Ovako ga je pocijepa.
https://s2.postimg.cc/90n19hppl/001.jpg
https://s11.postimg.cc/8ibqu2eer/002.jpg
Printable View
Ovako ga je pocijepa.
https://s2.postimg.cc/90n19hppl/001.jpg
https://s11.postimg.cc/8ibqu2eer/002.jpg
Ali sto rece kolega - pg bd da stave tempomat na 100 bi se glat islo. Ali da narod umije da vozi
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mene je strah da idem iz kuce a na primorje idem benveom.
Izglasao bih zakon da je kazna za prekoracenje brzine 2k (tipa, ako je ogranicenje brzine 80km/h a neko vozi 91km/h).
Policajcu koji napise tu kaznu bi islo 200 eura cisto da se izbjegne podmicivanje.
Pa ko voli nek izvoli.
Gm
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Stvarno ogroman broj retarda
a greote od ove panamere
Jedan od najvecih problema kod nas je sto svako ima nekoga ko ce mu zavrsiti da mu se vrati vozacka tako da ga briga i za prekoracenja i za sve. A ovo sto neko kaze najbolje bi bilo policajcu da se dava stimulans za napisane kazne,pa bi se smanjila korupcija. Od svake kazne njemu da ide 10%.
Sent from my HTC U11 using Tapatalk
ma da mu das 50e to je dosta za velike kazne, ovi sto divljaju nemaju 30e u dzep
Dati policajcima procenat od napisane kazne, onda bi se trudili što više da kaznjavaju a vozači bi pazili više.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Zakoni su na papiru odlicni, tu se nema sto dodavati ni oduzeti. Ono sto je problematicno je izvrsenje istih. Prvi ih ne postuju oni koji su ih pisali, jer voze 100 na sat i preticu po punim linijama. Kako onda ocekivati nesto bolje od pučine koja hoce da se osjeca vazno poput njegovog gospodara?
Sent from my SM-A510F using Cafe Del Montenegro mobile app
Slazem se, zakoni manje vise OK. Ljudi su goveda.
Makni sve policajce u Dojclandu, ljudi ce opet voziti po pravilima.
Problem je manjak patrola i ponasanje istih. Dodatni problem je sto policajci nekim "frajerima" ne smiju pisnut.
Kako rijesiti problem? Svaka magistrala da ima jednog presretaca, ne mora ekstra brz auto. Taj presretac bi ordinirao tom magistralom 24h. Npr. jedan presretac PG CT, drugi CT BD, treci UL BR, cetvrti PG BR, peti PG KL, sestI PG NK i td.
Vozaci treba da znaju da ispred ili iza, izmedju ta dva grada IMA presretac koji ce te zaklat sa 150-200 eura.
A majku mu kako ste svi na ovu temu primjer ljuckosti i obzirnosti posle 5, 6 udesa, a ovamo na "saobraćajne kazne" nema ni jedan da nije pitao "na koji broj mogu da vidim kolko imam za uplatu kazni"?
Ajde bre ne se**te više nego naučite da vozite, naucite u kružni i na parking, naucite kako se vozi po kisi/ledu/snijegu/blatu, kako se parkira auto u okvir i naucite svoje majke/djevojke/djecu isto a ne palamudite o stimulaciji drotova koji su sisli iz pickovca u Bar prslih gaća prije 5 godina a sad okupirase svako naselje kucama od 4 sprata kolko im je lose u tu miliciju!
poslato s Jadrana
Caj od nane i omiljena serija, dokazano smiruju.
Sent from my SM-A510F using Cafe Del Montenegro mobile app
Mogu mislit sto se desilo da se izazove karambol.
http://www.vijesti.me/vijesti/udes-n...m-osoba-945059
Da "ljudi" su goveda
Vozim ebeni motor ( Yamahu R6 ) i odlucih prije nekoliko da ga prodajem,samo radi drugih goveda i svoje neke sigurnosti.
Svakodnedvnica je da ti neko izleti,skrene bez zmigavca,zakoci bez razloga,pretigne te i prodje ti na par cm od tebe.....
Ali je presudio jedan bas los dan u kojem sam imao da se slomim CETIRI puta i jednom sa djevojkom,upravo se desilo to prikljucivanje na magistralu,prestizanje i ostala cuda...Ljudi ne gledaju nista i briga ih je za ostale ucesnike u saobracaju i kao da namjerno idu na srecu,pa ako prodju dobro je to.
Svakome se desi i niko nije presavrsen da mu se nekad ne desi kasno kocenje,zaboravljen zmigavac....ALI kad su ljudi tolika goveda da ne razumiju sta urade kad te zamalo ne ubiju onda sve to ima neku drugu dimenziju.
