klasični cetinjski belvederac koji svojim nacionalizmom ruši temelje države
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
Printable View
Emisija načisto.
Gospodin Adzic na pitanje Komnenica zasto nisu smijenili Špičanovića iz Anb-a ako je istina da su imali operativne podatke da je jedan od glavnih organizatora sverca cigara u CG odgovara da je odluka premijera Abazovica u tom momentu bila da nije vrijedno rusiti vladu zbog jednog covjeka.
Pa ovaj Abazovic i URA su najvece zlo koje je moglo Crnu Goru da zadesi.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako je prska....
https://i.ibb.co/GVMVSxn/Screenshot-20221013-210539.jpg
Jel ga pitao Komnenic kakav je bio njegov stav, i ako je bio protiv stava Premijera zasto nije dao ostavku?
btw. Jel ta odluka Premijera bila prije onog "pogleda" u USA ili nakon?
Ne pratih..
Hvala Lepo
Prikljucih se kasnije..
Zaista sa njihovim odgovorima dobro su zamislili obicne gradjane.
Kontam kako ti ljudi razmisljaju o obicnom narodu (ako uopste)..
Hvale se ubiranjem novca od akciza bla bla.. Za koga to? Za njihove plate na Narodni racun?
Sta je obicnog gradjanina briga za akcize ako mu je cijena visa za proizvode koji koriste?
Naravno da ne interesuje..
Volim da ujutro popijem jedan sok.. Poskupljenje - odlucio neki vanzemaljac, i sad tog vanzemaljca treba korisnik da glasa? To bi mogao samo mazohista, ili imbecil ili nesto slicno..
PDV na sve i svasta - da bi partiokratski aparat mogao da parazitari na Narodni racun?
To podrzavati?:D Samo licni interesent partiokratskog aparata. Normalan, obican gradjanin, jok, nikad.
Hvale se ubiranjem svakakvih poreza, oder za gradjanina, i to gradjanin da podrzi?:D
Gdje to?:D
Sta je nepusaca briga za cigarete i njihov lov na plijen.. Ne na cigarete jer se nalaze u slobodnoj prodaji, nego za njihov lov na sta?
Alkohol, ma sta sve...
Samo ukinu akcize i nema kriminala, ili nek zabrane prodaju, kikirikija, ajvara, cigareta, alkohola, sokova, voca, povrca, i tu su rijesili problem?
Toliko je omladine nastradalo..
Ali jok.. oni nece resenje bez ubiranja novca .. Okamov razor..tja..
Zaista me ne zanima da podrzavam nista sto vrsi opresiju nad obicnim covjekom, a naravno nikad ne bih podrzala slabljenje kvaliteta zivota covjeka i porodica da bi se ogroman samoizabrani aparat izivljavao zbog svojih hirova, odluka itd.. pa...
Jadan obican narod.. Sto vise deru obicne ljude porezima, akcizama, pdvom, obavezama.. to sve vise buja opresivni nepotisticko partiokratski aparat, a ta masa kad se uziri-udeblja, pojesce i to malo obicnog naroda svojom pohlepom i izvitoperenoscu. Koliko su izgubili vec kompas, oni se jos hvale s tim.. Nevjerovatno..
Hvala Lepo
Zato bi privukli digitalne nomade. Pa malo popuralizovali taj segment privrede, neke ljude školvoali i prekvalifikovali i slično.
Brodogradnja može početi remontom jahti, ne moramo pravit odmah cargo grdosije. Školovati mornare, promovisati registraciju brodova po MNE zastavom i slično.
Crnu Goru eksterne krize najčešće zahvate sa godinom zakašnjenja u odnosu na ostatak svijeta. Neki efekti ove krize, poput inflacije se već osjećaju a neke nećemo ni osjetiti jer nam ekonomija nije zavisna od toga.
Neka naredna Vlada će ili napraviti dogovor sa MMF-om ili će napraviti neke radikalne poteze ka smanjivanju javne potrošnje tj državnog aparata. Zbog glasača to nije popularna opcija, pa je samim tim i manje vjerovatna pa je MMF vrlo realan.
