E to me vec ne interesuje ;)
Printable View
idemo u san marino da se obrukamo :D xaxaxaxa :D
Ne vjerujem da je mislio na to. U grupi A i grupi E je postojala ne toliko nerealna mogućnost da na kraju budemo šesti jer su iz petog i šestog šešira reprezentacije koje nas mogu dobiti. Primjera radi Vels smo jedva ovđe dobili a od Makedonaca gubimo u prijateljskim što u A što u U21 reprezentaciji. Ovako smo dobili Moldaviju sa kojom se nadam da neće bit problema i San Marina što nam je sigurnih 6 bodova. Valja imati ovako lake protivnike. Pobjede povećaju samopouzdanje i sjećaš se što je bilo u prvom ciklusu kad smo je ostvarili tek na kraju.
Kad smo već kod San Marina, ne bi me srećnijeg bilo nego da se napuni stadion pod Goricom ali bojim se da od toga neće biti ništa. Razmazio se ovaj narod i brzo se navikao da nam u goste stižu atraktivne reprezentacije za ove četiri godine. Ne znam koja je razlika hoćeš li viđet Pirla uživo kao da gledaš zbog Italije. Meni je apsolutno svejedno hoće li doć Španija ili San Marino jer me interesuje samo Crna Gora. Nažalost, po tom razmišljanju sam u manjini. Dosta će zavisit popunjenost stadiona protiv San Marina i Moldavije od datuma odigravanja i stanja na tabeli u tom trenutku. Bile su neke najave Đurđevca da planiraju da malo osposobe stadion u Nikšiću na jesen. Ako ga osposobe za međunarodne utakmice mislim da su te utakmice idealne da se tamo odigraju.
morate da shvatite i ti i on da ako su oni kvalitetni necemo npr samo mi gubit bodove tamo nego i ostali a ako su oni tranje necemo ih samo mi dobit nego i ostali!!!
ja mislim da je sve stalo u jednu recenicu
pa moglo je i bolje i gore :) idealna grupa za nas bolji smo od poljaka i ukrajinaca , a ostalo manje vise nas ne zanima
Shvatam ja tebe. Nijesam blesav. Ne radi se o plasmanu u našoj grupi jer nam tih potencijalnih 12 bodova neće pomoć da budemo prvi ili drugi jer ni ostali neće kiksat. Ali gledamo samo iz našeg ugla i povoljnije grupe. Bolje 6 jakih utakmica nego kao u grupi A 12 jakih utakmica. Makar da se manje sjekiramo i spremimo dobro za tih 6 koji odlučuju. U grupi A bi za svaku utakmicu drhtali a ne treba nam stres u tolikim količinama ništa ;)
I da ne zaboravim što se tiče prolaza. Recimo da bude odlučeno da prve utakmice protiv Ukrajinaca i Poljaka igramo u gostima. Ako, primjera radi ostvarimo jednu pobjedu i neriješeni rezultat mi smo pola posla obavili za to najbolje drugo mjesto. Ajde sad pogledaj grupu A da nam je došla. Možeš protiv Belgije ili Škotske izvuć neriješeni i pobjedu na strani, ali ajde majčin sine pobijedi još i Velsa i Makedoniju. U toj grupi šanse da drugi direktno ide na prvenstvo su minimalne dok u našoj vrlo, vrlo realne. Dok ovo pišem sve više mi se sviđa grupa koju smo dobili :).
Pa je li moguće da opet moramo da deremo ove Engleze!? http://www.prijevodi-online.org/smf/...fault/grin.gif
Manje-više, dobra grupa. San Marino i Moldavija laki protivnici, Poljaci i Ukrainci mogu bit zajeb*ni, a Englezi neka se dobro čuvaju! :)
Ja sam zadovoljan i optimista. Imamo dva skroz laka protivnika, a svi ovi tezhi igraju fudbal koji nama odgovara. Sa Englezima smo vec pokazali da mozhemo da se nosimo, a izbjegli smo Shpaniju, Njemacku i Holandiju, reprezentacije cija igra nam nikako ne lezi. Stoga, potpuno je ovo ok, ukoliko se nastavi rad sa Kranjcarem i ostane ovakva atmosfera, mozhemo komotno da se borimo za prve dvije pozicije,kao i sada shto radimo.
