ima po internetu lice prije i posle miliona, samo treba krast' i dobro ulagat, a i znat guglat
Printable View
ima po internetu lice prije i posle miliona, samo treba krast' i dobro ulagat, a i znat guglat
Glede tog Titovog paljenja kubanske cigarete u Niksonovom kabinetu, meni padnu na pamet legendarni stihovi Zabranjenog pušenja, u noć pred gašenje olimpijskog plamena u Sarajevu 1984-te.
Govorio je tad' moj debeli stric
Nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh
Za svu vasu zajebanciju
Jednom cete platiti ceh
I platili smo skupo, čim je Jugoslavija izgubila geostrateški značaj za medjunarodnu zajednicu.
https://youtu.be/Xjp5FOZb7uk
Da ne bude zabune sto se uspalise na forum vlade od Danilovgradskoj gimnaziji
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
kako nam namjestaju, cus kriptovane poruke sa drzavnim sluzbenicima
https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...ranom-u-sistem
Stari liberal
-Halo policija, muž me bije čekićom, požurite ubiće me!!!!
-Gospođo ne možemo vam mi tu ništa, a sve i da reagujemo puštiće ga kolkoe $utra no viđite nekako daga naćerate neki homofobni status da napiše ili klip sa šajkačom da snimi, neće ga dana gledat.....
Istina ili laz ?
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
da ustanes dok ih citas
Da oće ovaj dps više panut s vlasti pa da počnu hapšenja.
Koliko kosta u CG jedna anketa? Ko su finansijeri obicno?
Na kojem broju ljudi oni to kalkulisu? 100-1000? Imaju standardnu listu ispitanika za sve i svasta?
Bas nesto citam i nesto sve "ofrlje" piskaraju neke %....
I posle se "bune" sto narod ne vjeruje nista medijima.. Nije ni cudo zaista..
Hvala Lepo
Postoje tacna pravila da bi se anketa uradila kako treba, kako pitanja treba da budu formulisana i kako da su ponudjeni odgovori, a broj ispitanika je, koliko se sjecam iz Metodologije - 1004 ili vise.. Bilo da se radi o ispitivanju kod nas ili u Šangaj, to je broj koji omogucava preciznost.. Finansijeri su, kao i uvijek razliciti, a oni i diktiraju pridrzavanje gore navedenim metodama..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mnogo je bitno da se ne radi to navodjenje na odgovor, kao i da se kad god je moguce ponudi 5 odgovora na zaokruzivanje, tipa “apsolutno jesam, jesam, nisam, apsolutno nisam i ne znam/nemam misljenje”. Takodje, puno je lakse i bolje raditi ankete na principu zaokruzivanja odgovora nego davanja misljenja ispitanika (kad se ispitanik rasprica/raspise), koje je pozeljno uzimati samo na kraju ankete i to vise kao konsultativno nego nesto bitno za anketu.
Nego da ne duzim previse..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Recimo (mada ne bih da gnjavim sa ulaženjem u detalje), dobar primjer je pitanje (link):
"Prema vašem mišljenju, šta je Vlada trebalo da uradi prilikom događanja 5. septembra na Cetinju?".
Ponuđeni odgovori su:
1) Da po svaku cijenu omogući ustoličenje mitropolita Joanikija
Ovo je relativno normalan početak (mada dodavanju kvalifikacije "po svaku cijenu" tu nema mjesta, mnogo bi profesionalnije bilo da ne dodaješ te "dok krv ne padne", "po svaku cijenu" izraze).
Prva opcija je, dakle "Da podrži stranu A".
2) Da zabrani i ustoličenje i protest
Normalna druga opcija, kako i treba da bude - "ne podržati ni A ni B".
3) Da dogovori sa SPC odlaganje ustoličenja dok se tenzije oko tog pitanja ne smanje
Potpuno neprofesionalno, vjerovatno namjerno, izabrano treće pitanje. Ono što treba da dođe ovdje je "da podrži stranu B". To je jedino što ti pruža realan uvid u odnos javnog mišljenja. Pitanje je trebalo da bude "Da omogući demonstrantima nastavljanje protesta" ili "da zabrani samo ustoličenje". Ili, ako ćemo u neprofesionalnom stilu prvog pitanja "Da po svaku cijenu omogući demonstrantima nastavljanje blokade saobraćajnica".
Umjesto toga treća opcija je "trebalo je dogovarati sa A da popuste". Što nikakve veze nema ni sa smislom pitanja ni sa odgovorima koje treba da dobiješ. Mogao si isto tako da staviš "Da dogovori sa demonstrantima da se raziđu".
Da zaključim, evo opcija koje su ponuđene u anketi:
1) Podržati A
2) Ne podržati ni A ni B
3) Razgovarati sa A i nagovoriti ih da popuste
Primjećuješ li problem? A i Damar i CGO su suviše često ovo radili da bi im se slučajno desilo.