Ne plači kada sunce nestane, jer suze ti ne daju da vidiš zvezde.
Printable View
Ne plači kada sunce nestane, jer suze ti ne daju da vidiš zvezde.
Mi se ili činimo nesrećnim ili postajemo jaki. Količina napora je ista.
Ljudi su kao veliki prozori. Svetlucaju na suncu, ali kada se mrak spusti, njihova lepota se vidi samo ako tamo, unutra, ima svetlosti.
"Svaka sloboda znači slobodu "od nečega" i slobodu "za nešto". Ono "od čega" čovjek može biti slobodan jeste instinktivnost (njegov ego treba da bude slobodan od ida); a ono "za šta" je slobodan jeste - odgovornost. Covjekova sloboda znači dakle biti slobodan "od" instinkata "za" odgovornost, za savjest. To činjenično stanje je, s njegovim dvostrukim aspektom, možda najbolje izrazila Mari fon Ebner-Ešenbah jednostavnom imperativnom rečenicom: "Budi gospodar svoje volje i sluga svoje savjesti!"
Uroš Tošković
https://www.tiktok.com/@darezemun96/...99709954084152
Ljudi se ne opiru promenama koje sami izaberu.
Najveće oslobađanje u psihoterapiji se dešava onda kada čovek shvati da nikome ništa ne duguje - mami, tati, itd. - a još veće kada shvati da niko ni njemu ništa ne duguje.
Bila si moja smrt:
mogao sam te držati
dok mi je sve otpadalo.
Imajte na umu:
1. Da, ima mnogo Jevreja u filmskom poslu.
2. Ne, mi nismo ubili Hrista.
Znanost nikada nije pronašla tako učinkovito sredstvo za smirenje kao što je sunčani proljetnji dan.
“…the long day wanes; the slow moon climbs; the deep
Moans round with many voices…” A.T.
Γνῶθι σεαυτόν
Ako postoji, verovatno ima razlog postojanja.
(Pogodite odakle je..)
Dok ne pretvorite nesvjesno u svjesno ono će upravljati vašim životom i vi ćete ga zvati sudbinom.
Oni su rekli: "Povređeni ljudi povređuju druge."
Ja sam odgovorila: "Ne povređuju svi povređeni ljudi druge. Neki provedu život pazeći da niko drugi ne oseti ono što su oni osetili. Neki prekidaju loše obrasce. Neki stvaraju sigurna mesta. Neki pretvaraju bol u svrhu. Povređeni ljudi ne povređuju samo druge. Povređeni ljudi i leče druge."
"I have so much to say to you that I am afraid I shall tell you nothing" - Fyodor Dostoevsky
Γνῶθι σεαυτόν
"Every word has consequences.
Every silence, too."
Jean-Paul Sartre
"Life is a sexually transmitted disease with a 100% mortality rate"
R.D. Laing
https://i.imgur.com/UOTiJ8T.jpeg
Sent from my SM-S23 using Tapatalk
"Like every man I am my own worst enemy, but unlike most men I know too that I am my own savior." Henry Miller
Sloboda je ono što učiniš sa onim što su ti uradili.
Svet pokreću nemirni i bezobzirni. Samo oni guraju život napred.
Ali da bi opstao, svet drže tihi i strpljivi, oni koji trpe, praštaju i čine sve podnošljivim.
Bez jednih bismo stajali,
bez drugih bismo se raspali.
"Keep a sharp lookout upon your materials; get rid of every pound of material you can do without; put to yourself the question what business has it to be there? Avoid complexities, and make everything as simple as possible."
Henry Maudslay
“When we are asleep in this world, we are awake in another.”
Salvador Dali
Što je glava praznija, to je bezobraznija.
Nije da se ne usuđujemo zato što su stvari teške; već su stvari teške zato što se ne usuđujemo.