Radi se ne rjesavanju problema. Javicu vam kada bude sredjeno.
Printable View
Imam dva risivera,do sad sam moga da snimljeni sadrzaj gledam i na drugom.Eo nekoliko vec mi kaze da nijedna od snimljenih emisija nije dostupna za gledanje???
A mozes li gledati snimljene emisije na prvom STB-u ? Provjeri i zauzetost diska - Menu / Podesavanja / Opsta podesavanja / Sistemske informacije / Sistemski resursi / Disk usage.
Na prvom da,na drugom i dalje ne.
Disk usage 80 % free
Posalji mi broj na private.
Jutros sam konacno raksinuo ugovor sa T-comom vezano za Extra TV. Mog oca (covjeka koji ima 66 godina su 2 puta vracali da im donese mrezni kabal jer, boze moj, ako se na vrati taj kabal ne moze se raskinut ugovor). Rijeci nemam za takvo ponasanje. Sramota. Extra TV nikad vise u moju kucu.
Nisi vratio svu opremu i jos se bunis... nevjerovatno.
Mrežni kabl je potrošni materijal i uvijek je bio.
Dio je STB paketa koji se mora vratiti.
Jedno pitanje.Zasto mi je jacina zvuka manja na extra tv nego na zemaljsku televiziju? Npr, kad gledam neki kanal na obicnu televiziju jaci je zvuk tu nego kad prebacim na extra tv sa istim nivoom pojacanosti tv-a i maximalno pojacanim zvukom na risiveru.Da bismo se razumjeli,nije u pitanju da nemam tona ili nesto slicno, sve je ok, samo me kopka kako to da se sa risiverom i tv-om cuje manje nego samo sa tv-om.
Extra TV sliku i ton prenosi onako kako dobije u TV stanici, tj. na prijemu. To si primijetio na nekom kanalu ili generalno? Mada i zavisi od tunera u TV mozda on tu nesto pojacava...
Meni je ostavljeno 20 m mrežnog kabla, a nije bilo neophodno... Tim prije me čudi takav postupak Tcoma...
Sale, jos se bunim?
Usput, na kraju je otac morao da im ponese i obicni telefonski kabal. I jos se bunim? 35 eura svaki mjesec placam i treba zbog 1 il i2 eura kabla da ne mogu da raskinem ugovor? jedva cekam da me zovnu i pitaju me zasto sam raskinuo ugovor.
I T-com je bio obavezan da mi dostavi kopiju Ugovora pa nije nikad. i to je dio opreme?
UTP kabl jeste, a za ugovor je obavezno da imas tvoj primjerak. Trebao si ga traziti na 1500 ili u T-Shopu.
valjda primjerak ugovora ne treba da se trazi nego treba da se dobije bez ikakvog zahtjeva???
ali samo lagano, nema zurbe...mnogo tih raskida ugovora "visi" u vazduhu, vidjecemo ima li t-com neki adut inace mu je "mrka kapa", CS je tako privlacna opcija:)
Naravno da bi trebalo, sada je toga sve manje, jer se ugovor odmah potpisuje i zavodi u T-Shopu, ali ako niste dobili ugovor, trazite na 1500.
A ovaj 1500 mi je definitivno postao najmrzniji broj...
Sale, moze li se kako poboljsat kvalitet snimljenog sadrzaja na receiveru? Smanjit kompresija ili nesto slicno?
Znatno je losiji kvalitet slike na snimljen sadrzaj nego kad se gleda uzivo
Sad će i 4 godine kako nisam korisnik T-com, a preživio sam i dajlapove i ISDN i ADSL s početka.. Vjerujte, život je lijep
Da te zovu i pitaju zašto si raskinuo ugovor? Ne vjerujem da hoće, nisi jedini i kad bi svakoga zvali gdje bi im bio kraj a u biti boli njih patka što smo raskinuli ugovor. Nije CG tako mala, ima još budala za varanje, umjesto nas doći će neki drugi i sve tako dok broj odlazećih duplo ne premaši broj dolazećih, e onda će početi da profit ulažu u razvoj umjesto da ga dijele kroz dividende.
STB bi morao da bude mnogo jaca masina da bi u realnom vremenu radio jos neko transkodiranje pored dekodiranja postojeceg strima. A i racunica je prosta: prosjecan SD stream je ~2,3 Mbps, sto je ~0,2875 MBps... ~1035 MB/sat... GBph :)
sve je to u redu, ali snimljen materijal reprodukuje losiju sliku od one uzivo, to moras i ti primjetiti, i ostali :)