Quote:
Originally Posted by p_diddy
A nemoj tako,necemo da se lazemo,bio je drugi,ali posto je Kimi obavio pit a njega je tek cekao,i to je bio "drugi" cijela 2 kruga ja mislim :D :D
Printable View
Quote:
A nemoj tako,necemo da se lazemo,bio je drugi,ali posto je Kimi obavio pit a njega je tek cekao,i to je bio "drugi" cijela 2 kruga ja mislim :D :D
Cini mi se da je u svaki sektor na treningu bilo mu zeleno tj. bolje vrijeme od drugoga. Nego djecace necu se obazirat na tebe vise vidim ja da ti je dosadno...Quote:
Sto se tice trke nema nista novo. Ferrari je na mahove bio konkurentan (3-4 kruga Sumi je pokazao klasu) ali generalno gledano ocajan start. Podsjeca me sve na 96 godinu. Oce li i kad ce bit bolje vidjecemo. Sto se tice trke Kimi je odvozio jednu od najboljih trka, jer sama cinjenica da je onoga super talenta i nade mnogih Montoyu (inace klupskog druga) pretekao za cijeli krug, a cini mi se da voze isti bolid obadvojica, da da voze + je barikela pretekao za cijeli krug a + je ima 25 sekundi na Alonsom. Sjajan nastup Finca i sve cestitke. U monte karlo tesko je ocekivati pobjedu ferrarija koji nije konkurentan u kvalifikacijama nikako.
Vi ste pravi bolesnici, ocete l mi rec ko je pobijedio i ko je izgubio. Prichajte mi malo za trku.
zanimljivo da su malo upuceniji upravo gumama na prosloj trci zahvaljivali kad je pocela ona furiozna sesija Shumija na ~pola trke (info www.f1.com). I svi odma SHBB KBB za Shumija, dok smo mi McLarenovci mirno kalkulisali i znali da se McLaren pokazao u onih prvih 8 krugova. Samo bih volio da konacno maknu kilavog Montoju (nikad mi se nije svidjala ta ideja o prelasku) i stave De La Rosu, coek je u jednoj trci napravio onakav show sa preticanjem, koji je (po meni) zasjenio i onaj Shumijev, jer se njegov uglavnom sveo na taktiku sa pitovima, a De La Rosa se bacao u "fajt" i preticao, zaista preticao protivnike... i izlijetao po malo :D
A sad, malo chinjenica :)
dakle, ipak sam ja bio u pravu: bio je treci kad je odustao!Quote:
Schumacher's Ferrari was third when a puncture forced him to retire for the third time in five races this season.
"I don't know what happened. I may have ****ed up some debris, but I didn't see anything. For something to happen to that front left tyre is unusual.
"No doubt [the title] is moving away from us
za one koji misle da mu je pobjeda "za malo izmakla":
Ali, trece je izmaklo za malo i Montoji (problem sa crijevom za gorivo), Fiziju (nos bolida), Ralfu (losija strategija i set up od kolege), i ko zna kome jos sve ne, tako da... A Bari tek deveti! :PQuote:
"Third would have been realistic," said Schumacher.
"I could have stayed out quite a bit longer than Fernando, but I don't think it would have been enough to make up those 11 or 12 seconds. But I would have tried."
A sad 8) :
Quote:
Kimi Raikkonen: Yes it was very good, the car has been perfect the whole weekend and we knew that we should be pretty strong in the race. From the beginning, I pushed until the pit stop and then I saw I was leading by so much that there was no point really, anymore to put the car under so much pressure so I kept the pace up, but I didn’t go full speed and won quite easily.
Eto Kimiju ochuvan motor za Monte Carlo :respect:Quote:
KR: No. The tyres were very good, I think. So, the circuit is not as hard on the tyres as it used to be now they have resurfaced it. I could have done much quicker in the end if I had wanted, but there was no reason to push anymore so I would say the tyres worked very well, they lasted great…
Feraristi, vi kad gubite, vazda su vam krive gume, a kad dobijate, za to je samo Shumi zasluzan!?! :P A nikad nije obrnuto, a??
