meni je lass dijara odličan! on tolko trči da je to smiješno, pretahvalan je!
viđećemo ko će bit šampion, ja mislim da će ova godina bit nenormalno zanimljiva, biće sudar svjetova :)
Printable View
meni je lass dijara odličan! on tolko trči da je to smiješno, pretahvalan je!
viđećemo ko će bit šampion, ja mislim da će ova godina bit nenormalno zanimljiva, biće sudar svjetova :)
Koliko vrhunskih fudbalera će biti prisutno u 'El Klasiku'...
Kao nikada do sada.
Kristijano Ronaldo, Kaka, Benzema, Ćabi Alonso, Roben, Raul, Iguain, Serhio Ramos, Kasiljas.
Pujol, Ćavi, Injesta, Ibrahimović, Anri, Mesi, Dani Alveš.
Biće pakleno! :)
Od te ce gospode morati neko i da trci.. Zato ni u eri galaktikosa I real nije mogao prismrdjet ekipama koje igraju vise radnicki fudbal.
U eri galaktikosa su još imali Zidana i Figa, koji su bili maksimalno ozbiljni i profesionalni, i bili oslonac cijele ekipe. Za ove momke sad čisto sumnjam da će uspjet da srede sami sa sobom neke stvari u glavi (naročito Ronaldo i Kaka) da bi pružili makar i 50% od onoga što još uvijek mogu, naročito sa Pelegrinijem na čelu.
Kad smo već kod njega, čisto sumjnam da će opstat na klupi dugo. Realova sezona će najvjerovatnije zavisiti od njegove zamjene. Sve u svemu, prilično traljav posao za toliko uloženog novca (čak i u poredjenju sa prethodnim galaktikosima).
To je svakako jedan od potencijalnih problema ako se u Pelegrinijevoj glavi stvori kompleks niže vrijednosti kad se nađe u svlačionici sa veličinama kao što su Ronaldo i Kaka.
Međutim, mislim da se taj problem rješava na sasvim drugi način.
U ekipi će biti ponovo dva zadnja vezna fudbalera (sada kada je doveden Ćabi Alonso) jer Roben gubi status prvotimca, i formacija ROMB koju je Pelegrini pominjao ove sezone pada u vodu, igraće se opet klasično 4-4-2, sa dva defanzivna (Lass i Ćabi) i dva ofanzivna (Ronaldo i Kaka') vezna fudbalera.
U odbrani su ove godine maksimalno ozbiljni fudbaleri i mislim da tu ne bi trebalo da bude kikseva kad se uigraju. A nadam se da će se brzo uigrati i sporazumjeti jer su trojica Španci (Ramos, Arbeloa, Albiol) i jedan Portugalac (Pepe), koji već ima određeno iskustvo u timu.
O golmanu je suvišno trošiti riječi (Kasiljas), dok se u napadu očekuje dvojac Benzema - Iguain sa eventualnim Raulom umjeto Iguaina, što se, iskreno se nadam, neće dozvoliti.
Ja se ne bavim prognozama, samo iznosim činjenično stanje. :)
A to, što su ljudi počeli da vole Barselonu zato što im je Real pokupovao najbolje igrače iz klubova za koje navijaju, nije moja stvar. :)
perez se ne bavi fudbaom nego suvim biznisom!Da nije tako umjesto CR bi kupio vidica i maikona i imao 10x bolji tim.real ima mozda najbolji napad ikad sa 2 ubitacna spica,2 od 4-5 najboljih na svijetu iza njih i jednim od najboljih playmakera danasnjice iza njih da asistira.Ali problem je odbrana!Arbeloa je igrac za recimo atletiko madrid,pepe je tu i tamo ajd da kazemo da ima klasu za real,ramos stvarno dobar,albiol isto nema dovoljnu klasu.Iz veznog reda ce se vracat i sjec lass i niko vise!Alonso ima mali radijus kretanja i nije pretjerano izdrzljiv u 'pool su gerard i mascherano crncili umjesto njega.kaka ce se vracat tu i tamo a ostaloj trojici i ne razmisljaj.Po meni realovi navijaci se trebaju uzdat u to da nikako ne mogu primit golova koliko da ovaj astronomski napad,ali mislim da to nije dovoljno da se pretekne mnogo uravnotezenija barsa
Pa ja sam to rekao još ranije. Real može do trofeja ove godine samo po principu
daj pet, primi tri.
