Evo izgleda i danas da je tako, tamo.
Printable View
Evo izgleda i danas da je tako, tamo.
i šuplja vam je ta priča "kako su babe i dede mogle a mi ne možemo", svako vreme ima svoju boju i svoje probleme. Naši preci su imali svoje izazove, mi imamo svoje, naši praunuci će opet imati nešto treće.
Ne mogu se izazovi roditeljstva i uopšte života upoređivati i meriti koje zajebanije.
Naši preci su živeli u sirovijim i fizički surovijim uslovima ali su bili prilagođeni takvom životu. Kao što se moj pradeda Milorad ne bi snašao u ovom vremenu, ni ja ne bih mogla u njegovom. Ne mislim da mi je životni put niti lakši niti teži od njegovog. Drugo vreme, drugi tereti.
shuplja vam je ta pricha stvarno... mozhemo i mi, shto ne bi? al mi necemo da pravimo/radjamo, mi cemo da usvojimo djecu, zashto bi tezhe kad mozhe lakshe?
ne znachi da cemo biti loshi roditelji zbog toga, naprotiv...
Za novakab14(7).. da se ne muči, juče, danas sjutra... :DQuote:
BEZ SEKSA: Za nekoliko razmnožavaćemo se preko KOŽE! Evo kako
http://www.srbijadanas.com/sites/def...?itok=nj2kyHGX05.04.2016. • 18:00 Srbi
Možda vam zvuči daleko, ali ne zaboravite da vreme leti.
Profesor Hank Grili, stručnjak za genetiku sa američkog univerziteta Stanford, tvrdi da će za dobijanje potomstva u upotrebi više biti laboratorija nego krevet.
Genetski materijal za stvaranje jajašaca dobijaće se iz ćelija kože žene, a oplođivače se očevom spermom.
- Naučnici su dokazali da se od matičnih ćelija mogu razviti reproduktivne ćelije, jajašca i sperma. Žene bi mogle da se poštede bolne i invazivne veštačke oplodnje zahvaljujući kombinaciji kloniranja i tehnologije matičnih ćelija - objašnjava Grili.
http://www.srbijadanas.com/sites/def.../04/geni-1.jpg
Takođe, roditelji bi mogli da kreiraju svoju bebu, birajući između 100 - tinak embriona.
- Ova procedura će biti veoma skupa, ali uprkos tome, društvo će dugoročno uštedeti ogromne količine novca jer će eliminisati ozbiljne genetske bolesti - tvrdi Grili.
Mada je nesumnjivo da ovo podiže mnogobrojna etička pitanja, sa realizacijom ove ideje može se krenuti već kroz 20 do 40 godina.
E sad ozbiljnije... Ovo boldovano: U redu, roditelji izaberu embrion. A šta se dešava sa ostalih 99 od 1oo neželjenih? U Kinu s njima (tamo se jedu kao specijačitet)?
Pa sad, ako ćemo već ozbiljno, meni, nije u redu da se bira embrion. Ne leži mi ni vantjelesna oplodnja, a ne da budem loto djevojka za dijete. Dehumanizacija totalna. Ne bih mogla. Ali, dobro, nauka k'o nauka.
bilo bi zanimljivo kloniranje...
Maja1, Maja2, Maja3, Maja4, Maja5....
Hvala Lepo
Što se ne bi zvale Jelisaveta, Milijana, Jorgovanka, Saveta, Stamenka i slično? Ne mora se, vala, i ime klonirat.
Uz te krasote od imena prilažem i Dostanu, Persidu, Persu, Poljku, Jefimiju...
Ne bilo mi grijeha, zar je moguće da te roditelji odmah po rođenju nagrde ovakvim i od kolege navedenim imenima...
Priroda i tako i tako bira embrione i slabasne eliminise. Najveca celija u ljudskom organizmu je zensko jaje, a najmanja muski spermatozoid i bez te dvije je i nauka nemocna. Ta dehumanizacija je i plod urbanih legendi da se vantjelesno moze narucivati djetić ili odiva jer za to i za definisanje pola treba dobrih par nedjelje "kod" majke da odlezi. Kloniranje i cudesa su jos daleko i treba se zapitati zasto poslije Doli to batalise.