Zashto se sprdash? Ko je kriv kad pukne guma? I to prednja i zadnja? Ko je zasluzhan kad pobjedjuje Schumacher?
I neko je spominjao loshu Ferrarijevu taktiku, taj grdno se vara jer tako nebi trebalo da se pricha za Rossa Browna.
kao sto vec neko reche odje
kada alonso pobjedjuje svaku trku ili je na podijumu to je zanimljivo
a kada to isto radi schumi to predstavlja zivu dosadu
dakle ja sam schumijev navijach bio on prvi ili poslednji
a ne kao neki odje koji ne navijaju za nikog jednostavno
su anti-ferrarijevci pa cim se nadje neko ko eventualno moze da ugrozi prvo mjesto schumiju oni su za njega
ja ne volim da se vatam za priche tipa "da je bilo ovako ili onako"
jednostavno znam ko je najbolji shto se i dalo vidjet na prethodnu trku
kada je schumi sa 13tog mjesta doshao na drugo
e to je prava voznja mada vi to odma pripishete bolidu,sreci.......
a kad alonso ili raikonen sa prve pol pozicije stignu prvi
to znachi da su wrh vozili
Potpisujem tvoj post! http://www.vidiauto.com/autoforum/im...es/smile01.gif
20. Schumi (opet sam za njega i samo za njega http://www.vidiauto.com/autoforum/im...es/smile20.gif http://www.vidiauto.com/autoforum/im...es/smile20.gif http://www.vidiauto.com/autoforum/im...es/smile20.gif )
Inache Toyota je dobra. Svaka chast.
Jebo Bridge. http://www.vidiauto.com/autoforum/im...es/smile09.gif
Da bi neko dokazao da je najbolji (kao sto to Shumi radi stalno(nego ga nesto zajebu)) MORA da bude najbolji!!! NAJBOLJI ne da startuje sa13,16 ili18mjesta!!!
Oni valjda voze najbolje u kvalifikacijama i u trci, a ne vozi dobro 10krugova i on je najbolji!
Da je tako onda je u zadnje 2-3godine najbolji Montoya jer je to njegov stil (vozi vrh jedno vrijeme i onda izleti ili preforsira bolid.
P.S. Svaka vama cast sto i dalje imate zivaca da pricate iste price......Shumi ovo Shumi ono, pustite co'eka na mir pricajte o nekom drugom.................................npr. O POBJEDNICIMA!!!!!
:yipiiii: :yipiiii: :yipiiii:
GO KIMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
GO McLaren!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ljuda zasluzili smo da se bar do iduce trke pricamo o mnogo ljepsim i "brzim" stvarima od njemca.
Samo neshto trazhim od Vas da mi objasnite:
GDJE STE BILI DO SAD?
ZASHTO VAS NISMO IMALI DO SAD?
Quote:
e ti s e r e s sad previse.........svaka cast kimiju i milo mi je sto je dobio ali ovo tvoje nabrajanje gore je cisto proseravanje....jel mislis da niie baksuz kad u 2 kruga stradaju gume? kad covjek napravi 3 najbrza kruga...kad ide sporije zbog potpuno drugacije taktike.....i da kad krene da pravi nove brze krugove desi se ono sto se desilo......
Quote:
Originally Posted by Fabia_Elegance!
nije ih bilo do sad jer su mogli samo da se pokriju i da placu od muke .....a sad kad nova pravila uniste ferrari eto ih svi nazad....ali ja dok je ferrarija ja nceu prestajati da navijam za njih...bile su tu i gore godine pa je onda od `99 sve pocelo a jedne godine izgubiti titulu i nije strasno.....a mislim da je Sumi samo u ove dvije trke dokazao zasto je najbolji.....