Slazem se i nadam se da ce stvarno svaki mec reala bit prava poslastica(kao barse ove sezone)i da ce se njihovi ovogodisnji derbiji svstat medju najvece utakmice ikad.Inace,izgleda da valensija nece nikog prodat na kraju.Ako bude tako barsa i real bi,iako izgleda smijesno mogli da se pricuvaju
Tako su htjeli i prosle godine,pa su se malo zajebali. Sad,doduse,imaju kalibra za takvu taktiku,pa neka im je sa srecom. Ali neka sve osvoje,meni ne mogu dobar tim bit ako po 3 gola primaju na svaku utakmicu. Ja to ne mogu da ukapiram,nikako,i zato preferiram engleski fudbal u odnosu na ostale.
Druze da te podsjetim
pool-celzi 1-3
celzi-pool 4-4
pool-arsenal 4-4
united-pool 1-4
united-celzi 3-0
arsenal-united 1-3
a ako mene pitas ove sezone ce celzi i pool izbacit iz ls i barsu i real.EPL je spoj taktike,cvrstine i ljepote,ne kao italijani ili spanci koji imaju samo ponesto englezi imaju sve
Englezi imaju fudbalsku verziju nba lige... Kvalitet jeste najviši, ali liga nema "dušu" :) Nekima nije bitno, meni jeste.
Ja znam samo da cu ove godine da uzivam u utakmicama Barse (i nadam se Reala ali kad budu gubili :) ) i u to sam siguran. Igrace ljepse bar za 20% i to zbog Ibre.
Ne razumijes me... Ja obozavam da gledam dobar fudbal,ali meni nije dobar fudbal kad se igra bez odbrana. Isto kao sto mi nije dobar tim koji ima samo napad. Ja volim da gledaj L'pool-Manchester kako se kolju po terenu za svaku loptu,kako beskompromisno micu svaku loptu iz 16,i kako se napadaci kolju sa defanzivcima za gol. E to je meni merak. Meni je merak da vidim kako oni svi srcem igraju te derbije,sto se ne moze rec za vecinu iz Reala,recimo,jer je Realu svake godine prvi tim sastavljen od novopridoslica,i oni jednostavno nemaju tu zar u sebi. Da sumiram,volim dobar fudbal i mnogo golova,ali volim da su ti golovi zasluga izvanrednog napada,a ne prsle odbrane.
Real 4 life :) samo da se uigra ekipa i to je to ;) ovaj gore rece da alonso ima mali radijus kretanja oO 11 km prosjek malo? :)
Huntelar, V.der Vart, Roben, Snajder, Negredo moraju napustiti Madrid u naredne 2 nedjelje. Izgleda da ipak Rud ostaje kao i Drente.
snaijder ostaje 100 % :)
ma dretne treba na kaljenje...ima skill sto bi rekli,brz je i eksplozivan al nema mozak i zajebe dosta puta u kljucnim situacijama...
:rolleyes:Quote:
Originally Posted by laciale
Okej, okej... ali ipak mislim da je ove godine Španija što se fudbala tiče zakon. :DQuote:
Originally Posted by _Hokutonen
Škotska i Irska ok. Manchester city, Chelsea, Liverpool... Malo ima engleskog u tim timovima. Izuzetak je Man U, ostali su mi potpuno nezanimljivi. Uvijek kad gledam utakmicu u Španiji ili Italiji, navijam za nekog, mogu da kažem "Ovaj klub mi je draži od ovog". U Engleskoj, nije me briga ko će da pobijedi. Naravno, ovo je moj subjektivni utisak.
ma englezima pogotovo... najbolje 4 ekipe im imaju prosječno 2 i po engleza u prvi tim! to je najveći blam koji englezi uopšte mogu imat. da im klubove vode 8vlasinici) kojekakvi kreteni a da im se igra bazira na kratke pasove sa 15 stranaca! a upravo je situacija takva, bar što se tiče engleske
Tako je, dok je recimo u španskim klubovima situacija potpuno drugačija. Najjači timovi imaju pozamašan broj svojih fudbalera u timovima, pa kao rezultat toga imate
Real Madrid - Kasiljas, Serhio Ramos, Mičel Salgado (otpušten ove godine), Arbeloa, Raul Albiol, Ćabi Alonso, Raul, Granero, Negredo, Migel Tores...
