Duša mi spava, ali vrijedjelo je. Predobar tenis i sa jedne i sa druge strane. Novak ipak zaokružio sezonu kako je i zasluživao. Na lokalne hejtere suvišno je trošiti riječi!
Svaka čast!!!!
Printable View
Duša mi spava, ali vrijedjelo je. Predobar tenis i sa jedne i sa druge strane. Novak ipak zaokružio sezonu kako je i zasluživao. Na lokalne hejtere suvišno je trošiti riječi!
Svaka čast!!!!
Ne da,milion greshaka iz bh mu se za chas razbije o glavu,no chovjek je i dalje u svakom polufinalu ili finalu svakog jacheg turnira,vidjecemo,ima josh on i volje i zelje a i motivacije shto se naravno odnosi najprije na novac pa sve ostalo da nam josh par godina priredjuje izvanredne mecheve ;)
Samo da ti zrijebovi ne budu ka' do sad,stalno Novak i Rodzer u polufinalu,u subotu je bilo finale,to je bar jasno,pa i na AOu je bilo u polufinalu,jeste Novak pobijedio 3:0 ali je to bio strasan mec.Definitivno najbolje meceve igraju,ubjedljivo
http://www.mondocafe.me/tenis/potpis...vijetu-976.php
...a sad da se spava. Ne, sad da se pije nesto, za najboljeg na svijetu! :)
borba titana: udario junak na junaka. meč za epsku poeziju.
i ovaj podatak dosta govori: ovo finale u 4 seta trajalo je za koji minut duže od 5-set Delpo-Feki finala prije par godina. zaista se osjećam privilegovanim da sam bio u prilici da gledam ovakav nivo nadmetanja.
Rafa na kraju veliki gospodin i pored toga sto mu je sigurno muka i od Novaka i od posluzavnika. švajcarski prstomlat s jednom nogom u penziji ima šta da nauči pod stare dane o lijepom ponašanju.
A sad evo pobjednicka pjesma
http://www.youtube.com/watch?v=gkfVd...eature=related
Dobro Jutro ! :)
1 No1e-14 720
2 Nadal 10 620
3 federer 8 380
4 murray 7 165
--------------------------
13 tipsarevic 2010
16 troicki 1 935
:)
prijatan dan ljudi :D
Nemojte da mislite da omalovazavam Novaka i njegova dostignuca sa ovim shto cu da kazhem(milion puta sam ga uvazio a i, na kraju krajeva, navijam za njega u svakom drugom mecu osim protiv Federera, pa tako sam navijao i u ovom sinoc), ali ovo shto smo sinoc vidjeli je Novak na svom uobicajenom ovogodisnjem nivou u finalima(shto ce reci briljantnom) i prilicno losi Nadal, shto nisam ocekivao, moram priznati.
Zashto ovo kazhem? Mech kao mech jeste bio definitivno u 3 najbolja ove godine(druga dva su dva duela Federera i Novaka, RG i ovaj prije 3 dana), shto se tice atraktivnosti za publiku. To zato shto se Nadal odlucio za izrazito defanzivnu varijantu igre, pa su dolazile do izrazaja njegove atletske sposobnosti i Novakovi udarci. Medjutim, tenis kakav je sinoc igrao Nadal moze da prodje samo protiv bash slabijih protivnika, ili ovih vrhunskih kad nisu u formi. Vishe puta smo gledali kako Karolina Voznijacki ne mozhe ni da opepeli na GS-ovima sa takvom igrom. Zashto je Rafa odabrao takvu varijantu, i shta je mislio da postigne-poznanje mi zapire. Vjerovatno se nadao greskama Novaka, a sa takvim stavom ne mozhe se pobijediti. Cak i na sljaci se protiv vrhunskih tenisera ne dobijaju mecevi stojeci 4 metra iza osnovne kad protivnik servira DRUGI servis.
Drugo, servis Nadala je bio ocajan. Njemu servis jeste jedan od problema u igri, ali ne pamtim da je neko ko je broj 2 na svijetu i osvajac tolikih GS-ova onako lose servirao. Popravio ga je u trecem setu-odmah je to rezultiralo necim(mada je u trecem setu Novak dobio sam sebe, po njegovom ustaljenom obicaju u finalima jedan set mora da zezne:)). Ali generalno, to nije valjalo nishta. U nekim momentima razlika izmedju prvog i drugog nije se mogla primijetiti,a tokom citavog mecha(na kraju ga je malo popravio) imao je los procenat ubacenog prvog. Sa onakvim serviranjem nema shta da trazi ni protiv Tsonge, a kamoli protiv Novaka.
Trece-neiznudjene greshke. Pocevsi od onog smasha koji je promashio(a shto mu se nikad nije desilo u zivotu prije toga ja mislim, i koji bi pogodila moja sestricna od 5 godina), preko dosta cestih gresaka iz relativno lakih udaraca, Nadal je nakupio neuobicajeno veliki broj gresaka za svoje standarde. A te greshke su se najcesce pojavljivale u njegovim servis gemovima, pa mu je Novak uzimao brejkove/pritiskao ga bukvalno svaki gem.
