Originally Posted by
NHM
Đe me naćeraste da slušam Draginju manitu ona dva minuta, e sam izbjegavao skupštinu da gledam unazad nekoliko godina. Veli majka joj izvorna Srpkinja, a ne pssrbica. A poslije toga veli da poštuje svačije pravo da se izjašnjava kako želi i da se osjeća kako želi, u to veli da ne ulazi. E pa moj skoj, laž je da je ovo nedvosmislena tvrdnja da su svi Srbi koji nisu iz Srbije pssrbice. Na stranu to što bi se na osnovu toga tumačenja moralo zaključit i da su Srbi iz BiH pssrbice, a valjda ćemo se složit da je suludo tvrdit da je to Draginja rekla. Svakako žena ne djeluje kao da su joj sve ovce na broju, ali to što si ti predstavio kao činjenicu nema mnogo veze za realnošću. Ako uporedimo ovo što je ona rekla sa Crnogorci su kopilad, izmišljena nacija, mentalno bolesni Srbi ili nule od ljudi, jasno je da stvari nisu za poređenje. Da ne pominjemo prijetnje idiota Rakovića da će se 7 miliona Srba obračunati sa ne znam koliko reče mentalno oboljelih Srba. Znam, znam, nije on bitan jer ko sluša idiota Rakovića... Osim crnogorski mitropolit koji od njega mnogo uči.
No nikome nije palo na pamet da Draginju izvedu na čistac i da je direktno pitaju na koga misli kad kaže pssrbica. Može bit da to nije rekla na ovom zasijedanju kojeg već odbora nego neđe drugo, ali mi treba usmjerenje šta da tražim da pogledam. Jednako bih volio i da čujem od svih onih koji upotrebljavaju izraz Milogorac na koga tačno misle. Ako misle na ove što plaču u Milovom zagrljaju, razne Andrije Nikoliće, Acove Pacove i slično, onda se slažem sa izrazom. No mi se sve čini da nije samo za njih taj izraz predviđen.