on mi je jedan od kandidata za nekog premijera idućeg. u tom smjeru sam išao. a simonida kao u fazonu - prva predsjednica CG.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
on mi je jedan od kandidata za nekog premijera idućeg. u tom smjeru sam išao. a simonida kao u fazonu - prva predsjednica CG.
Мислим да је мало љубоморан.Тамо се увелико продаје прича да ће са Црном Гором у ЕУ, а баш нисам сигуран да ће то тако ићи.
Јесу отворили доста поглавља, али затварање ту иде доста тешко, посебно ако ти је почетна позиција можда и најлошија на Балкану, чак и у односу на Косово.
Ту мислим на највише на инфрастуктуру и 23. и 24.
Додуше Рама за разлику од Вучића никакве субверзивне активности није предузео да би нас успорио.
Свакако њима је најбитније да уљежу прије Србије, и како сад ствари стоје то би се могло и десити.
na šta tačno Rama ima da bude ljubomoran? :D možda mu teško palo što je NK 'prijestonica kulture'. [emoji23]
Прогрес...
Pad podrške NATO u Crnoj Gori, pokazalo istraživanje
https://www.cdm.me/politika/pad-podr...-istrazivanje/
Istraživanje CEDEM-a, obavljeno u septembru, pokazalo je da članstvo Crne Gore u NATO podržava 40,7 ispitanika što je manje u odnosu na mart 2024., kada je ta podrška iznosila 49,5 odsto.
Procenat protivnika je sada 42,1 posto, dok je u martu prošle godine bio 30,7 odsto.
Ne javljaju se ljudi vise na ankete... pad javljača...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Реално, кога боли она ствар за то?
То је готова ствар, тај ће савез трајати док га не угаси Америка, ми можемо само да гледамо. И да дамо неку кинту.
https://forum.cdm.me/showthread.php?...43#post6100443
Nego, zanima me, da li podrzavate ulazak u EU bez prava glasa? Jako licemjerno po meni. Kontaju da nismo zasluzili al daj onda da ne mogu da se mijesaju. Kapiram i bojazan.Quote:
Nazalost, Mandic je najbolji politicar u CG trenutno. Zajebava se sa svima i ne mogu mu nista. Pokusace da pogura sve sto mu odgovara, i mislim da cemo s njim uci u EU. Mozda ce biti gorak ukus, nesto kao nezavisnost s Milom. Jer je moglo i jedno i drugo mnogo ranije, na zdraviji nacin. Mislim, nije nam scelo biti tako..
Spajic trazi glas , a Rama bez glasa moze...
U principu trebaju nam fondovi EU i bogu fala chapgpt je tu da pise projekte
Идеја је да се новим чланицима ограничи могућност да блокирају остале државе.И то је океј посебно за Србију и за Албанију.
Не продржвам улазак у ЕУ у којој не би имали право гласа, односно не би добили јасно назначен план како да то право стекнемо након одређеног времена, а који би зависио од нас.
Типа добићете право гласа одмах.Океј.
Добићете право гласа за 10 година кад испуните јасно прописане услове.Океј.
Добићете право гласа кад се све чланице ЕУ договоре око прегласавања и квалификованих већина, што се неће десити без неког великог зијана у свијету.Није океј и не подржавам такав улазак.
Лично мислим са ће ЦГ ући по редовној процедури, и да ћемо бити посљедња земља која ће тако ући у ЕУ.
Upravo. I sasvim je prihvatljivo ovo sto si naveo. Znam da razne okolnosti diktiraju sto se ocekuje u odredjenom trenutku od nas, ali u svemu treba mjera. Ne treba da izigravamo velicinu, ali ni da smo metla.
tako je. čoek u ovom trenutku vlada CG uzduž i poprijeko. jedini bitniji grad u ovoj državi koji nije totalno pod njegovom šapom jeste Budva. ostali svaki. pg i nk kao najbitniji. u pg se sve df pita. na nivou države svako bitno preduzeće je njihovo. kad mandić uvede cg u eu onda idu jake stvari. mijenjanje Ustava u skoro svim tačkama, mijenjanje zakona o državljanstvu (ide ubacanje desetina iljada glasača dfa). u jednom momentu će dobri manda i referendum o ponovnom ujedinjenju sa Srbijom kroz priču progurat. na sve to eu će da ćuti. Srbija pod snsom će biti maca za CG pod dfom. onda će odje na forumu da se slušaju kuknjave kad ih budu po uzoru na sns mlatili dfovi batinaši ako neko ustane na protest. a ja ću da se smijem. [emoji4]
kad udjemo u eu ide masovno bježanje normalnog naroda iz ove zemlje, a dolazK iljade avganistanaca, iranaca, egipćana, alžiraca & ostalih. država sad ne umije i ne zna da kontroliše nelegalni ulazak migranata a ne kad svi budu navrli odje jer eu. onda kad jake države eu odluče da 'svoje' migrante pošalju malo kod nas. [emoji4]
da ne pričam o ostalim aspektima, jer gradjanima nema ko da objasni šta sve donosi eu. i dobro i loše. mada kako da im objasni kad spoljnu politiku vodi košarkaški trener.
https://www.vijesti.me/v/780195?utm_..._share_counter
Novinar citira presudu,ali meni nije ništa jasno?
