Originally Posted by
Platinum
Pita veli...pita jedna vjernica Bugarija, mene veli ljudi koriste, moju dobrotu, sta da radim ja sad...?
Veli on, nista, nastavi da budes takva..Elhamdulillah..
Kad insan ne zna da li neko govori istinu ili laz najbolje je da povjeruje da govori istinu, prije toga se dovest u stanje snage da uprkos ispostavili se da je laz - da ga to ne stresira. Ljepse je vjerovati u istinu.
Nisu krvi Srbi sto su Srbi, no sto su glasali Milove Srbe : D Ja nisam glasao recimo nikad kandidata DPS na predsjednickim izborima, nisam 100% siguran za parlamentarne da nisam nikad, ne znam, jednom ili nijednom, ne sjecam se da jesam. Ono sto znam da sam glasao DPS 2 put na lokalne izbore. Iz nekih suludnih razloga, koji su nesvatljivi ljudima, jer zaista jesu suludni. Nekad sam apstinirao potpuno, znam da sam na neke obrnuo listic pa pisao nesto o zlocinackoj drzavi Izrael...
Otvorio si stare teme, nije problem sto je neko Srbin, nego sto tvrdi da je istorija i kultura Crne Gore kompletno, ne cak parcijalno, nego kompletno srpska. Ne meze se jedna kultura i nasljedje sjekirom mlatnut na pola. To je problem, a ne sto neko kaze da je Srbin i da prica Srpskim jezikom, sto se tice jezika kao neko ko se koristi Crnogorskim vazda cu branit one koji zele koristit Srpski, koliko god to nekim suverenistima cudno izgledalo, nikog ne treba silit da uci Crnogorski jezik ako ne zeli..
Trobojke su zastave koje se isticu sa losim motivom, premda su to crnogorske istorijske zastave koliko se god to meni ili nekom drugom nesvidjalo..
Pravo na drzavu svi imaju, ovo je jednako drzava svih, to iskreno mislim i osjecam. Mnogi Srbi ne smatraju suverenu nacionalno samosvjesnu CG svojom drzavom, ali vrata su uvijek otvorena podrazumijeva se..
Ne smatram da su Srbi bili gradjani drugog reda, DPS nije vodio nacional-sovinisticku politiku vec diktatorsko-mafijasku, njima je odgovarao svak ko podrzava njih, to je stranka koju je zadnje zanimala vjerska i nacionalna pripadnost, ko je bio Srbin a glasac ili clan DPS-a mogao je da dobije sve sto i drugi glasaci/clanovi DPSa. Takvih primjera ima vise nego dovoljno u CG. Medjutim velika vecina Srba je glasalo opoziciju pa samim tim nisu bili podobni i pouzdani za njihov koncept mafijaske drzave. Isto su tako gledani Crnogorci, Bosnjaci, ko god je bio javno protiv njih. U PV recimo je toliki % Srba u gradu da je mozda i matematicki bilo nemoguce DPSu uzet vlast da Srbi nisu glasali, to je samo 1 od primjera, znam porodicu iz BD, svi Srbi, bili glasaci DPSa (danas vjerovatno DFa)...bilo je toga...
Evo jedne poucne scene koju sam gledao nedje, nije bitno, ne znam dje...
U nekom malom njemackom gradu, gradicu, ne znam kom, znam da ima dvije rijeci u nazivu, lokalna bosnjacka dijaspora otvori mesdzid/dzamiju, i tu neka mala lokalna svecana proslava u vezi toga na otvorenom....
I pridje gradonacelnik tog mjesta za govornicu, bez papira, da izbaci jaran iz glave 3-4 recenice...i veli, citiram: "Ovaj grad nije nista vise moj nego vas, pozivam vas da zajedno ucestvujemo u njegovom doprinosu i napretku"..
E vidis jarane...Njemcu valja Bosnjak iz BiH i valja mu njegova dzamija i kaze ovo je vas grad koliko i moj, krajnje iskreno, dobronamjerno.
A sta mi odje na ovim prostorima radimo?
Ja inace nisam musliman, pricam samo pricu vezano za nas, za region...
O crnogorskim podjelama treba pricat, da bi se smanjile ili rijesile, za razliku od onih koji te teme otvaraju da bi se podjele umnozavale...