Posto idem u rumuniju, zna li neko koliko je to okvirno?
Znaci ova kombinacija ne moze sa slanjem?
Printable View
Posto idem u rumuniju, zna li neko koliko je to okvirno?
Znaci ova kombinacija ne moze sa slanjem?
Koji me jad nadje zadnjih mjesec, dva. Znači, ovo se na oči povećava, ka nekakvi plikovi na lak, nešto nabubrelo..koji je ovo moj zna li iko?
http://www.dodaj.rs/f/16/97/4QQwrAYx/wp000366.jpg
http://www.dodaj.rs/f/2i/bw/2bSKTXNt/wp000367.jpg
Polako se spremaj za farbanje;)
Polako?Ovo je davno spremno za to
A od cega nastaje ovo? Bas na to mjesto nije bilo nekakvog ostecenja. Kol'ko bi me izaslo farbanje cijeloga Passata a kol'ko da uradim samo ovaj blatobran i haubu koja je na nekol'ka mjesta bas "ono" i koga biste preporucili od lakirera a da nije Rados?
Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
Rados kako radi samo neka je zdravo. 5 auta uradi dobro a narednih 10 usere
Za Radosa sam cuo. U tom smislu "a da nije Rados" :) Ima li ko kakvo konkretno iskustvo sto se cijena lakiranja tice?
Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
Zeleni karton ti vazi do isteka registracije. Nema za HR ili za EU, to je osiguranje koje vazi u inostranstvu.
Ti kazes da ne mozes da izvadis ovo od 20€, pretpostavljam da ti treba zeleni karton za auto koje nije registrovano kod nas, jesam li u pravu?
U tom slucaju ga vadis u drzavi gdje je auto registrovano pretpostavljam.
chochek@, sve je to istina sto pricas. Nema odje nikoga koji ce realno da kaze za neke modele sa kojim su presli par stotina hiljda km, da kazu svoje iskustvo.
Nego svako kupi neku tranju na izdisaju vozi godinu-dvije, izmijenja masu stvari pa proda i zbori kako neki (ford, bmw, fiat...) ne valjaju nista, a predju sa njim 10000km...
Ti nisi u toku izgleda, ali HR je EU! ;)
Ako mozes u HR, mozes i kroz cijelu EU.
Iskreno nemam pojma u cemu je razlika izmedju ovog osiguranja od 20€ i 200€, a mislim da u stvari i nema razlike, nego da su samo dali nekoj osiguravajucoj kuci da DERE ove sto nisu upuceni i ne znaju za taj karton (ima ih dosta, vjeruj mi)
Nisam u toku. Nisam znao da je HR u EU. Nikad nisam ni bio tamo.
031 670 410-Granicni prelaz Debeli brijeg (granica sa HR, broj CG granice)
Nazovi, pitaj, znace nesto vise da ti kazu (valjda) :)
Jeste, Hrvatska je postala dio EU od proslog ljeta. Ili je to bilo ljetos, ako znam, kasno je, muti mi se u glavi... :D ;)
Ima li ko da mi kaze realno kakav je auto peugeot 508, 2,0 hdi. Je li to isplativa kupovina? Pitam jer mi se cini da mu cijena nesto brzo pada a planirao sam da trgujem.. imaju li neku manu znacajniju?
Jedino da nadjes nekog ko ga je vozio do sad (jer je noviji auto).
Vidi ove iz telekoma mozda. Ja licno nisam, pa da ne mlatim (kao sto je ovdje slucaj).
Veliki ljubitelji francuskih auta (nema ih) ce da ga pohvale,a ostatak ce da pljuje jer nemaju pojma.
Prica od druga koji radi u telekomu je da je auto oooooooodlican.
Dali mogu ocariniiti i registrovati stranca Pola iz 98god? Benzin 1.4
I zna li neko kolika bi cijena bila carinjena i registracije zajedno?
Ako je Euro 3 moze,ako ne onda nista od toga(a po godistu bih rekao da ne moze)
Ako nemoze po godistu nemam sta ga sta kupovat pa d nemogu da ga registrujem..
@Fabia - http://www.huo.hr/hrv/granicno-osiguranje/36/
Kada vec moramo da placamo taj namet zasto odmah pri registraciji ne kupite zeleni, a ne noc pred put? Svakako vazi do isteka registracije, pa kad god ga kupili...
Quote:
Ova se tablica premija primjenjuje za osiguranje motornih vozila fizičkih i pravnih osoba koja su registrirana izvan područja Republike Hrvatske, zemalja članica Europskog gospodarskog prostora i Švicarske.
ovo vazi za sve drzave EU i kosta 234 eura za 15 dana, sto je idiotizam.
P.S. U CG placam 180 eura za godinu dana (osiguranje) i 100 eura kasko.
Ima mi prijatelj ovaj auto i vozio sam ga na relaciji BR-PG. Za taj kratki put ja nista cudno primijetio nisam. Udoban auto, ne trosi mnogo (po bordu 4,6l za stvarnu dodaj jos litar), nista ne lupa, ne krcka. Jednom rijecju odlican. Kolka mu je cijena i kolko skupo je odrzavanje ne znam bez da te lazem. Mogu ga pitat ako te nesto konkretno zanima?
najvise me zanima sto mu ovako brzo cijena pada.. da nema neku manu :) inace gledah novog da uzmem i ispane sa dobrim paketom opreme oko 25, 26 k, a polovan star 2 , 3 god isti takav moze se naci upola jeftinije.. posto ne prelazim previse km vjerovatno bih uzeo polovnog, da ja odem za njega.. samo ako nema nekih mana oko motora ili sl..
Nema mana nekih specijalnih.
Samo viidi manuelni menjac biraj prije automatika.
Naravno gledaj iskljucivo HDI 2.0ccm svejedno 140 ili 160ks, oba su dobri.
a ko i svim francuzima - na 2-3 godine se cijena prepolovi bez obrzira na izrabljenost...
uglavnom nije zbog kvaliteta vec do 'karme' koju nose... potrazi na engleske forume (via google) sta kazu za neki konkretan motor da nema neku serijsku manu - oni vole pisat o tome
Da ne zna neko slučajno đe mogu nać polovnu gumu Dunlop SP Sport 01 (5-6mm šare da ima) jednu nagrdih a treba mi druga da kompltiram oba točka ili ako bi neko kupio ovu pa da uzmem dvije nove. 175/70 R14 ako treba mogu okačit sliku gume.
Ima li neko ođe da vozi ili je vozio Mercedes Smart for two 2006 godište i starije?
Bih da uzmem nešto takvo, bilo kakav savjet bi mi dobrodošao.
(Samo ne oni tipa a što će ti to u to se može poginut, ima bolje i veće za te pare, jer ne mislim ni o pogibiji ni o većem autu. :)
Hvala.