ja sam bio u toj masi.. samo jedan ulaz je otvoren bio, za sektore koji su pored sjevera.. Imali smo pocrkat! Ali su kasnije, 10 min prije pocetka meca otvorili sve ulaze, pa smo usli nekako. ali pustanje, sram da ih bude! dzukele!
Printable View
jos malo hrvatskih obzervacija...
dako se nadje neko iz buducnosti da se i ovom bizgovu "ispricha".
Quote:
NAKON nogometne utakmice između splitskog Hajduka i podgoričkog kluba Budućnost, noćas oko 2:30 sati kod Herceg Novog, kada su se navijači Hajduka vraćali kući, grupa mladića kamenovala je autobus. Navijači su izašli iz autobusa, u namjeri da se obračunaju s napadačima, no u tome ih je spriječila policija.
Nakon što ih je kod Herceg Novog presrela grupa mladića i kamenovala autobus, grupa napadača se udaljila. Oko 300 navijača Hajduka tada je, kako stoji u priopćenju odaslanom iz Uprave policije Crne Gore, napalo policijske službenike kamenjem, bakljama, metalnim šipkama i suzavcima, nakon čega ih je policija, uz upotrebu fizičke snage, savladala i vratila u autobuse.
U incidentu je, prema informacijama crnogorske policije, lakše povrijeđeno 10 policajaca, od kojih je šest zatražilo liječničku pomoć, a na dva policijska vozila načinjena je manja materijalna šteta.
Nakon što je kolona Hajdukovih navijača prešla državnu granicu s Hrvatskom na Debelom brijegu, jedan navijač je uputio kamen ka vozilima na crnogorskoj strani granice i oštetio jedno službeno policijsko vozilo. Hrvatska policija je reagirala i spriječila daljnje incidente, stoji također u priopćenju.
Kako smo jučer doznali od crnogorske policije, prije susreta Hajduka i Budućnosti privedeno je čak 60 navijača koji su u četiri navrata pokušali napasti navijače Hajduka. Protiv njih 45 bit će podnesene kaznene prijave, a protiv njih 15 prekršajne prijave.
"To su četnici, a ne Crnogorci"
Stipe Lekić, tajnik kluba navijača Torcide, u razgovoru za Index obrušio se na organizaciju i osiguranje tijekom jučerašnje utakmice Hajduk-Budućnost, kazavši kako je laž da su Hajdukovi navijači napali crnogorsku policiju.
"To tamo nisu Crnogorci, to su četnici! Dolje vlada potpuna neorganizacija, oni su nas lagali cijelim putem, pa oni ne mogu osigurati ni moju babu, a kamoli grupu navijača!", oštar je bio Lekić.
"A što niste napisali da su pucali na nas? Kao pucali su u zrak. U zrak, da, ako su pucnjevi kraj glave i nogu pucanje u zrak. Vozačima autobusa su pištoljem prislonjenim uz glavu prijetili da ne smiju stajati. Kako da ne stanemo ako nas svakih deset kiilometara četnici zaustavljaju i bacaju kamenje po nama? Ako bacaju baklje na autobus, ako autobus gori, normalno da ćemo izaći iz njega!", kaže Lekić.
Upitan o tome što kaže na priopćenje crnogorske policije u kojemu piše kako je deset tamošnjih policajaca ozlijeđeno u napadu Hajdukovih navijača, odgovara: "Mi nismo nikoga napali, mi smo samo išli obraniti naš autobus. Nismo dopustili da nas Srbi kukavički gađaju kamenjem pa bježe. Vratili smo se živi i zdravi, možda s pokojom posjekotinom, a Hajduk je jučer pobjedio i pobjednik će i ostati", poručuje tajnik kluba navijača.
B.S.
Foto:V.G
Ja bijah na ovu utakmicu. [stop]
Bijah na sjever[stop]
Zhedan [stop]
Od sad se vodim parolom "zapad je majka"[stop]
U 12.30 sam kuci doshao[stop]
Majka se zabrinula bila [stop]
- Jel sckocho i dalje neko mudo u varvari ili ne?
- Upalio sma blutututh u jednom momentu[poluvrijeme] da prebachiim neke slike[stop] nashao sam jedno 4-5 divajsova od tih 4-5 makar su 6 njih bili pod imenom AC milan sempra juve Lacio do neba itd itd [wtf - shta da ebem]
- Pored mene je proshao neki lik sa majcom slaninari ili tako neshto [stop]
- Oko mene su bili sve neki familijarni ljudi sa malom decom [zhednom]
- Neki chikica [65+god] se bio unervozio
- Mesic je pochasni gradjanin Podgorice grade moj.