Kad se sve sabere, jasno je da je problem Nadala psiholoske prirode. PEt vezanih poraza su djelovali i na njegovu psihu. Citavi mech je igrao kao da je vec porazen, a uzdao se jedino u atleticizam i brzinu i beskonacnu defanzivu, shto je nemoguce izdrzati protiv inspirisanog protivnika kakav je sinoc bio Novak na tvrdoj podlozi. Mech me podsjetio na finale 2006 WImbledona protiv Federera, kada je mladi NAdal pokusao primijeniti recept sa sljake a ovaj ga izreshetao sa osnovne i cestim izlascima na mrezu(a vidjeli ste kako je maestralan na mrezi Novak bio sinoc). Iako takva defanzivna igra pruza uzitak za gledaoce i sijaset atraktivnih poena(a kod Noletovih navijaca izaziva uzvike tipa "sve li stize majku mu je...m" i tako dalje:)), agresivni, a inspirisani igrac slicnog(ove sezone veceg) nivoa igre ce uvijek to da razbije. I nije tacno da je ovakvom igrom Nadal sve dobijao prosle i 2008 godine. Ovakva igra karakterise Nadala sa pocetka karijere, a da bi skinuo Federera upravo je morao da postane agresivniji i servira mnogo bolje. Sinoc se vratio igri iz 2005-6-7, i to naravno nije pomoglo.
Shto se tice Novaka, ne treba jednostavno trositi rijeci. Covjek je definitivno najbolji ove sezone, odigrao je sezonu iz snova i sad svi mogu samo da mu gledaju u ledja i smisljaju shta da rade do januara. Najblizi da ga skine je Federer, ali tu se postavlja pitanje Federerovog samopouzdanja i godina. Shto se tice Nadala, on je sve dalje i dalje od Novaka. Mada,dosta toga se mozhe promijeniti/postici za 6 mjeseci. Uglavnom, Djokovic bi bio najbolji trenutno i da je izgubio, cak i da je ispao u 1/4 ili 1/2 finalu, a ovim je pokazao da je ove godine ne najbolji, vec superioran i dominantan. Svaka chast,chovjek ne mozhe a da se ne divi momku koji je osvojio 3 GS-a i 5 mastersa u sezoni.
Što bi ono sinoć ljudi?! Malo je reći vrhunski tenis. Koliko samo ludačkih poena, nevjerovatno. Ali Đoković je definitivno postao pravi teniski monstrum. Kad je on poslije onako izgubljenog trećeg seta (bolje reći onako, svim srcem i snagom osvojenog seta od strane Nadala koji je igrao kao u transu), publike koja je bila na strani Španca, što je bilo i za očekivati jer su htjeli da gledaju ono ludilo što je duže moguće, povrede leđa od koje nije mogao da servira baš najbolje, iscrpljenosti...uspio da ga onako omete u četvrtom setu, sa onoliko vinera...prosto nevjerovatno! Duboki naklon i kapa dolje. Nadal polako ali sigurno stiče težak kompleks od Novaka :) osim u trećem setu kad je udarao forhend kako bi morao konstantno da udara protiv Novaka ako misli da ga ikad dobije, svom silinom i sa puno top spina, on je bio potpuno nemoćan i tako će biti i dalje sve dok ne popravi servis, dok ne bude maksimalno agresivan konstantno tokom meča u svakom poenu, kao što je bio sinoć u trećem setu, da iz te agresivne igre popravi i učesta izlazak na mrežu... Nekad mu je defanziva prolazila, ali toga nema više. Naravno zbog Đokovićeve monstruozno dobre igre. Njegove šanse sad u tim dugim poenima u kojima se brani su baš male.
Ono što je potpuno jasno jeste da je Đokoviću mnogo nezgodiniji protivnik Federer, i ono polufinale je bilo finale prije finala što se tiče rezultatske neizvjesnosti, iako je sinoć bio mnogo bolji tenis za gledanje. Jednostavno, Đoković je za Nadala smrt i teško, skoro pa nemoguće je da izgubi od njega kad igra ovako kako igra, dok od Federera može, što se pokazalo na RG i sad u polufinalu đe je dobio izgubljen meč. A opet, da je Federer sad dobio Novaka, mislim da bi izgubio od Nadala, jer strah i kompleks je čudo baš kao i samopouzdanje.