Quote:
Originally Posted by 2_fAsT_4_YoU
znas kako sumi 5 godina nije imao koga da prestize pa smo zaboravili i kako covjek vozi....ovako je i zanimljivije samo kad bi jos malo poradili na gumama.....
jedino mi se nimalo na svidja sto je sledeca trka monako.......a sobzirom na performanse ferrarija u kvalifikacijama i mogucnosti obilazaka na stazi mislim da cemo gledati samo jednu prosjecnu trku od ferrarija....mozda i daleko od podijuma....a ko zna mozda nas sve iznenade ne bi im bio prvi put
moj stari nick je upravo banovan, a ja sam odje uz McLaren i u dobru i u zlu, vazda bio i ostacu! Ne znam samo dje se Williamsovci pogubishe!
Nego, vi ocete da kazete da je shumi bio baksuz u sve 4-5 trka do sad? I vec se ogradjujete da ce bit "baksuz" i u sledecoj??? strashno! A sta bi onda trebalo za Kimija da tvrdimo?? Pa da nije bio baxuz i imao onoliko problema, uzeo bi ladno titulu one godine! A Shumi, posle tolike pouzdanosti bolida dobije titulu uz 2 poena razlike!
I jos ova prica "jes, lako je Kimiju da pobijedi, jer je bio prvi u kvalifikacijama"! Ahahahaah! A to mu neko poklonio??
Fino vam kaze brzi pas: dosta te priche, ajmo malo priche o POBJEDNICIMA! :) (Alonso, Kimi, Fizi...)
E moj E_K_V svi su oni zaborazvili sitan detalj, da sva pravila koja su donijeta su donijeta protiv ferarija. Ali to je sitna cinjenica zbog koje sad meklaren i reno su konkurentniji i bolji. Mnogooooo sitan detalj je to...
tacno! sva ova pravila su uvedena, prije svega, da bi se zaustavila dominacija ferarija.
no dobro nema veze vrijeme je da i ostali pocnu da dobijaju, samo cemo vidjet ako reno bude dominirao ove godine oce li ko pominjat ono stavljanje tegova na bolid prvoplasiranog (kao u dtm-u) sto je bilo planirano u slucaju da ferari i dalje bude najjaci...
a to sto vi antiferarijevci pricate da gume nisu krive i da se samo pravdamo (navijaci ferarija) su ciste gluposti, sa bridgestone-om je i prethodnih sezona bilo problema a ove godine sa promijenjenim sistemom kvalifikacija je to jos vise doslo do izrazaja
Sad ste pocheli da mi se popnete u **** sa novim pravilama! Shta je ljudi? Pravila su ista za svakog, i za Minardi, i za MC, i za Hondu i za Ferrari.
Nego, oni su se s****li kad su izbacili stari bolid koji nije mogao da bude brz sa -25% aerodinamike, pa izbacili su na stazi novi bolid koji je bio unfinished i josh dan danas je unfinished jer ima problema (to smo vidjeli na proshloj trci) ali je brz, prebrz shto je opasno za ochi publike. Vidjeli smo onaj dan kad je bio iza Alonsa i kad je izletio, e tada sam rekao da je to najbrzhi bolid na stazi ali josh nije bio "kvalitetan", imao je problema sa mjenjachem a sad taj kvar je otklonjen, to nije kvar nego mikrometarska greshka.
Ne znam zashto da prichamo za pobjednike, to je kod njih samo sluchaj, iskoristili su to jer sad Ferrari nije to shto je bio i sad oni se seru.
Reno je dobar bolid, MC Laren je ****** i josh uvijek kazhem da je ******. Kimi je majmun, Montoya je prase, zhao mi je kad dolaze na podijum. Dodje mi da lomim ekran.
Volim kad pobjedjuje Ferrari, ako ne on tu je Toyota a ako ne i ona onda dolazi Honda.
Drugi su mi bolnica.
Fizichela je pobijedio prvu trku, jer je imao srece, full srece i tada ste rekli da onaj ***** je najbolji, ma polako ljudi.
Opet ako od sljedece trke shto chisto sumnjam, opet Ferrari pochne da pricha staru prichu svi bi ste rekli da su najbolji i svi bi ste izgubili nadu za one druge *****chice za koje navijate, a mi necemo da gubimo nadu, iako Ferrari padne u rangu za Minardijem ja opet necu da izgubim nadu i opet cu da ih volim.