To će biti signal da je kriza uveliko tu i da se požar mora gasiti.
Nekoliko je opcija koje će se aktivirati:
1. Prodaja nekog jakog državnog monopola (vjerovatno EPCG, Luka, Željeznica i slično).
2. Povećanje stope PDV-a.
3. Jači poreski zahvat.
4. Smanjivanje javnog sektora.
5. Smanjenje i/ili zamrzavanje penzija i plata.
Svakako to dolazi na naplatu mnogo brže nego što mislimo. Evo recimo jedan od naslova danas:
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...re-u-zdravstvu
Ja znam da političari pokušavaju da sakriju istinu, ali zaštio se premijer Abazović i njegov dio Vlade trude da lažu narod za stvari koje iole internet pismena osoba može da provjeri u roku od 5 minuta.
Ako idu na priču IQ glasača i neobrazovanosti onda je OK.
Nije ovo jedina stvar, bilo ih je na pretek u zadnje vrijeme. Baš neke gluposti raed koje ne bi ni amater u politici pravio.
Isto je i za sudije ustavnog suda. Imaju obraza da prozivaju ikoga a njihovaSuada je prije mjesec dana 18 puta bila uzdržana.
Prosto mi je nevjerovatno da u URA partiji nije bio niko sposodan da preračuna i kaže joj glasaj tako da tvoj glas ne prevagne na ilčiju stranu i ispuni formu da si glasala i bila za rješenje ali DPS i DF su opstruirali.
A ne, oni su bili genijalci i 18 puta su bili uzdržani.
Pisu o kriminizaciji djece, povecanju kriminala.. Pa kad partiokratski paraziti prezirom se isprdavaju sa njihovim roditeljima, djedovima, babama, kad najgori partiokratskim ulizivanjem (ups na crnogorski - borbom) dolaze na vlast, alavo trose Narodni budzet, zaduzuju, glasaju protiv interesa naroda, uvode takse, poreze, pdv, akcize... Ko je tu kriv za stanje u obicnoj zajednici?
Plate za beskorisnu pricu, seminari, putovanja, stipendije, smjestaji, odvojen zivot, dnevnice, setnje, automobili, telefoni, privilegije za svasta.. Djeca se jackaju iz poklonjenih ogromnih stanova, tatinih i maminih funkcionerski stecenih automobila, jahti, vila, preko narodnog budzeta (koliko bjehu cijene po kvadratu ili ono oprosteno jer ce to obican narod preplatiti), dok roditelji djece placaju stanarine mozda kod istih politicara i pozicioniranih na beskorisna "radna" mjesta( jer su zasluzni) i svojoj djeci ne mogu ni osnovno pruziti.
Ta ponizena djeca (a djeca osjecaju primjecuju i pamte) da cijene, postuju, i stvaraju lijep ambijent za te uzirene na budzetu senzibilne familije ? Ah da, kasnije sa jos vecim prezirom moraju kupovati stanove po inozemstvu (kako kazu u Savniku), skolovati ih vani itd. jer ti bijednici kakvim su ih svojom pohlepom oblikovali jer su i njihovo oteli, oporezivali na svasta, zaduzili, nisu adekvatna atmosfera za njih kao elitu?:D
Bujaju.. Prebujase..
Hvala Lepo
Cudi me da 10 dana pred izbore nema nijedne ankete. Osim one narucene Vijesti sto kacise.
Dje URA ima vise od Demokrata i sl. gluposti...
Dusa da zaboli svako humano bice, koliko je mladih ljudi otislo u kriminal, koliko je nastradalo, koliko i danasnje djece se gura u slicno zbog losih uslova i sto gledaju primjere koji i nisu primjer zivljenja nego odraz nakaradnosti, pohlepe, i nehumanosti.. a zasto?
Tuzno u persun..
Fuj..
Odoh u istrazivanje.. Samo pomisao na ovakvu nehumanost i sta ljudi sami sebi i zajednici rade (kad tad ih stize glas za zlo) rastuzi..