P.S. Upropasti onaj sluzhbenik Fife sve napore Tadica i Josipovica za pomirenje u regionu :D
Treba obratit pažnju i na ovu Moldaviju i ne z'ebavat se. Sad viđeh da su iznenadili Finsku na početku kvalifikacija za EP pobijedivši je sa 2:0.
Moldavija može biti opasna ako se podcijeni... znaju biti jako nezgodne te bivše zemlje SSSR-a, pogotovo na svom terenu...
zna to Dejo dobro... :D
Moze se igrat' protiv Ukrajine i Poljske,ali moglo je i lakse,mnogo lakse...
ja mislim da nam grupa uopste nije teska, znaci, lishe engleza... sve ostalo cemo lagano. mi cemo do tih kvalifikacija biti dosta bolja i uigranija reprezentacija... idemo u rio! :D
njihove kladionice kako tipuju na osvajaca grupe:
England are currently 2-5 to win Group H with Poland 5-1, Ukraine 6-1, Montenegro 12-1, 25-1 for Moldova and 5000-1 for San Marino.
evo nesto i o nama:
October's meeting with Montenegro in Podgorica could decide who tops the Euro 2012 qualifying group, as the nations are separated only by goal difference. Capello believes a win there could prove crucial ahead of the World Cup campaign. "Yes, this will be very important for the future, for the next games we play against them," he said. Regarding the pivotal away trips, Capello added: "In Ukraine the stadium will be OK, in Poland things will be OK, Moldova I do not know, but Montenegro we know."
http://www.guardian.co.uk/football/2...4-draw-england
Sta je ovo, opet se moraju Englezi zakidati.
Grupa nam je, realno, preteška.
Ukrajina i Poljska (domaćini naredon EP-a), te najveći favoriti - Englezi.
Eto vam drugi sesir, pogledajte malo kako je bosna prosla iz treceg ili cetvrtog sesira... bruka.
Stvarno su komšije iz BiH imali sreće i to baš velike! Ali Grčka mrzna isto dobija laku grupu. Kako ih ne mogu gledat na oči qq qq.
Ja sam zadovoljan zrijebom. Naravno, moglo je i lakse, ali je moglo i mnogo teze. Realno gledano, trenutno smo bolji i od Ukraine i Poljske. Ne vidim zasto ih ne bismo odrli:)
:confused:
To sto su domacini EP znaci da ce bit preteski u kvalifikacijama za SP,ili sam ja nesto naopako protumacio?
Ne postoji najbolje drugo mjesto u kvalifikacijama za SP,jer najbolji drugi ne ide direktno vec igra baraz kao i ostali.Problem je najgore drugo,jer najgori drugi ispada.Sa te strane nam je grupa dobra,jer je za ocekivat da ako se osvoji drugo mjesto,da se sigurno ide u baraz.Grupa A vrlo lako moze da bude zeznuta sa te strane,jer moze da se desi da drugi ispadne.
Evo trenutnih sastava reprezentacija Moldavije, Poljske i Ukrajine, čisto da vidimo o kome se radi
Moldavija
Pos. Player Date of Birth (Age) Caps Goals Club GK Stanislav Namaşco November 10, 1986 (age 24) 16 Russia Kuban Krasnodar GK Nicolae Calancea August 29, 1986 (age 24) 9 Moldova Zimbru Chisinau GK Yevgeni Matyugin October 31, 1981 (age 29) 3 Moldova Dacia Chisinau DF Alexandru Epureanu (Captain) September 27, 1986 (age 24) 30 3 Russia Dynamo Moscow DF Victor Golovatenco April 28, 1984 (age 27) 25 2 Russia Krasnodar DF Igor Armaş July 14, 1987 (age 24) 13 Russia Kuban Krasnodar DF Simeon Bulgaru May 26, 1985 (age 26) 4 1 Russia Alania Vladikavkaz DF Petru Racu July 17, 1987 (age 24) 3 Sweden Norrköping DF Vadim Bolohan August 15, 1986 (age 24) 