Ne bi tebe mnogo. A T-Com da je dovede vjerovatno bi masu :) Zavisi koliko si udaljen od najbliže optike, koliko treba da kopaju i provlače kablove i slično.
Printable View
Ne bi tebe mnogo. A T-Com da je dovede vjerovatno bi masu :) Zavisi koliko si udaljen od najbliže optike, koliko treba da kopaju i provlače kablove i slično.
Kad se logujes na ruter sa passwordom telecomadmin admintelecom o tome pricam... to nisi mogao da promijenis i ako ostavis slobodan wireless kao sto ja radim da imaju komsije iz ulaza i ispred i iza zgrade... znaci bilo ko mi moze uc u ruter i svasta cackat tamo.
valjda prvo treba da se logujes na taj wireless, pa tek onda ulazis u njegov ruter sa tim default-nim userom i sifrom
Hercules je pricao o settingsima valjda za glavni password od naloga extra tv-a ili ne znam sta li vec... ja pricam o passwordu na ruter koji ne moze da se promijeni... ako ostavis slobodan wirless lagano ti ulazi na rute... nadam se da sam sad jasan i da necu vise morat da crtam.
Kad ste jednom dok su vam ljudi iz T-Com-a ugradjivali ruter izabrali svoju sifru za wireless ona vise ne moze da se promijeni manuelno kako to obicno moze na internet koji nije na optiku,nego morate da zovnete T-Com i od njih da trazite da vam oni promijeni ime wireless mreze ili lozinku.
Pa sam ja pitao postoji li ipak nacin da se wireless sifra promijeni bez potrebe da zovem T-Com.
Naravno da postoji nacin. Pristupis ONT-u sa telecomadmin / admintelecom i podesis novi security key za wifi u WLAN. Nakon toga sacuvas podesavanja (Save configuration).
U pitanju su tri lozinke:
1. Za konekciju (mail) - pozovi 1500 da bi je promijenio, jer (za sada) moraju oni da je unesu
2. Za wifi - kao sto je Emill objasnio
3. Za pristup routeru - provjericu kada budem pri huawei routeru
Hvala na odgovoru samo me jos interesuje kako da pristupim ONT-u pa cu da probam.
ko nema u vugla, ima u gugla :)
Sale zna li se kada ce biti dostupna optika u Kotoru naselje Sveta Vrača, rijec je o zgradama i vecina su vec korisnici adsl-a ?
Hvala.
Samo ne mogu da se logujem sa telecomadmin / admintelecom
Treca lozinka mislim da se mijenja na strani System Tools > Modify Login Password
A oroblem je u tome sto mi treba Account i Password da se logujem?
Ja se prijavih prije 10ak dana i jos niko zvao nije...Dako se ko nadje.
Ps Sale koji je princip ako mi zgrada nema presjednika skupstine stanara (ka sto nema) i ako je skoro pola stanova neuseljeno. Da li se onda gleda samo procenat useljenih?
Sta je sa ovim youtubom,imam optiku a ne moze mrdnut.Sta je problem,zna li ko?
do njih je..
Sent from my Samsung Galaxy SIII using Tapatalk 2
Ljudi ja stvarno ne mogu da vjerujem da na optiku koči Youtube. Znači ne vjerujem. Sram ih bilo i stid!
Nadam se da ce neko da mi odgovori na ovo pitanje,uzeo sam T-com optiku sa ugovorom od 2 godine e sad mogu li ja da prebacim vlasnistvo na tudje ime,dakle da nije ugovor vise na mene nego na neku drugu osobu?
Unaprijed hvala. :)
Sent from my iPad using Tapatalk HD
ja mislim da je to do YouTuba a ne do optike, server im je podeses da prilagodi download nacinu gledanja, t.j. recimo otvoris neki klip od sat vremena, i sad po pravilu preko optike bi trebao da ga šibne brzo i da skine sa YouTuba jedno 1 gigabajt podataka, ali to bi bilo veliko opterecenje za server YouTuba jer vecina korisnika ne pogleda cijeli klip nego klikce na druge klipove svako malo, tako da youtube uploaduje podatke ka tebi po potrebi, ne downloadujuci cijeli klip bez toliko koliko bi po teoriji trebalo da ne koci. Time spasavaju server da ne zablokira jer milijardu ljudi se kaci na njega.