Uglavnom, ovakav tenis kakav igra Đoković ove godine je skoro pa savršenstvo. Ustvari, što je savršenstvo ako ovo nije?? Totalna dominacija. Ako momka ne proglase za najboljeg sportistu svijeta ove godine, onda definitivno postoji neka zavjera protiv Srba :D
Slika je stvarno extra. To je ono kad je opalio onaj forhend winner...Mudoviste nevidjeno.:encouragement:
Xxaxa. Slika je vrhunska stvarno. Ono tipa - ovaj misli da ce da me pobijedi... :)
brawo nole, dokazao si josh jednom da si najbolji na swetuuuu! :>
Znao sam da Nadal nema nikakve sanse protiv naseg Noleta koji mu je takav kompleks nabio da je to jezivo.Moram da priznam da sam se malo uplasio u 3 setu Nole je tada malo pao u igri ali je bitno da se on nije uplasio pa ga je u 4 zgazio kao pijan *****.
Novak je definitivno pokazao da je u ovom trenutku zaostale sa druge planete a ono uvlacenje Amerima od strane Nadala fuj fuj malo mi se zgadio.
aj ne sviraj casti ti. sam nadal je rekao da je igrao svoj najbolji tenis i dzaba. ma i ne mora niko nista da govori. ovo je isti nadal od prosle godine. isti ovaj nadal je svakog zivog ogulio ove godine (ukljucujuci i tvog federera), igrao 3 finala gren slema i 6 finala mastersa. S tim, sto je jedan igrac ove godine bolji. Dakle nadal nije GORI, nego je jedan drugi igrac BOLJI!! Can you stand that??!!!
Nisi shvatio, pricao sam o ovom finalu. Nadal nikad gori, i zato mu je ovo najtezi poraz od Novaka ove sezone. Nadalu svaka chast, niko ne spori nijedno njegovo dostignuce, covjek je drugi na svijetu, Federer treci i to je to. Ali sa ovakvom igrom kao sinoc nema shta da trazi protiv agresivnih igraca na ovakvim podlogama. Novak, Federer, Tsonga, Delpo...bi mu zhivot uzeli na hardcourt ukoliko ovako igra. Shto mu se i desilo sinoc.
Shto se tice Nadalovih izjava, on to uvijek kazhe, i kad dobija i kad gubi. Izuzetno fer i dzentlmenski pristup, uzgred budi receno, zbog koga zasluzuje svaki respekt. Ali vidio si koliko nervoze Nadala tokom mecha sinoc. To je definitivni signal da mu sinoc nije bio jedan od boljih dana. To jest, defanzivna taktika ga je ukopala.
a dobro je vi strucnjaci
Ljudi, niko nema nishta protiv Novaka, meni je prvom posle Fedexa trenutno najsimpaticniji teniser, i u njegovoj igri uzivam(mada i dalje mislim da bi trebalo malo vise da ide na mrezu, shto je i sinocnji mec pokazao:)), ali nije na odmet biti objektivan, i kada on dobija i kada gubi. Pretvoriti topic u takmicenje ko ce zvucnije da pohvali Novaka zaista je lame i glupo, i to shto nekim ljudima to smeta nije iz neposhtovanja za Novaka. Tako iskulirajte malo, nije tenis samo Djokovic.
Recordare88 on drugacije ne moze,on ne bi ni set uzeo da se nije onako branio,ne moze on da napada ovakvog Novaka,jer mu puce kontra i ta lopta ide na liniju.Mozda bi i mogao da ima servis,evo u drugom setu mu je prvi ulazio oko 75% pa opet ga je Novak brejknuo kad bi pozelio.
On ce sad stalno tako da igra i sto je najgore imace vise sanse da dodje do pobjede.32 vinera,a Novak 55,pobjeda tenisa,jer to sto on i Marej igraju ne valja i to ovom sportu ne treba!
Pobro zaista je uzivanje citati tvoje postove i nadanja posle treceg seta,a da turnirski doktor mu je dao doping.Novak je sa 125 milja spustio servis na 100 u cetvrtom setu,pa i logicno je tako :lol:
Ok je procenat prvog servisa, ali nije ok kad ni jedan ne ide u stranu vec svaki top spin po sredini, pa Novaku fino pane na ritern da ga oleshi :) To se desilo barem 10 puta u mechu.
Shto se tice agresivnosti, prije svega mislim na pojacanu agresivnost na drugi servis protivnika. Ne mozhe se pobijediti Djokovic stajanjem 4 metra iza linije kod drugog servisa i pukim prebacivanjem loptice. Federer je pokazao najbolju anti-Novak taktiku ove sezone, e sad, shto nije imao srece(onaj forehand u vrh mreze kod druge mec lopte Novak teshko da bi stizao), i shto je dobio sam sebe jer mu je prifalilo samopouzdanja-to je druga prica. Shto se tice srece, moguce da mu se vratilo ono pogadjanje linija sa RG-a:)
A ne bih se slozio da je to bash antitenis shto igraju Murray i Nadal. Pogotovo Nadal, covjek je odigrao neke od najljepsih mecheva svih vremena, i poena, i sa Federerom i sa Novakom. Ne mozhe mu se to oduzeti, bez obzira navijamo li za ili protiv njega.