3 Ukraine Chornomorets Odesa DF Denis Ilescu January 20, 1987 (age 24) 1 Russia Sibir Novosibirsk DF Maksim Chebotar November 16, 1982 (age 28 ) Belarus Torpedo-BelAZ Zhodino MF Valeriu Andronic December 21, 1982 (age 28 ) 25 4 Kazakhstan Lokomotiv Astana MF Alexandr Suvorov February 2, 1987 (age 24) 20 3 Poland Cracovia MF Vitalie Bordian August 11, 1984 (age 26) 15 1 Ukraine Metalist Kharkiv MF Eugeniu Cebotaru October 16, 1984 (age 26) 14 Romania Ceahlaul Piatra Neamt MF Igor Ţîgîrlaş February 24, 1984 (age 27) 12 1 Ukraine Chornomorets Odesa MF Andrei Cojocari January 21, 1987 (age 24) 3 1 Moldova Dacia Chisinau MF Maxim Franţuz May 4, 1986 (age 25) 2 Moldova Zimbru Chisinau MF Artur Pătraş October 1, 1988 (age 22) Romania Unirea Urziceni MF Sergey Gheorghiev October 20, 1991 (age 19) Moldova Sheriff Tiraspol FW Igor Bugaiov June 26, 1984 (age 27) 26 4 Kazakhstan Lokomotiv Astana FW Anatolie Doroş March 21, 1983 (age 28 ) 6 2 Kazakhstan Irtysh Pavlodar FW Igor Picuşceac March 27, 1983 (age 28 ) 5 1 Russia Krasnodar FW Alexandru Dedov July 26, 1989 (age 22) 2 Moldova Dacia Chisinau
Poljska
Pos. Player Date of Birth (Age) Caps Goals Club GK Wojciech Szczelsny April 18, 1990 (age 21) 4 England Arsenal GK Lukasz Fabianski April 18, 1985 (age 26) 18 England Arsenal GK Grzegorz Sandomierski September 5, 1989 (age 21) 3 Poland Jagiellonia Bialystok DF Lukasz Piszczek June 3, 1985 (age 26) 18 Germany Borussia Dortmund DF Arkadiusz Glowacki March 13, 1979 (age 32) 24 Turkey Trabzonspor DF Maciej Sadlok June 29, 1989 (age 22) 14 Poland Polonia Warszawa DF Tomasz Jodlowiec March 22, 1985 (age 26) 18 Poland Polonia Warszawa DF Grzegorz Wojtkowiak January 26, 1984 (age 27) 13 Poland Lech Poznan' DF Jakub Wawrzyniak July 7, 1983 (age 28 ) 18 Poland Legia Warszawa DF Dariusz Dudka December 9, 1983 (age 27) 53 2 France Auxerre MF Ludovic Obraniak November 10, 1984 (age 26) 16 4 France Lille MF Adam Matuszczyk February 14, 1989 (age 22) 10 1 Germany Köln MF Slawomir Peszko February 19, 1985 (age 26) 18 1 Germany Köln MF Eugen Polanski March 17, 1986 (age 25) Germany Mainz 05 MF Jakub Blaszczykowski (captain) December 14, 1985 (age 25) 41 4 Germany Borussia Dortmund MF Adrian Mierzejewski November 4, 1986 (age 24) 12 1 Turkey Trabzonspor MF Rafal Murawski October 9, 1981 (age 29) 34 1 Poland Lech Poznan' MF Szymon Pawlowski November 4, 1986 (age 24) 8 Poland Zaglebie Lubin FW Robert Lewandowski August 21, 1988 (age 22) 34 10 Germany Borussia Dortmund FW Pawel Brozek April 21, 1983 (age 28 ) 25 6 Turkey Trabzonspor FW Michal Kucharczyk March 20, 1991 (age 20) 4 Poland Legia Warsaw
Ukrajina
Pos. Player Date of Birth (Age) Caps Goals Club GK Oleksandr Shovkovskiy 2 January 1975 (age 36) 89 Ukraine Dynamo Kyiv GK Andriy Dikan 16 July 1977 (age 34) 4 Russia Spartak Moscow DF Andriy Rusol 16 January 1983 (age 28 ) 49 3 Ukraine Dnipro Dnipropetrovsk DF Oleksandr Kucher 22 October 1982 (age 28 ) 24 1 Ukraine Shakhtar Donetsk DF Vitaliy Mandzyuk 24 January 1986 (age 25) 17 Ukraine Dnipro Dnipropetrovsk DF Yaroslav Rakitskiy 3 August 1989 (age 21) 10 3 Ukraine Shakhtar Donetsk DF Artem Fedetskiy 26 April 1985 (age 26) 10 Ukraine Karpaty Lviv MF Anatoliy Tymoshchuk 30 