Jeste.. Jel to euro dizel ili sta?
Printable View
Jeste.. Jel to euro dizel ili sta?
Oni kazu da jeste.
Ok, probao kastelanu 1050km presao sa full i upalila se lampica (znaci mogao jos 100km), onda sipao na bonus petrol full i do sad presao oko 350km a cini mi se da je kazaljka puno vise pala nego na kastelanino gorivo.. Vidjecemo na koliko ce se lampica upalit. Znam da nije mjerodavno jer ne moze uvijek biti ista voznja i lokacija ali okvirno se moze uporedit sa kojim cu gorivom najvise prelazit. Pa treci full neka bude kod tog ispod mosta pa sta bude :)
1050km sa ful rezervoarom? :(
ja jedva 500 predjem
dace bog da panu akcize.
to oce sigurno, nasa drzava je VELIKODUSNA! :p
No ce evo PDV da dizu...
digo im ja sve zensko u familiju!
Pridruzujem se cestitkama.
Akcize ostaju, ali cijene goriva idu gore, to je fo-sho.
Meni je na 20l sa bonus petrola presao koliko predje sa 15l sa eko. Prilicno ujednaceno vozim tako da sam razocaran sa BP
to se tako ne mjeri.... zna se kako se mjeri...
Naspes full, predjes 100km i opet full. Al je problem sto neko full sipa kad mu stane ono, neko do cepa bukvalno itd. A i muka mi vucarat se po pumpama svaki cas.
Moj rezervoar je ukupno 55l ( sa rezervom od 7l ja mislim ).
ja kad god sam mjerio, radio sam full do cepa (kad skljocne pistolj) pa predjem 200km (jer 100km je malo) i onda opet na pumpu dok ne uradi skljoc :D
znaci moze i 100km , ali 200km je bolje po meni jer je mjesovitija voznja (tebi se na 100km moze desit da za dan uskocis u ogomne guzve, ili da opletesh skoro sve otvorenog)
a ja to radim ovako,jos je tacnije,tj srednje se racuna :)
napunim ga do cepa, prodjem do kraja rezervoara, napunim opet i proracunam.posto je u pitanju 800km+ onda se mnogo bolje proracuna srednja potrosnja
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija....&nav_id=590406
ajde da sem organizujemo nesto slicno, mozemo i foru Hr bikera sa najsitnijim parama da blokiramo svaku pumpu, a mozemo i bojkot....
Protest bree, da niko ne sipa jedan dan vidje li bi kako bi cijene isle dolje. Nego je to mnogo tesko organizovat nazalost.
ne vidim poentu, svako ko preskoci sipanje 15-og ce sipat prije ili poslije. Ja npr. sigurno necu ic 15-og, znaci pridruzujem se protestu automatski :) ako vec hocete da ostetite pumpe, drzavu i sl, najbolje je najjednostavnije rjesenje: smanjite voznju, malo vise pjeske zavrsavat posao, malo vise biciklo, autobus i sl. Vi manje trosite para, i manje zarade ovim derikozama... No je u Crnu Goru blam kad te vide da pjesacis il ides biciklom, a imas auto ("Sta ce rec komsije, qq!") :mrgreen:
Pa nije bash, kad bi jedan jedini dan bile zablokirane pumpe, i centa ne dobili, osjetili bi vishe nego kad bi svi smanjili voznju zamjesec dana... mada, teshko da je ovo izvodljivo kod nas...al ono...
Ja protestujem, evo 5-6 dana nisam upalio BMWa.
NSX, potvrdi.
aj ovako da kazemo: ako sve pumpe za 1 dan zarade lupam 100.000€, za 3 dana zarade 300.000. Ako niko 15. ne ode da sipa gorivo, a ne smanji voznju, sipace npr. 14. ili 16., sto opet zaradu dovodi na 300.000€ za 3 dana. Boli njih uvo koji dan ces sipat gorivo, sve dok sipas istu kolicinu goriva na mjesecnom nivou...
nije ni nsx svoga :p
potvrda, i ja protestujem :mrgreen:
ja sam preko moga ceradu danas stavio.
sto je mnogo vise od 5.0 V8 :D
Evo kazu kod njih nidje nikoga danas...
http://www.mondo.rs/s237411/Info/Eko...kot_pumpi.html
ni ja sa krajzlerom 3 godine.
a sa a4 godinu i po dana.
hahahahahhah
jbg sluzbeno vozilo ovo ono....
DA oce makar mac ovaj porez na luksuz za auta starija od 20 godina...na pajera (1987) koji ne vrijedi 2000 placam vecu regu no na e250 koji vrijedi 50000...ako ne skochi plin zaboravice se brzo na benzin :) Zlatio se 1.5dci :D
Što da miču :)
Pa ti brale vozi veliku kubikažu i zagađuj okolo :). To je luksuz :D
da michu normalno...nema tu nikakvog luksuza...jedino el podizachi stakala... :D a ne moze nishta zamijeniti ccm :D inache nije neka bijesna kubikaza 2.6 ;)
Nema, običan narod do 2.0 a jedino ministri preko :D
od nocas gorivo josh skuplje...
Malo su se smanjile guzve kroz grad, ili mi se CINI. xD
koliko skuplje?
Mislim da ima manje guzve ali isto tako ima manje parkinga.
Ovo je odlicno.