Uzivajte u procentima..
Hvala Lepo
Mislim da si ti pisao prije neđe o broju pregleda članaka na Vijesti.
Vijesti su jedan raspad od medija generalno. Kad je smijenjen Kentera, mislim da nema korisnika aplikacije koji nije otvorio članak da pročita. Njima cio dan taj članak nije stigao do vrha najčitanijih članaka.
Dakle, šteluju broj pregleda članaka redovnih naslova, kako bi se što manje uticalo na opciju koju propagiraju.
Ovo je screenshot aplikacije u 21:24 naveče 7 oktobra kad je smijenjen šef ANB-a.
Nego doći će dan kad će im se ovakvo ponašanje obiti o glavu.
https://dodaj.rs/images/viber_image_...-07-35-154.jpg
Evropa sad i na RTCG [emoji847][emoji16][emoji116]
https://rtcg.me/tv/Izdvajamo/381543/...u-za-nama.html
U “Pretresu” za gledaoce Javnog servisa govore:
Bojana Jokić, predsjednica Upravnog odbora LGBT Foruma Progres,
Dejan Milovac, direktor Istraživačkog centra MANS-a
Aleksandar Dragićević, građanski aktivista.
Gledajte “Pretres” petkom na od 18 sati na TVCG 1, Radiju i Portalu RTCG.
Kak je dobro bilo dok je Migo gostovao sa Purom, Uljarevićkom i Zlatkom. Eeee, to su bile emisije.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Ahahahahahahaha, mnogo mi je nedostajala ta tvoja suptilnost u zamjeni teza, iskreno :)
Mislim da čak i ti ne sporiš ko je, i čiji je, i koliko je desno, i koliko pro-srpsko, i čak djelimično pro-rusko, stajalište sa kog se dotični komesar javlja.
No, to ovđe nije najbitnije. Ono što jeste:
Varhelji i sam naglašava, u toj izjavi za koju se kačite ko za sveto pismo:joy:, da iznosi svoje LIČNO mišljenje.
Izvještaj EK je, druže, ZVANIČNI stav.
Lajčak, Picula, Bilčik, Rajnke, Medoks, sve ambasade zapada na gomili, plus gomila nekakvih zvaničnika iz američke administracije, redom su, opet ZVANIČNO, ovo pitanje označili kao konfliktno i nepotrebno u datom momentu. I to više puta, i često, za diplomatske standarde, krajnje naglašeno.
A što se te larme koju dižete tiče, od ovih tipova ko @lucke & company bih i očekvao da pokušaju sasvim normalno da prodaju toliko naopako priču, ali nekako sam uvjeren da je za tebe ispod klase.
Većinom austrijski, i većinom poznat kao ekstremno desni, zeleni lobi koji, u originalu, stoji uz URU u evropskim okvirima, i koji im je u startu svega omogućavao onakve ocjene kao oni čuveni amandmani ''Dritan spasio svijet'' iz prošle godine, i dalje pokazuje jak uticaj.
Ovo se ponajviše vidi u faktu da su premijera totalno pošteđeli priče đe je ubjedljivo najtanji- sloboda govora i sloboda medija. Jer mu je osnovna karakteristika krajnje ekstreman odnos ka oboje, kada mu ne idu niz dlaku.
Broj šamarčina koje je zbog ovoga dobio u prethodnih par mjeseci sa zapada je nevjerovatan, zato je i činjenica da je ovo preskočeno u Izvještaju toliko zanimljiva. Ali ne i neočekivana.
Što se tiče URE, ja ne pamtim da sam gledao ovakvo gubljenje kursa u ozbiljnoj politici, pa čak ni u ovoj našoj, cirskuskog tipa. Adrese i položaji sa kojih se sada brane su tek katastrofa priča, od slika od prije sto godina do komplet Vučićevih medija.