Neka se obrate meni, jes da sam samo jednom uspio, ali sam siguran da bih uspio opet, samo neka posalju zene :)
Lijevo sin, desno ja :)
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net...c6&oe=5787E362
aahahahhahahha vala baš kao da je "kloniran"...dušica malena, meden je!:)
Pa i nije baš... Je li do mene ili ne, ali kvarni je ljutica, a ovaj mali duša mala.
Mada, da bi mu sin bio dušica, tata mora biti spreman i na poganluk.
Što bih ja rekla - Čuvaj mu Snove (i Osmijeh na licu).
Nemam mogućnosti svima da vam dam gore po reputaciju...računajte ih od mene.
Kvarni, i tebi jedna, na račun naslednika. Divan je.
Znam ja to Hari, no kad me vec vuces za jezik da preciziram - duhumanizacija se posebno odnosila na jaci pol koji ide u sobicu sa casicom da nesto "oposli"... To ne znaci da osudjujem druge koji na takav nacin zele i dobiju djecu, vec prosto meni to nije nacin niti se uklapa u neku moju filozofiju zivota.
To da priroda eleminise slabasne je takodje zanimljiva tema, naucno je svakako tako kako kazes, ali mozemo reci i da se eliminacija desava i na duhovnom nivou jer zena nije dovoljno otvorena za tu mogucnost, a i partner joj to (ne)zeli.
Smatram da je bitno, cak stavise prirodno je, da je zelja jaca kod muskarca, a da je zena sa druge strane otvorena za takvu mogucnost, dakle da nema zelje sa njene strane, bar ne prevelike, ni velike, nego onako da je topla po tom pitanju :-D
Zene se daju, muskarci stvaraju. To je jednostavno tako, pa u oganj samnom, ali smatram da ako se tako funkcionise, On i Ona su zaista Jedno, a umnozavanje nece izostati :)
Ko kaze da posle Doli nema kloniranja?
Otkud ta info?
Vise centara radi na kloniranju po svijetu.. USA, Koreja ... Ono sto se javno zna je vjjerovatno "sica" info za ko zna sta drugo sto rade.. Ali, ne obavjestavaju nas licno..:)
No, u svakom slucaju, meni bi bilo zanimljivo caskati sa Maja2, 3,4,5.... Jedno je sigurno, razumjela bi ih garantovano..:D Ali...
Hvala Lepo
plodi li ođe ko?
Ja se bacih u SciFi...Maja1, Maja2, Maja3...film...masta..;)
Hvala Lepo
Ko je plodio, plodio je.
Iz Ljubavi, Naive, ovoga, onoga...
Sad su neka nova vremena došla.
Nekad davno je kod nas prikazivana neka serija gdje su žene koje nisu mogle prirodnim putem da zatrudne, išle u nekakve bolnice/laboratorije i tamo bile oplođavane, nosile plod do porođaja, na kojima su im rekli (svima) da su im bebe umrle na porođaju... da bi se na kraju serije ispostavilo da su ih (žene, je l' te) "miješali" sa gušterima. A kad po intenetu vidiš kakva su sve čudesa "pronađena" od stvorova, od kojih je dio njih očigledno ljudski... Ajde fotošop, ajde sve, ali ipak...
Mada, bijaše i neka epizoda neke serije (ne pratim je, ne sjećam se koja bijaše, vjerovatno neka detektivska) gdje je otkrivena bolnica u kojoj su mlade žene držane u nekom obliku kome, ili komi, i bile oplođavane, te služile kao fabrike za rađanje za ljude koji ne mogu da imaju djecu (pa im bolnica prodavala tu djecu, to je već kliše).. mišići im atrofirali, težina otišla k vragu ali su održavane u životu taman toliko (preko infuzija i čuda) da posluđže svrsi- Birane su sa fakulteta, modnih pista, ulice... kao najljepše, najuspješnije... itd itd.. kako koja. I svaka po nekoliko trudnoća "oposlila" dok su otkriveni bolesnici.
Sve je to fikcija, ili nije... ali čovjeku svašta pada na pamet. Kad se može staviti na "platno"...
Ova druga prica je iz The BlackList gledah i ja :-)
Pa, dobro, padne na pamet svasta, nesto se izjalovi, nesto bude korisno... svaki nacin.
Hm.. ja sve gladam neku pozitivnu naucnu fantastiku u idealnim okolnostima sa savrsenom etikom i kodeksima.. Bez zloupotreba, i sve sa humanim ciljem..
Prestravila bih se da gledam ovo sto i g. raquel..:)
Hvala Lepo