Ja ne pamtim kad je Bridge bio bolji od Michelina, uvijek na vrhu tabele su bili Schumi i Barichelo sa B, pa svi drugi sa M a na kraju su bili oni najslabi sa B.
Sauber je preshao na M a to je malo vishe njihova greshka.
I samo zamislite da Ferrari vozi na M!?
Sad sam gledao mali snimak trke, shto je bilo sa Toyotom na boxu?
I kontakt Saubera i Minardija je vrh!
E ovako Mihailo je NAJBOLJI, NAJLJEPSI, NAJPAMETNIJI, NAJKOREKTNIJI, NAJ. NAJ. NAJ. NAJ. NAJ. NAJ.................MA NAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Svaku titulu je osvoio samo i iskljucivo svojom zaslugom!!!!!!!
Ovo sto mu se desilo na pocetku ove sezone nije on kriv! Krivi su Ferrari, Bridgistone, pomalo bogami i sudije, a i ovi bezobrazni drugi vozaci(majmuni, prasad, i ostale domace i divlje zivotinje!)
Ja njega ne volim jer je baksuz vazda bio, i nikako da se pojavi na trku a da mu neko nije kriv sto ne vozi dobro!!!!
A ja sam siguran da vozi sam na stazu i da ga bolid sluzi perfektno-sigurno bi bio najbolji.............a ovako sve dok neki drugi budu srecno i nezasluzeno pobjedjivali, ja cu se sjecat onog divnog ljeta '68 kad smo isli u Dubrovnik na kafu i kad je F1 bila meni i samo meni zanimljiva jer je tad moj Mihailo pobjedjivao na svakoj trci!
'68????????
Quote:
Pa takva vam je prica nekima BILO NEKAD!!!!!!!!!
Dje ste bili do sad ovo ono!
Inace ti sigurno znas da kad god neki tim napravi dominaciju pravila se mijenjaju,
Ti sigurno znas da je B excluzivac samo za Ferrari!
Ti sigurno znas da Shumi nije baksuz!
Ti sigurno znas da Ferrari pravi taktiku takvu da je Shumi milion puta pobijedio samo zahvaljujuci njoj!
A ja sigurno znam da ce za Ferrari morat da se poklope sve kockice najkasnije za 2 trke! Tako da tad mozemo pricat o tome ko je najbolji!!!! Do sad on nije pokazao nista sto Montoya nije pokazivao od kad je dosao u F1! A to je 5-6 krugova vrh i posle AJ ZDRA'O!
Ne znam, koliko puta je Ferrari dominirao i pravila su ostala ista.Quote:
Originally Posted by brzi_pas
I ova nova pravila samo pomazhu Ferrariju jer svi imaju problema sa motorom a Ferrari ima motor koji traje duplo vishe od drugih.
sto ces dizajneri ferraria su vazda bili perfekcionisti
da, vidi se kako FIA mrzi ferari! Auuu, toliko ih mrzi, da su im ponudili excluzivni ugovor do 2012-e (bjeshe li?), a ovi ostali su u tolikoj ljubavi sa F1 organizatorima da oce da osnuju zasebno takmicenje, GPWC, bojkotuju sastanke i sl. Ali, sve je to samo varka, da bi se za****o ferari! Ja sam cuo i da je Legija planirao atentat na Shumija, ali se u posljednjem trenutku odustalo! :DQuote:
Originally Posted by hercules
Milo mi je sto su po obicaju (ne)objektivan, svi ali svi forumasi se slazu da su sva pravila donesena protiv ferrarija. OOooo vidim i novi nick imas. Opet te banuju? cccc nikako da se naucis lijepom ponasanju....
a koji crni Eddie Irvine??? QQ!
