Kako je ovo moguće, imam li ja pravo da se žalim za ovo oporezivanje od 19% ako zakon jasno kaže 7% ? Po ovome računajući ispalo bi me više nego da uzmem taj laptop kod nas...
Printable View
Moze mi neko reci ko je kupovao sa bodybilding.com da li je imao ovu situaciju?
NOTICE:
Your current shipping address is not an available shipping destination for the United States store. Please update your address or add a new shipping address.
Jel treba da izaberem neku drugu drzavu-radnju, UK, Izrael?
EDIT: Nije htjelo da prebaci adresu na mne, sad hoce :)
na paket ti je samo cijena bez troskova slanja tako da se znas(znate) orjentisat zbog granice od 150e. takodje meni stilog za 15 dana. za divno cudo
Jel moguće da ti nešto poručuješ da čekaš umjesto da ka gospoče kupuješ u PG?
Što će to bit?
Fratelo sjasi molim te. Kupujem nesto sto ce mi trebat za dva mjeseca. Ti parkiras auto na dva mjeseca dok ti ne stigne dio i ides autobusom. Bitno je da je ispred kuce
Ne treba tebi teretana, ti bildujes dok popravljas lamenzi tvoju
Nemoj se nervirat đaole. :lolblue:
Gasite li televizor ka kad odapne neko, kad se japanc pokvari...
Sent from my iPad using Tapatalk
Manje pij tih suplemenata, vidiš kako utiču negativno na vugla.
Da, za firmu koja se bavi uvozom racunarske opreme, PDV se obracunava 7% i ne znam koliki je % carine u tom slucaju, ima negdje na sajtu carine PDF file. Ali nama, koji narucujemo povremeno posiljke preko interneta, carina je 5% i PDV 19% bilo da se radi o odjeci, racunarima ili bilo kojoj tehnickoj robi. Ovo znam iz licnog iskustva.
Naravno sve ovo vazi ukoliko je vrijednost robe veca od one granice od 150 €, manja od 1000 €.
Registrovah se na paypal i kliknuh da me verifikuje i on mi skinu 1,50 i kaze da ce poslati kod od 4 broja koja mi treba za verfikaciju, medjutim pise tamo da ce poslati kao na account banke, ja nemam nikakav accaunt na karticinu banku(hypo) kako da dodjem do toga koda?
Na račun u banku :p. Za nekolika dana pođi i traži izvod da ti daju, imaćeš transakciju i u njoj kod. Pogledaj na prošlu stranu ove ili teme o paypalu, objasnio je kolega detaljno sa slikama.
vazi hvala :)
Moze pomoc ? Sta znaci ovo na sajtu poste srbije ?
Item number:
Display status for the item number: RG081882762CN
Date Place Phase Status Signatory 08.11.2014 09:48:00 CN - CNBJSA Otprema
Da ne listam prethodne stranice :)
znaci da su ga prosliejdili za pg iz beogada.
Nisam siguran, jer u pg nije stizao, a primjer kada ga posalju za pg je ovakav:
Item number:
Display status for the item number:
Date Place Phase Status Signatory 14.11.2014 13:14:33 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće 14.11.2014 16:48:15 11003 IZMENIČNA POŠTA - Otprema 14.11.2014 20:48:05 11003 IZMENIČNA POŠTA Otprema
Ja sam razumio ovo od DJuzle da su ga proslijedili, sto ne znaci da je stigao u PG.
Ne znači da je poslat paket iz BG za PG nego da je dobijena informacija da je paket krenuo za Srbiju kao prvu destinaciju. Kada stigne u BG prvo stiže kao kod nas u izmjeničnu poštu a zatim se dalje prosljedjuje za PG. Iste su oznake kao i u našoj pošti.
Objasnjeno sve, hvala :)
stigla mi je neispravna antena za fatanje wifi signala,sta da radim?oce li mi vratit pare?da pokrenem dispute il sta treba?
pokretni dispute, kazi neispravna. vratice pare ili ce ponudit novu da ti posalju.
da me bude da se ubjedjujemo pa da je traze nazad da im posaljem?
Sa takvim nickom ne bih ti ni ja iz cg povjerovao a ne kinez ;)
hahahahhahah,dobar si.bolje da se ne igram s djavolima ima ih milijardu,da me nedje ne sacekaju ;)