Valjda će i oni Orijent.me uskoro otvoriti fizičku parfimeriju... 200+ arapa najavljuju...
Odavde ------>
Dovde <--------
Printable View
Valjda će i oni Orijent.me uskoro otvoriti fizičku parfimeriju... 200+ arapa najavljuju...
Odavde ------>
Dovde <--------
Nikad nisam razumjela hajp oko tog Armaf CDNI, miriše tako mučno na neku pjenu za brijanje, ili aftershave.
Sent from my SM-S23 using Tapatalk
Ja sam moj poklonio kolegi prije neki dan (EDT verzija, mislim da je odstojao sigurno godinu i više da ga nijesam taknuo), on je oduševljen parfemom i kaže da ga svi obožavaju - i muško i žensko.
Za mene ima previše oštro, sintetičko otvaranje, tih prvih pola sata oće suze na oči da mi krenu od njega.
EDP, Parfum i pogotovo ona Limited Edition verzija su mnogo bolje odrađene, makar za moj ukus.
p.s. Valjda je i Elixir izašao skoro, ko zna na šta to liči. :)
Iskreno, meni miriše jeftino, ali razumijem da su ukusi različiti. Ni inače nisam fan tog sintetičkog momenta u parfemima, kao ni citrusa.
Na kraju krajeva, najbitnije je da miris ide uz nekog i da taj neko zna da ga iznese. Ima malo i do onog kako parfem reaguje na koži, budući da nije na svakom isto.
Sent from my SM-S23 using Tapatalk
Ja svakog jutra biram koji ću [emoji6]https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0b0abb5edd.jpg
Living on the EDGE side
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Ja imam Blue Iconic i Urban Elixir, što znam, valjda su ok za te pare. :)
Za 36EUR i dalje ne postoji bolja kupovina od EDT verzije CDNI. Malo kvalitetniji Zarini parfemi (ima dobrih) su oko 25EUR. CDNI best buy bez konkurencije sa odlicnim performansama.
Joop su po meni bili odlični parfemi za male pare, sjećam se da sam prije 7-8 godina poručio sa Strawberrynet neki zeleni, vrhunski je bio. Sad bi ga opet uzeo da ga mogu naći, zeleni je bio ali mi se čini da to nije ovaj
Nedje sam pricao prije par godina Joop! Homme EDP, razlicit je od preslatke Homme verzije, prsnuh dje na dio ruke i zakacio sam kais od sata. Na ruci je trajao preko 24 sata, a cini mi se proslo minimum 3 godine i dan danas se na kaisu od sataosjeca blagi miris tog Joopa
Ni tus, ni morska voda nista mu nisu mogli.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...adb44dcfff.jpg
Sjetih se da si pitao. Evo u cosmetics ga ima. Ja sam u nk u veliki HDL ne znam kako je za pg
Sent from my iPhone using Tapatalk
A nasao sam ga odavno, hvala svakako.. uglavnom zacudio sam se da je skuplji u Nemackoj u odnosu na kozmetiks.
Probao sam nekoliko arapskih brendova. Afnan i armaf ne mogu da mirisem. Pogotovo CDNI liniju kao intense i imam urban elixir oba mi imaju neki materijal u sebi sto ne mogu da mirisem. 9pm sam isto imao ista svar sa njim i sa odyssey mandarin sky isto me štipa za nos da ne mogu da ga mirisem.
Latafa mi je za sad bolji od armafa i afnana neuporedivo.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Da malo bacimo novog sjaja na arapske brendove ili damo novu sliku.
Svi oni imaju i sjajnih i očajnih izdanja.
Potpuno druga stvar je hajp koji prave influenseri i hajpuju putem plaćenih reklama
mnoge brendove ili izdanja sasvim nezasluženo.
Armaf je recimo godinama i decenijama nudio jako prosječan kvalitet, ali su bili najbolji ili medju
najboljima u modernom marketingu, samim tim i rezultati prodaje su im astronomski, te sad angažuju i najbolje
svjetske parfimere koji su im recimo radili Private Keys liniju.
Sa ovim što je napisao kolega za Afnan se ne slažem. Oni vode računa o kvalitetu i njihova Supremacy linija je izuzetno kvalitetna
i impresivna .
Ali najprodavaniji i najviše reklamiran je njihov Afnan Turathi iz koga sada izlazi posebna linija. Tu ima dosta sintetike,i hemije, ali za novac
koji se prodaje to je pristojno sasvim
Latafa je generalno jako prosječna , oni bukvalno svaka 2-3 dana izbacuju nešto novo, mada ima pojedinih odlicnih izdanja.
Sa druge strane je mnogo kvalitetnija njihova Maison Alhambra linija koja je manje poznata i tu ima nekoliko odličnih klonova postojećih parfema.
O kvalitetu čini mi se vodi računa arapska kuća Al Haramain i svi njihovi klonovi su najprecizniji mogući od svih
Paris Corner zaista nudi svega i svačega i ponašaju se isto kao i Latafa i svaki dan nešto novo izbacuju ,..u tom kvantitetu jako lako se gubi kvalitet
Fragrance world je ista priča sa preko 130 izdanja u poslednje 3 godine iako je njihova linija French Avenue značajno kvalitetnija
Kuća koja se zove Rasasi , koliko sam primjetio ne ide toliko na kvantitet i njihova linija HAWAS ima nekoliko baš kvalitetnih izdanja..
I sada dolazimo do arapskih brendova kojih manje ili skoro da nema u prodaji ,a u pogledu kvaliteta su najbolji arapski brendovi
A to su redom ; AJMAL, NUSUK & RIFS, AHMED AL MAGRIBI i RAYHAN
Sve što sam sam imao prilike probati od ovih brendova su bila mini umjetnička djela sa šarolikim cjenovnim rangom
Ima tu još desetak brendova koji su klasične niche priče, za uske krugove i visočijim cjenovnim rangom
Jazz Club Maison Martin Margiela
koristim, pa nisu ovo oglasi nego diskusija o parfemima.
pa necu sam sa sobom, mozda je do parfema.
Rosendo Mateu 2010
Zara generalno ima dosta zanimljive klonove ali iz nekog mog (dosta ogranicenog) iskustva sa njima performanse su generalno bas lose i jako kratko traju.
Pogotovo kad se uporede sa CDN serijom koja uglavnom ima dosta dobre ako ne i odlicne performanse.
Nije sve u performansama i trajanju ali opet... niko ne zeli da mu parfem traje po' sata ma koliko dobar bio.