1.Država ti da kredit(?!) 20.000€ na 20g. da vraćaš po 20€.Znači dobiješ 20.000 vraćaš 4.800€.Kakav je to kredit?@hercules možda ti znaš.
2.Čovjek dobije 20.000€ 2019-te godine.Ne vraća 20€ mjesečnu ratu i rizikuje,kao što je u presudi,da umjesto 4.800€ mora vratit 19.500€.Znači ni on mi nije jasan.Ovo mi možda pojasni @Gagarin ,on ima tu osobinu da uz pomoć sarkazma objasni ljubav političara prema državi
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Crnogorski mimer Radosav Vrbica saopštio je da je proveo šest sati u Centru bezbjednosti, čekajući odluku tužioca povodom prijave koju je protiv njega podnijela voditeljka RTV Podgorica Sanja Kovačević.
Kako je naveo, prijava je podnijeta zbog objave na Instagramu, u kojoj je, na ironičan način, komentarisao njen stil vođenja emisija.
„Zbog storija u kojem sam napisao da bi bila dobra za govore na sahranama — jer svakog gosta, ma ko bio, dočekuje uz hvalospjeve i komplimente. (Za one koji nijesu razumjeli: ljudi koji govore na sahranama obično govore sve najbolje o pokojniku)“,
Znaci 6 sati je covjek proveo sa inspektorima objasnjavajuci sta je htio da kaze a oni su 6 sati vijecali da li prekrsajnu ili krivicnu prijavu? Da li joj je ugrozio bezbjednost i zivot? Ili je ovo ka kad se rece da su sportski novinari idealni da drze govore po sahrana?
Sigurno nisu drzali URA mimere koji se sprdaju javno jer URA je iza njih...
Cudo 6 sati je neka voditeljica uzela vremena nekome inspektoru koji je trebao da se bori protiv kriminala...a on 6 sati uzima izjavu...
počeo manda red da zavodi, ako. manda čita izgleda forum pa potvrdjuje moje pisanje.
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...ene-kapacitete
eto da znate zašto i kako je marković došao na funkciju.Quote:
"Ja sam presudan političar koji je odlučio da vi budete vrhovni držvavni tužilac", poručio je Mandić Markoviću i kazao da je to učinio jer mu je poznavao oca i mislio da će "biti kao on".
sa druge strane još jedan pokazatelj raspada sistema u državi:
https://rtcg.me/hronika/770247/incid...-policija.html
jednostavno se ovo radi. pohapsiš sve radi narušavanja reda i mira. pa neka cvile malo u spuž.
Trebali su im ruke polomiti
Incidenti u Herceg Novom zbog grafita Oslobodilačkoj vojsci Kosova, intervenisala policija
https://www.cdm.me/hronika/incidenti...sala-policija/
Mi smo za taj narod kolijevka civilizacije
A prekrsajna ili krivicna prijava zbog pisanja grafita?
Mene samo interesovalo da li postoji neki drugačiji termin od termina "kredit" a koji služi da se imenuje situacija u kojoj dobiješ 20.000€ a vraćaš 4.800€?
Ono,to je u stvari kredit sa negativnom kamatom ili filosofski posmatrano taj "kredit" je u stvari kredit koji je gospodin Ismet Skenderović odobrio državi jer on njoj daje 5.000€ a ona njemu 20.000€.Dakle,on je na dobiti od "kamate" kod tog "kredita"
Mozda je ovo protiv zakona da ne recem Ustava ako imamo Ustavni sud... ovo treba prijavit...
pola te elite je i sad vlast. pa pogledaj kolko je ex dpsovaca po evropi sad. no to propuštaš da napišeš. mada će biti da im opraštaš sad.
Nikakve koristi od toga.Samo sudskom odlukom naložiti da montiraju skelu i okreče fasadu zgrada koje su naružili.Em bi to bilo na korist stanara,em bi oni to časkom odradili jer je ta radnja krajnji domet i intelektualni limit komšija s druge strane Čakora.
Obostrano zadovoljstvo i korist
ništa sudska odluka. samo ih ne puštiš iz države dok ne okreče grafite pa onda malo do spuža radi narušavanja javnog reda i mira.