Turizam - što se to dešava!?
Necu se sloziti bas sa svima. Pa majka mu stara nisu svi htjeli da budu u turizmu. Ima ljudi koji su zavrsili i neke tehnoloske fakultete i ajde tipa etf i pmf.
Sta ceka te ljude i sta smo mi naucili iz sve ove gradnje. Iz dovodjenja svih mogucih velikih hotelakih lnaca. Ne znam za Regent u Portu ali svi ostali sam manje vise bio.
Vecina nema automatizovano upravljanje hotelom niti SmartHotel aplikacije na zidu sobe ili na meniju TV-a u sobi. Dje su nam firme koje se bave Hotelskim ERP sistemima, digotalnim marketingom, chanel menadzer softveri. U gradjevinaratvu su nam dosta elektricari da povezu uticnice i sijalice. Dje su automatizovani sistemi kontrolisani sa recepcije ili u prodaji svih onih zgrada da su kontrolisani sa jednog mjesta pomocu Alexa ili Google home.
Pa dajte malo ljudi i vi popustite. Ulazio sam u objekte koji se u CG prodaju za po 3-4 miliona eura i svaki put se pitam osim pogleda i lokacije sta je to sto meni okaksava zivot. Pa apartman na Zavali kad sam usao pitao sam se ako maknes pogled sta je razlika u gradnji tamo i npr u City kvartu. Koju sam ja to jos vrijednost dobio osim pogleda. I uvijek mi je racunica da taj pogled ne vrijedi 500k vise od obicnog stana u Budvi
Quote:
Originally Posted by
kimmi
Evo jedno logicno pitanje......
Kako opravdavaju ekonomski interes drzave da preda vlasnistvo na dooobrom dijelu AD Budvanska rivijera, prakticno za dzabe.
Pa u Srbiji je najvecu seceranu i pripadajuce plantaze dobio za 1 euro.
Sta znas. Mozda ga je potrosio covjek u medjuvremenu..
Quote:
Originally Posted by
lepetanac
Ali im se mora priznati kako sve to smisle, nije ni to lako
Poslato sa STF-L09 uz pomoć Tapatoka
Pa ne bas. Ovo su osnove ekonomija postkomunistickih drzava(jugoslavija, rumunija, bugarska, cekoslovacka, ukrajina....)
Jedina razlika je da ne mozes da otjeras u stecaj pa ga prodas budzasto rodjacima i kumovima, vec primjenjujes zamjenu akcija. Sa ovim se prakse ima koliko volis... ovo su im prvi koraci iz 90tih