March 1979 (age 32) 106 4 Germany Bayern Munich MF Oleh Husyev 25 April 1983 (age 28 ) 65 7 Ukraine Dynamo Kyiv MF Ruslan Rotan 29 October 1981 (age 29) 51 6 Ukraine Dnipro Dnipropetrovsk MF Maksym Kalynychenko 26 January 1979 (age 32) 44 7 Ukraine Tavriya Simferopol MF Oleksiy Gai 6 November 1982 (age 28 ) 24 1 Ukraine Shakhtar Donetsk MF Andriy Yarmolenko 23 October 1989 (age 21) 11 3 Ukraine Dynamo Kyiv MF Yevhen Konoplyanka 29 September 1989 (age 21) 8 2 Ukraine Dnipro Dnipropetrovsk MF Edmar Aparecida 16 June 1980 (age 31) Ukraine Metalist Kharkiv FW Andriy Shevchenko (Captain) 29 September 1976 (age 34) 101 45 Ukraine Dynamo Kyiv FW Andriy Voronin 21 July 1979 (age 32) 66 7 Russia Dynamo Moscow FW Artem Milevskiy 12 January 1985 (age 26) 36 6 Ukraine Dynamo Kyiv FW Marko Devic' 27 October 1983 (age 27) 12 1 Ukraine Metalist Kharkiv FW Oleksiy Antonov 8 May 1986 (age 25) Ukraine Dnipro Dnipropetrovsk
Ih, Poljaci imaju ove kiksere iz Arsenala na gol...banja :D
Kao sto je vec receno,reprezentacije koje nemaju sastave za neko strahopostovanje.OK timovi,sa kojima se moze igrat ravnopravno,a to je sve sto smo od zrijeba trazili :p .
Iskreno, dosta teska grupa. Ipak Ukrajina i Poljska imaju nesto sto mi nemamo - tradiciju! Ako mislite da smo trenutno bolji od njih, onda cemo do pocetka sledecih kvalifikacija biti duplo jaci. Nasi igraci su vec poceli da se prodaju dobro, a imacemo jos jedno kvalifikaciono iskustvo.
po cemu su poljaci i ukrajinci bolji ili jednaki sa svajcarcima i bugarskom, po meni su gori tako da zrijeb i nije los. stimsto sad nema velsa koji je jaci od ovih indijanaca i mogu posluziti da se ociste parni uigramo malo i sl. u svakom slucaju bice zanimljivo:)))
Tacno lepetanac.laksa nam je ova nova grupa no ova sadasnja.
nije teža od prošle ali ima jedna velika razlika - prošle kvalifikacije smo počeli kao autsajder, nijesu nas gledali kao na rivala za plasman. u utakmice smo ulazili opušteno i to je dalo rezultat. već od bugara se viđelo koja je razlika kad igramo kao favoriti i pod "moranjem" i kad nas protivnici dobro poznaju.
kao što i prije rekoh, trenutno smo jači jer oni odavnu ne igraju zvanične utakmice, ali pošto obično bar jedan domaćin bolje prođe kući nego što bi inače,mogli bi da naprave solidan rezultat (npr četvrfinale) što bi moglo da ih digne. uz to ukrajinci su imali odličnu omladinsku ekipu prošle godine i za očekivati je da neko od njih do iduće jeseni uskoči i u A tim
e nogu slomio capljo jedna...greota kakve patriote sjede kuci, dok ovaj igra...
http://img684.imageshack.us/img684/7289/unledhum.png
Attachment 61796
A sto to,jel zabranjeno da Srbi igraju za Crnu Goru?Inace se slazem da bi trebao manje da igra za reprezentaciju,ali iz drugih razloga.
Ispade kao Hrvatska i Engleska za Euro 2008 i SP 2010 :D
a jes brate...koliko momaka ima koji bi zivot dali da nose onaj grb na grudima a koji umiju da trce...
ja potpuno razumijem momke poput drincica, base, ukoliko se osjecaju tako, ali kad mi dodje jado iz ribnice da srbuje, a vidio je samo na slike srbiju muka me uvati...
vjeruj mi, da je ikakvu sansu ima da zaigra za srbiju nebi se obrta put ovamo...srecom nema ni za jedne ni za druge sanse da ce zaigravat...