Konačno, ako bih se usudio da svoju okolinu, konkretno bliske ljude koje znam da su ih glasali, smatram nekim uzorkom, mislim da će u većini lokala ispod i oko cenzusa. Nezasluženo, jer mjesto im je, po prikazanim rezultatima, daleko ispod.
Aooo, opet priča o blokovima, gledanju preko plota.
Evo što je rekao veliki Miro Vicković o tome, još prije 26 godina.
https://twitter.com/iscucah/status/1...ojEAZBLQw&s=19
No će bit sad da je Miro Vicković relativizovao četništvo.
Viđi, ja smatram DF opasnijim od DPSa, ali to sakrivanje DPSa iza Crne Gore je stvarno više presralo.
Nije valjao SDP (3%), evo vidimo po komentarima DPSovaca ne valja ni Žarko Rakčević, nije valjala Pozitivna, URA već drvlje i kamenje, Evropa sad isto ne valja...samo DPS brani Crnu Goru.... ne valja ni Preokret vjerovatno.
Toliko šuplja priča đe se jedna korumpirana politička skupina krije iza crnogorskog imena i ne pita šta košta.
Samo jak DPS drži DF u igri, a što se prije osnaži neka politička snaga da što jača uđe sa ostalima u vršenje vlasti (bez DFa) tim bolje za Crnu Goru.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Od te suplje price samo je suplje vase pogresno adresiranje. Lako ces ti naci saveznika na ovoj strani ali ga nadji na drugoj. Od SPC pa preko cijele bulumente njihovih ekspozitura u CG. Kako mislis da miris nekog sa nekim gdje onaj prvi tvrdi da ne postoji i kome je vlazni san da ovog nema, ni njega, ni drzave i ko pokrece te teme.
Samo postavi sebi pitanje zasto URA nije pokrenula proces pomirenja i oslobadjanja od tih tema u CG a nista im nije trebao DPS za to vec su i pozicije vlasti imali otvorene mogucnosti. Nisu jer nisu imali jednog jedinog saveznika za tu pricu sa druge strane i ne samo to nego su se i sami posvadjali na te teme jer pretenzije sa druge strane su se pojacale. Za neke stvari ne moze vam biti vjecito DPS kriv pogotovo kad nije u poziciji odlucivanja vec ti sam treba nesto da preduzmes.
Ako je pomirenje da drzavu i naciju bacimo u prvi jarak a sto je neka vizija kako kolega ti sa foruma tako i drugova tviterasa, a ovo nije samo floskula vec vecini i otvoreno razmisljanje, onda pomirenja nema. To sto se ti i Gando lozite na neke stvari do nivoa opsteg sljepila to je druga prica.
Zamisli samo kakav može biti profil osobe koja glasa nekoga zbog onog posrova i fukare Žarka Rakčevića.
Šou.
Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока
Ajde "Vickoviću" da idemo od početka:D.
1. Polemisao sam sa tvojom tezom da su URU glasali i Srbi dobrim dijelom. Na primjeru Berana i Cetinja ustanovili smo da nije tačno.
2. Pričamo o građanskim partijama koje uredno završe u krevetu sa Demokratskim frontom, čak i kada ne moraju u cilju rušenja satanskog DPS što je bio slučaj u Nikšiću, već samo radi guzice apartčika.
3. I onda pravimo blokove kad kažemo da su "građanske" partije jedan super način da se crnogorski glasovi proslijede DF-u i Vučiću.
Dakle Srbi uredno glasaju srpske partije, Crnogorci treba da glasaju "građanske" partije koje su toliko građanske da ih čuvaju Vučićevi tabloidi.
I onda će ovdje da potekne med i mlijeko.
Opet priča o blokovima? A kad nije bila priča o blokovima? Kad u Berane uzme URA koliko je uzela na Cetinje, umjesto što se ne prijavljuje na izbore kolike su joj šanse, ajde tada da mičemo blokove.
A to će biti možda za 30 godina.
Dje ovakva vijest na ranu zoru.
https://i.postimg.cc/Sx3SZbSP/Screen...2-Facebook.jpg
Zašto Sabrija nije uložio veto?