Jedna zena KO tablica Polo bijeli,izlecela mi je na 3 metra ispred motora da se prikljuci,jer je imala telefon na uvo i jedna rukica na volan,jedva sam pasao i nisam mogao da stanem iako sam isao svega 50kmh koliko je bilo i dozvoljeno na toj ravnici,morao sam da skrenem u drugu traku i cimam druge vozace iz suprotnog smjera,bio sam sa curom i onda mi je mnogo teze da stanem i ukopam motor jer nisam toliki strucnjak,a niti je tako lako kad te neko od pozadi nabije naprijed...
I stanem ja i pokazujem joj da batali telefon a ona u smijeh,i kao pokazuje ne zna u cemu je problem,onda kad sam joj se ustao i prisao na staklo i rekao da bi joj mali glupi mozak prosuo i isprigao na vrelom asfaltu onda joj je malo bilo jasnije ali i dalje ne zna gdje je pogrijesila...haos haos haos...
I onda poslije svega toga i postovanja znakova i brzine,treba da predjem mozda 10tak kmh ogranicenu brzinu i da me saceka kakav tuljan i kaznjava me,to je malo bzv,a nisam protivnik povecane kontrole na svim putevima...
da se ne lazemo ,mnogi sto voze motore lose voze ,vidim cesto vi kritikujete , a milion situacija sam imao kad je motorista ispao majmun ,nekakva provlacenja pored kola(da ne ceka coce na semafore),jedan mi slomi retrovizor ,preticu ka da su na trke, a pojma nemaju . motorista prvo mora da bude oprezan kad se prestrojava i pretice , cesto ih ljudi ne uoce na retrovizore ,jer voze kao manijaci,odjednom se stvore
I dalje prica o provlacenju na semafore. Za to motor i sluzi u gradskoj guzvi, i u Italiji su svi motori prvi na semafore.
Ja prvi kad vidim motoristu iza sebe u grad, na otvoreni. Vazda se pomjerim i svaki put mi se ti vozaci motora zahvale mahanjem ili svirenom
Zasto to radim? Jer od 16te godine vozim motor i znam kako je to. A i gledam oko sebe kad vozim. Ima ljudi sto im srednji retrovizor sluzi samo da vide jesu li lijepo napravili frizuru i kako im naocare stoje.
Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
vidjite nesto...reci da niko ne obrace paznju na motoriste...i da motoristi nikad nisu krivi je glupost.... uvijek ima razlicitih ucesnika u sa obracaju...
i sam vozim jednu prdalicu od skutera pa znam da otvorim 4oro ociju kad sam kroz grad.... a isto tako sam nekolicini motorista vjerovatno zivote spasio....
najjaci su mi oni sto preticu kolonu, pa i preko pune, i idu pravo na mene i ne poksuavajuci da se vrate u kolonu, nego racunaju da cu ja da se posenem... vidjite nesto, vi koji vozite tako, racunajte da vam se nece svako senut...a mozda vas nece ni vidjet jer ce gledat na retrovizor sto mu radi dijete pozadi,....
U Francuskoj možeš popit kaznu ako voziš uz bijelu liniju. Razlog? Ugražavaš putanju/život motocikliste.
No, nije to poenta. Automobil nije naprava za svakoga, a motocikl još manje. Prvo ona osnovna kultura (koje nemamo), pa će onda saobraćajna kultura nekako doći sama od sebe. No, kako jedan jednom rekao/ispjevao: ''... a gledati trunku u tuđem oku, a ne vidjeti balvan u svom i to znamo je'l da... ''
Sent from my Motorola 8400
Prije neki dan, pocinje penjanje uz tri trake uz Jaz. Ispred mene kombi koji se prestrojava desno u sporiju traku, iza mene neki SUV i iza njega kolega na skuteru. Prolazim kombi, SUV skoro u liniji sa kombijem i ovaj strucnjak sa skuterom prvo ide u desnu sporiju traku pa pun gas da se provuce ispred SUV-a. Gledam sve u retrovizor i ne mogu da vjerujem kakvih stucnjaka ima.
A recimo okretanje na sred magistrale automobilom, to je vec normalna pojava...
Pazi sada scenu (od prije nepunih sat vremena), ja na mom mopedu od 650 kubika u desnu krivinu, kad na pola krivine lagano čovjek šeta, zauzeo pola trake, kucka nešto na telefon. Ispravljaj se, da bi proširio putanju, ali ne previše, jer u susret ide autobus koji sječe krivinu. Nisam se slomio iz jednog jedinog razloga, išao sam dovoljno polako da sam mogao da odradim manevar, no, pade mi na pamet, šta da sam bio, recimo, kamionom, pokupio bih pješaka ili bi se ,,poljubio'' sa autobusom.
Meni nije jasno što je bitna kubikaža mopeda. U ovoj konkretnoj situaciji.
Sent from my Redmi Note 2 using Cafe Del Montenegro mobile app
bitna je da se zna da je.mogao da leti, a nije...nego je vozio normalno i uspio je da odradi manevar ;)
ja.to tako tumacim
Upravo to