A koci li koci, stegnuli su protok na youtube dobro :)
a sto se tice optike dobra je stvar treba ic naprijed, ali realno za surovanje rijetko koji sajt vam salje podatke preko 500 kbps, to znaci da ce vam i download biti toliki. Ali je zato dobar za torente tu bi mogao da izvučeš i 100megabita kad bi postojao takav paket.
Treba raditi na uploadu... tu se stagnira
Da li bi neko bio voljan da mi malo objasni kako da prikljucim risiver dm800 preko huawei rutera za optiku? Znaci nema sanse da hoce da proradi, u svim namjestanjima rutera uneseni su dobri podaci (koliko ja znam da provjerim) i njegov interni network test ne prijavljuje nikakvu gresku. Mogu da pristupim risiveru i preko browser-a i interne adrese, ali kanali nece da rade. Da apsurd bude veci kada prikljucim stari klasicni ruter na ovaj novi huawei i onda prikljucim risiver na taj stari, kanali rade (naravno promijeni se interna adresa i slicno). Bio bih stvarno zahvalan kad bi neko umio da mi ovo objasni, jer me stvarno mrzi toliko sprava namjestati po sobi da bi proradilo normalno.
E ovo sa You Tube-om vec prelazi u frustraciju... Iz reda prijavljuje klipove da su Unavailable, pa onda kao krene ucitavanje ali stalno crno, dok dolje vidim kako izlaze komentari jedan za drugim... Takodje mi se desi da ucita 10-tak sekundi, pa poslije toga ni makac (pokusam da premotam na 11-tu sekundu ali nista)... Pokusavao sa vise radnih stanica i vise OS-a i vise browsera i svudje isto... Na tel. ako nesto ocu da pogledam, ugasim Wi-Fi i odgledam preko 3G bez problema!
Kolege forumasi sa strane T-Coma kazu da je prijavljeno dje treba. Ups, prije jedno mjesec dana. A i dalje mucna rabota sa youtubeom ? Ehhh, zemljo crnagorska...
Treba mi info ako je neko u toku
Posto su mi u zgradi uveli optiku planiram da predjem sa paketa adsl 2Mbs na paket optika 20. Posto koristim i extra tv i adsl, da li dobijam neki paket na extra tv besplatno par mjeseci, mislim da je prije bilo nesto hbo ili tako nesto... I da li imam jos neke benefite?
Dobijas 10 puta brzi net i ugovor na 24 mjeseca :) Za istu cijenu kao do sada.
http://www.telekom.me/optika-do-kuce...est-box-1.nspx
kad vas ocekujemo u bar ?
moze mala pomoc koji je username i password za Huawei HG8245
http://192.168.100.1
telecomadmin / admintelecom
To je to zahvaljujem ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
od dana potpisivanja ugovora koliko prodje dok dodje ekipa da finalizuje tehnicki dio ugradnje ftth ?
Zna li neko,mogu li ukacit jos jedan telefon u onaj huawei ruter na isti broj, tj. da li je onaj port rezervisan za drugi telefonski broj?
Ocu da imam jos jedan telefon na drugoj lokaciji u stanuuu:)
Mislim da je besplatan drugi broj. Poruci ga na 1500 ili ako mogu da ti oba porta iskonfigurisu za isti broj. Onda bi trebalo oba da zvone, a jedan da se javi...
Radi li se sta u Niksicu gradu ? Od koga se moze dobiti neka provjerena informacija, na koja vrata da pokucamo ili koji broj da okrenemo?
Kad se promijenila ova upload brzina za optika pakete???
Posto sam ja potpisao ugovor za optiku dok su vazili stari paketi a optika mi jos uvijek nije uvedena zanima me kad mi se uvede optika koju cu brzinu dobiti???
Kako misliš promijenio se upload? Brzina je 20/2 na osnovni paket. Ili 20 Mbps download i 2 Mbps upload.