Originally Posted by
Buva+gacce
Nisam ni rekao da trenutna politička situacija ne odgovara PES-u.
A, kako god ti to vidio, jedina istinska realnost jeste da će PES na preshjedničke izbore prije nego bude imao jednog jedinog parlamentarnog poslanika.
I to im nikako ne odgovara, jer će morat da biraju stranu unaprijed, jer nemaju izmjerenu političku težinu da bi bilo kome nešto diktirali.
Odnosno, onaj koji će tu diktirat stvari je DF.
Može i drugačije da se kaže:
Da se PES nađe u situaciji da, u sasvim izvjesnom drugom krugu preshjedničkih, u parlamentu već ima buljuk poslanika i izbrojanu političku težinu, oni bi potenccijalno mogli diktirat nešto.
Ali to se neće desit, jer parlamentarnih nema no samo preshjedničkih.
Što se tiče tih ''svih relevantnih istraživanja'', ja sam do sad vidio samo jedno zvanično. I ono je dalo PES tačno onoliko manje od onoga što ovuda pominjete za koliko je više dalo DPS u odnosu na ono što mu vi ovđe dajete.
Jednako kako su ga dali izbori u Nikšiću, Podgorici, Baru i Bijelom Polju.
I strašno mi je zanimljivo kako se ovđe gađa tim ciframa raznoraznim, a sve što treba je da prebrojite glasačko tijelo ove četiri opštine, i već ćete moć približno da procijenite buduće rezultate, jer su vam u njih već zapisani.
U svakom slučaju, da se vratimo temi, konačan ishod preshjedničkih izbora, ko god bili kandidati, će riješit trougao internacionalni faktor-DPS-ES.