Ja moram da pohvalim ove ljude iz Instituta i koji rade oko Covid bolesnika na terenu.
Otkako su evidentirali da sam pozitivna zvali su me na telefon:
- najprije ljekar iz Moj Lab
- sinoc dr. iz Instituta da uzme jos podataka, sve je strpljivo saslusala, dala mi savjete, broj telefona ekipe na terenu da zovem za bilo kakvu komplikaciju, broj telefona djecijeg Covid centra ako se djeci pojave simptomi, i svoj broj ako mi treba neki savjet, samo me je zamolila da tu saljem poruke.
-Ujutru sam zvala ovaj prvi broj, iako mi je dr. koja se javila prvo rekla da su mi dali pogresan broj, da nije to njihov reon ipak me je sve saslusala, uzela podatke i
-za pola sata me je zvao dr. iz druge ekipe sa terena i iako sam ja rekla da nije nista hitno, da sam generalno dobro, samo sam prijavila novi simptom, nisu htjeli da odustanu i dosli su u roku od 10min da me pregledaju (inace, prijavila sam im trnjenje u jednoj nozi zbog prosirenih vena, taj simptom izgleda nije dobar kad je Covid u pitanju, sta znam).
Boze sacuvaj, meni stvarno nije bilo svejedno zbog njih. Usla je zena, iako je imala i masku i vizir i uniformu u stan koji vrvi od virusa.
Ja sam stavila masku, ali ipak... pregledala me je, saslusala, rekla da ce doci neko sjutra da mi da neku injekciju za prevenciju tromboze valjda.
Ti ljudi stvarno mnogo izlazu sebe.
A bilo me je sramota jer ipak nisam teski bolesnik, niti sam na samrti i sigurno ima precih na terenu. Ja sam samo telefonski prijavila sta sve imam od tegoba i oni dosli.
Isto tako, i na brojeve koje sam dobila iz Covid ambulante da se raspitam za nalaze krvi isto su se svi javili i bili i vise nego ljubazni.
Takvo je bar moje iskustvo, a moram priznati da sam uvijek ranije bila prva kad se kritikovalo nase zdravstvo, posebno je problem bio nejavljanje na dezurne telefone i zanemarivanje bilo kakve price.
—————————————————
♡♡♡