš takav za volan, nikad. Nema te nužde. Svaki udes koji izazoveš i sa 0,2 promila - tužilac ti prilijepi UMIŠLJAJ.
Super, hocemo li i ruku za kradju da kidamo. Nego bi nas malo sa rukama ostalo. Vecina bi ostala bez obije. Privodjenje na trijeznjenje u policiji je krajnja mjera. Ali tako pozeljna u totalitarnim drustvima. S obzirom da si ti podrzavao jedno 30godisnje, nikada neces ni shvatiti. Nemogucnost da to rijesis jer neko ima pare, su samo dokaz propasti ovog drustva i drzave, mnogo prije nego tvoje sadasnje kuknjave.
Mislis da su Danci bolji ili institucije rade bolje. Mislis da nema danaca sa parama i vezama da kupe pola danske policije. Nasi sibicari su djeca za pare koje postoje tamo.
Napravili ste sistem dje covjeka mozes da kupis za 20 eura, pa se nesto iscudjavate.
Sistem dje mozes da ostanes bez posla jer si priveo necijeg sina nasmrkanog kokainom, vam je sada iznenadjujuce cudan. Kad ga primijetiste. 30 avgusta prosle godine. Licno sam bio prisutan kad piznatiji sin ulazi razvaljen od alkohola i kokaina u auto, pored policije koja samo nijemo gleda. To je poraz institucija i ljudi pred partijom.
Jedan takav oduva covjeka, pa rijeci ne rekoste, da se ne zamjerite kome.
Quote:
Pa što ne kažeš, ne znam što se mučih da čitam ovo prethodno. Mjere su gluposti, zakoni su gluposti, pa ih nećemo ni sprovoditi.
Te iste mjere vaze i danas. Ne vidim vas nesto da pisete kao u avgustu prosle. Ah da, sad popovi donose zakone, pa ih vi ne postujete. Ispred hrama su u julu mjesecu pisali prijave ljudima koji su "postovali" mjere NKT. Stali ispred Hrama na po 2m udaljenosti i bilo ih je 20. Da li je bilo po zakonu. Jeste. Da li je to smetalo da se napisu kazne, nije.
Bili su kreativni pa su za auto litije dje je bilo po dvoje u autu, pisali kazne za izbacivanje dijela tijela kroz prozor.
Ponekad kad nesto napises, na nekoliko sekundi mi bude zao sto Medo nije ministar i da Terzica ili nekog drugog dovede.
Pa da onda pricamo kako vas policija maltretira i krsi prava, a pojedini ovdje narucuju "casu komitskih suza".
Srecom pa se to nece desiti
Quote:
Ako nećete da se hapse popovi, promijenite zakon, imate većinu, ali se onda neće hapsiti ni vlasnici kafića, nego će raditi kome se isplati da plaća kazne. Ko preživi pričaće.
Ne znam dje se hapse vlasnici kafica. Nesto pokusavas da nabacis, ali ajde da ne kazem sta je to tacno.
Mjere se ne postuju od starta, mjere smo primjenjivali selektivno i pozivamo se na njih samo kada je druga strana u pitanju.
Je li sad bio koncert u hotelu Podgorica, bilo krsenje svake moguce mjere, bio Djukanovic sa Lidijom i Blazom.
Jesu li napisali kome kaznu od gostiju ili uhapsili koga. Lupili kaznu lokalu od 2500 i to je to.
Ne vidjeh da si pomenuo taj performans na kojem je bio predsjednik DPS
Quote:
Ako nećete da se sankcionišu neprijavljena okupljanja, promijenite zakon, ali će opet biti isti za litije i za komite, pa će cijena toga biti da ćeš proć Bogetiće kad te deda zelenaš pusti, zavisno kako je raspoložen. Od zaštite Sinjavine, kad je 10 ljudi zaustavilo vojsku Crne Gore, ja podržavam svaki protest. Nek stane država čim se stotini ljudi nešto kriva. Tražili ste - gledajte, neće Zdravko i Sergej, a ni Veljović, procjenjivati koliko je čiji cilj uzvišen. Pa sve tako dok ne zaratimo kad nekome prekipi.
Ovo te ne shvatih. Hoces da kazes da su zakoni isti i za komite i litijase.
Ne vidim da vas neko hapsi ili pise kazne za okupljanja ili vas zasipa suzavcem ili provjerava koliko je tvrd pendrek. Tako da to sto radi sekulovic je dobro. Nego ti vidis situaciju tako tipicno za DPS.
Za prijatelje sve za neprijatelje zakon.
Zato ti pomenuh Meda, vidio bi kako se to pravilo primjenjuje, pa bi drugacije pricali danas
Quote:
Ja sam se više oduševio kako je ne normalan, nego namazan, i kako je agenda Petra Komnenića beskorisna, i izgleda amaterski, kad se sudari sa nekim ko gard drži visoko, i ostaje hladan kao špricer na pokušaje pritiska.
Mislim da je Dritanu pritisak bio 220/140 sinoć. Ne da njegovim handler-ima nije prošlo da Brđanina prospu, nego su mu napravili reklamu najstrašniju. Šta sad, jbm ti...kako sad da spotaknemo čoeka, jer realno nam smeta. Neće da se pravi mrtav, a morao bi, jer ako policija ima direktora, onda nije Dritan uhapsio nevaljalog kriminalca, nego policija. S druge strane, ako ga mnogo bušimo, svaki loš publicitet je i na naš konto. Muke vaskolike u URA - Daily Press hemeri...
Kako ste vi navikli na propagandu, to je nevjerovatno. Doveo je Brdjanina da ga diskriminise i smijeni. Stvarno postaje jasno da ima likova koji vjeruju u sve sto DPS kaze. Najbolje da ga ne pita za Lazovica, najbolje da ga ne pita za to kako su im pobjegli kriminalci i politicari.
Nikako da se ne pita da li je smjena lokalnih komandira bjezanje od odgovornosti. Nikoko ne pitati kako je policija sa 5000 pripadnika dovela do toga da se ubijamo na ulici svaki dan.
Da se vratimo na Veljovica i snimanje njegovih izjava kako je sve super i kako smo najsigurnija drzava na svijetu, a ne palermo 90tih