Barselona - Valdes, Pujol, Pike, Ćavi, Injesta i sva ona omladina koja tek treba da se dokaže
Atletiko - Asenjo, Valera, Antonio Lopez, Pernia, Kamačo, Raul i Luis Garsija, Pablo Ibanjez...
Valensija - Navaro, Marčena, Vilja, Baraha, Albelda, Visente, Silva, Mata, Hoakin
Viljareal - Kazorla, Kapdevilja, Ljorente, Kanji, Sena, Dijego Lopez
itd, itd... da ne nabrajam sad...
Mislim da Čitava ta udarna četvorka nema u svojoj ekipi Engleza onoliko koliko imaju Barselona i Real zajedno Španaca.
Buskets i Pedro još u Barsu si treba upisat, kad si u Real upisao Granera Negreda. a Sena je naturalizovani Španac :D
mada sve u svemu, englezi bi mogli da bače oko put poluostrva, nije lijepo da skoro svi mladi engleski igrači igraju u klubove koji se ne bore za pehare
Zaboravili ste inter i arsenal.. Oni imaju brdo igraca iz svojih zemalja.. :grin:
Kakve sad veze broj domaćih fubdalera ima sa "dušom" neke lige ili kluba? Znači Arsenal nema "dušu", ali je zato Mogren ima za dva kluba. :D
Nacionalnost igrača nije bitna, već njihova karijera i uloga u klubu. Sem toga, Španija i Italija nisu mnogo (ako su uopšte i malo) bolji po tom pitanju.
Ne, ali zato Liverpul ima više Španaca no Barselona i Real zajedno. :DQuote:
Originally Posted by Vlado
Po ovom pitanju se nikad nećemo složiti. Ti misliš da nije bitno, ja mislim da jeste.Quote:
Kakve sad veze broj domaćih fubdalera ima sa "dušom" neke lige ili kluba?
Engleska liga jeste najkvalitetnija, ali mene nije mnogo briga ko će biti prvak Engleske, jednostavno svi ti timovi previše liče jedni na druge.
Može Benitezda se doda, onda 4.
Normalno da ne računam, govorimo o trenutnom broju Španaca u Liverpulu, a ne o istoriji španskih fudbalera koji su prodefilovali ostrvom. :rolleyes:
Liverpul ima u svom timu tri Španca, i to je fakat.
Benitez nije fudbaler Liverpula.
Fabio Aurelio je Brazilac, potpuno je nebitno to što vadi pasoše država Evropske Unije kako bi svojim klubovima omogućio širi roster za dovođenje vakontinentalnih igrača.
Mogao bih i ja tako da se vraćam kroz istoriju pa da pričam da je Real trenutno najbolja ekipa na svijetu zato što ima 9 pehara LŠ, ali j*bi ga brate, gleda se sadašnjost.
I da, Liverpul ima samo tri Španca. Tri. (3)
Tacno, samo 3, ne znam o cemu pricaju :)
Arsenal je meni neprevazidjen bio iz doba Anrija, Piresa, Vieire i ekipe...
Ja zbog njega prizeljkujem mec Inter real :D da vidim kako ce da se snadje :D
Jesi li ti svjestan da si rekao da je Diara bolji od Cambiassa?Cambiasso je TATA za njega!
+1.
A najjaca stvar je sto ce dati 250+ miliona za pojacanja...a trener ne PELEGRINI.
Kakav KIKS,pa to nije realno :D
Da je tako dobar, ne bi vam ga uvaljivali... ;)Quote:
Originally Posted by CaseLogic