- Shto znachi ono kad se okrenu ledja terenu?
- Neznam pojma kako je sjever izgledao al je jug bio mnogo mocan.
- Jedno 50% ljudi je zalutalo na sjever [ukljuchijuci i mene]
- Pljeskao sam kad god je trebalo! [stop]
- Zapad je majka.
- Bijah u korto malteze oko 13h - reche konobar da su navijachi Ajduka prava gospoda.
- Jedan mi je pokazao srednji prst [on nije gospodin]
- Kolko koshtaju ti bubnjevi majka im stara :P njima bubnjevima
- Ja mislim da je velika greshka shto se navijanje nije zachinilo i sa onom nashom chuvenom nozh, zhica, srebrenica ili tako neshto[stop] :(
- Ako bi se navijanje vodilo po nekim standardima ovih foruma onda bi se navijachi izmedju sebe gadjali ruzhama i milka chokoladama [300gr] i pjevale bi se pjesme od crvene jabuke i novih fosila [jedna lik sa sjevera je pjevao pjesmu SHUTI SAMO SHUTI SHUTI MOJ djechache plavi - imao je onaj megafon :) wrh]
- Jedan od likova sa megafonom je preko telefona+megafon pushtao pjesmice u svijetu postoji jedno carstvooo :) [par minuta prije je pjevao ubi zakolji da golman ne postoji]
- Warvari bi njima pjevali pjesme od Bata a oni warwarima od olivera gibonija itd itd :)
- Ne serite no ih pushtite da se pi*chkaraju i kolju izmedju sebe zato shto se to tako radi po svijetu i tako treba.
A jel treba mi muslimani da budem uvrijedjeni sa tom pjesmom o svetom savi?
Chast ovoga grada ima ko da popije [alkoholichari unajted]
A fuzbaleri su me iznenadili sa borbenoscu! Svaka im chast. Na pochetku su se bili malo prepali al su posle krenuli kako treba.
Golman samo nek je zdrao.
1. Hahaha... Ne se.ri... Zajebavas... Tu pjesmu inace, vec godinama 'Torcida' pjeva 'BBB'-ima...
2. Ne znam zasto bi to trebalo pogadjati 'Varvare', s obzirom da je ista grupa prije desetak godina u SRC 'Moraca' na kosarci pjevala: 'MI IMAMO SVETOG PETRA, A VI SVETOG SAVU, SVETI PETAR SVETOG SAVU JE.BA.O U GLAVU'?! To se moze provjeriti kod bilo koga od starije ekipe 'Varvara', ali sad je ocito trend 'klati i ubijati' i slaviti 'rusenje Dubrovnika'...
3. Borbenost? Da, da... Uh! Pola tima bih odstranio, poslao ih u Graficar da se 'kale'... Kad smo vec kod trece lige - DIDI, SRCE SI I DUSA RIBNICE!
U skladu sa njihovim mogucnostima odlichno su igrali! Par pochetnichkih greshaka ali im se to moze oprostit. Zadnjih godinu ipo idem na skoro sve utakmice buducnosti i ovo je najbolje shto sam ja vidio.
A ovoga lika shto je pjevao ovu pjesmu tachno sam ga zapamtio :P
E, vala, onu pustu ekipu... Ibrahim - Peko Methadzovic (jedan od najboljih igraca u istoriji Buducnosti) svojevremeno je, pred gostovanje Partizana u PG pitao trenera, koji je o Beogradjanima pricao kao da su sa druge planete - 'Ljetu li oni, brate?'...
E, Partizan je tada 'ljetio' (dali 5 golova), ali 'hajduci' sinoc definitivno nijesu 'ljeceli'... Naprotiv - predstavili su se kao prosjecna ekipa (pa i manje od toga)...
Mode ako te nisam zamijenio sa nekim barem ti bi trebalo da znas da navijaci provociraju jedni druge na svaki moguci nacin npr. navijaci verone su pjevali protiv udinezea nesto o zemljotresu koji je bio tamo (ovo mi je prvo palo na pamet).
Sa nama su na sjeveru bile i grupe iz srbije koje su sa nama u dobrim odnosima tako da pjesma srbe na vrbe vrijedja svakog clana varvara (nebitno koje nacionalnosti) jer vrijedja nase prijatelje.
a dje je izvinjenje uprave kluba za ljude koji su ostali na sjeveru da 00:30, sramota!