njemu bi najbolje bilo da se pokrije ushima i da cuti :lolblue:
eo ja nisam navijac ferraria pa sam isto prica o drugim stvarima a ti ne moras nabijat na nos
prosipaj tu prichu na posebnom topicu koji joj je namijenjen, a cisto za siru javnost: banovan sam jer sam administratoru rekao da je odvalio GLUPOST sa optuzbom da primam pare od Pro Montea za ono sto pisem. Umjesto izvinjenja, popio sam ban. Da se smuca na ovom topicu, vjerovatno bi tvrdio da me placa McLaren i anti-ferarijevski lobi! :) :lolblue: http://www.cafemontenegro.com/forum/...newpost&t=8843Quote:
Originally Posted by hercules
Nego, ferarijevci, ono, kao imate najbolji bolid, najboljeg vozaca, koje mjesto ocekujete u Monaku??? Mozda ce vam lakshe bit da brojite otpozadi? :D :D :D Oce li neko neku opkladu, ovo-ono? :D
neka vam sad te fore, kao ne znate kakvi smo sto se kvalifikacija tice a onamo se preticat ne moze bez zveka....
:finger:
Chekamo nedelju, nikad se ne zna.
Imamo najboljeg vozacha, imamo najbolji bolid, imamo x-naslova, vishe naslova imamo mi nego vi trke, tamo kako kazhe X3M nema priticanja a mi imamo neke dobre taktike, priticanje kroz boks.
eo ja mrzim ferrari koliko idje mogu ali sam se pomirio sa tim da sve ima najbolje a vi koji isto mrzite ferari pomiri te se sa tim jer ne mozete nista rec jer je sve zapisano
i batali te vise tu temu
A Sto Se Furate Vi Mclarenovci? Da Necete Vi Sto Osvojit Ove Godine?
Cus Kucaju Mi Nesto Reno Bjezi Ferariju, Alonso Shumaheru Ovo Ono, A Da Nisu Mozda Kimi I Mclaren Odma' Iza Njih? Misle Dobili 1 Trku I Sad Su Muda... :bart:
Quote:
Originally Posted by X3M
Dobili jednu! Dobicemo jos!
F. i M.S. dobili drugo mjesto i opet najbolji!
Kako?
o cemu vi trabunjate?!?
pa ti pogledaj malo kad je reno poceo samostalno da se takmiciQuote:
alo x3m da ti je neko reno pomenuo prije 2je godine posla bui ga u tri pizde materine jer prije 2 godine nisi ni zna da se reno takmici
i sad ne baljezgaj sa tom pricom molim te
a ja sam od njih i prosle godine ocekivao 2. mjesto u sampionatu konstruktora jer su imali mnogo dobar bolid, doduse sa malo slabijim motorom od ostalih, ali sa dobrom aerodinamikom, a start da ne pominjem, tu su vazda bili najbolji. I evo konacno su im se sve kockice slozile i sad su najbolji
Quote:
Bojim se ja da cete vi cekat Nedelja i Nedelja :D
I necemo sad da pricamo o istoriji f1 i to sto je bilo ranije,to je bilo jasno da ga ne moramo ponavljat,ne "zivi" se od stare slave...
kakve nade?? Pa Alonso je prvi u shampionatu, sa (mislim) 18 punata prednosti, Kimi ga isto dobro buca (inace, navijam za ovu dvojicu, Montoya ipak nije coek za McLaren, ne uklapa mu se stil voznje). To je malo vishe od "nade", nadaju se Ferarijevci da ce se dic iz mrtvih, no eto, mozda bude nesto za mjesec dana, skorije bogami nece ;)
Ocemo li da nastavimo ili da zakljuchimo ovaj topic?
Ajde da nastavimo- Samo ne vici! ;-)
Vasa ocekivanja za iducu trku. Ko ce biti 1.,2.,3., .........7.,8.,itd.
Kvote-kladionica-ovo-ono
Ja ti pojma nemam. Znam da Alonso je neuhvatljiv, za Barichela nemam nade.
sto jes jes alfonso vozi vr'
ali kakko se kaze nicija ne gori do vijeka
a to sam isto reka za sumahera