Pjesmama protiv srba nebi se trebali vrijedjat. Crnogorski je tim, nema veze u kakvim smo odnosima oni protiv nas nijesu nista pjevali.
Treba se ipak suzdrzati nekih stvari(dubrovnika(dje idem preksjutra), ****** itd)...
Smislite jos pjesama i neka normalno navijanje ide ^^
Druze ako ti neko vrijedja prijatelja onda vrijedja i tebe (barem je tako neko moje razmisljanje). Sa nama na sjeveru bili su momci iz Nisa i Beograda mozda i Novog Sada njih nisam vidio. A ti procitaj njihove komentare od svi su oni tamo cetnici do zapamtite sa kim smo ratovali, svi su oni isti i sl. Ne ulazim ja u to da li je ispravno to sto se radilo po Dubrovniku ili ne, ali ne znam sta ste ocekivali pjesmu sa gorice vila klice oprosti nam dubrovnice??? Ne opravdavam ja sve sto se radilo ali da sacekamo utakmicu u splitu da vidimo sta ce se tamo pjevat'.
Kad se igra revans? I oce li ici warwari u Split???
imamo zvek reprezentaciju. medju 3 najjace ekipe smo na svijetu a jos imamo i najmladje igrace.za koju godinu ima da gazimo sve redom.
I ja velim! Noćas sa Srbijom...
sta imate da se bratimite sa bilo kojom navijackom grupom... te balave greske vam se sada obijaju o glavu...
a pretpostavljam da zato nije bilo ni jedne cg zastave na sjeveru... da nebi vrijedjala vase prijatelje...
..a oce li nislije i beogradjani ici u split sa vama.... red bi bio kad ste vec zbog njih morali dobro da se zakrvite sa torcidom
Idemo svi, da se organizujemo, naoruzamo, srusimo Split, zapalimo Dalmaciju, pokakimo na Dioklecijanovu palacu, razorimo Poljud....
Procitah nedje izjavu sportskog direktora budocnosti u Split organizovano ide 250 Vravara (?)
Inace mislim, da nije bilo ovih "bratskih grupa navijaca" koji su bili aktivni "po sumama i gorama" da od ove sprdnje nebi bilo nista...
No ajd sad... Toliko o saradnji sa policijama susjednih drzava, o procjenama bezbjednosnih rizika i u opste o profesionalizmu u CG
ako ce da ih ide samo 250, bolje da doma $ede.
Hahah istina :D
Autor: Beta | 20.07.2007. - 20:28
....
U glavni grad Crne Gore došlo je više od 1.200 navijača Hajduka, a iz Podgorice će na revanš u Split, za 14 dana, otići oko 250 "varvara" - navijača podgoričkog kluba.
Ne znam sta kazu varvari na ovo ali, se slazem da im je doma ladovina :)
"Za očekivati je, međutim, da će i revanš biti utakmica veoma visokog rizika. Kako je "Vijestima" kazao jedan od vođa "varvara", najmanje četiri autobusa sa navijačima Budućnosti krenuće 2. avgusta iz Podgorice ka Splitu."
izvor:b92
Nece poc nijedan autobus nemoj da sanjas molim te.
Jesi ti onaj Jovićević sa atlasa?
Eto, pojedini mediji jos 15 dana uoci revansa znaju sve do detalja, pa i tacnu cifru Varvara koji ce otici na 'Poljud'... Polako ljudi...
@ Montero
To ovdasnjim ljudima ne treba objasnjavati, da se ne zakrvimo medjusobno oko Rendzersa :p
Evo jdnog posta sa foruma na sportnet.hr:
"Varvari su solidna navijačka grupa što se navijanja tiče..a ovo ostalo...jači su na rečima uglavnom... Protiv Zvezde u Podgorici su se dičili a kad je došlo vreme za revanš u BG znate koliko ih je došlo?
NULA!"
Tako ih vide drugi, mada mislim da im je Bonja the Zmaj lijepo rekao u jednom od prethodnih postova... Jos treba da "krkaju da rastu"
odnosno ispravili su se i postovali link:
http://www.delije-caffe.net/galerija...uducnost/5.jpg
ono gore je bio citat,moja greska sto nisam stavio navodnike.to je bilo copy/paste sa B92
Ovi na drugi nijesu najavili prenos..
Tucha e desi kad "prateci vokali" pocnu da se dernjaju bez mikrofona ...
Tako bar kazu :confused: