Oli mi prevest ovu rečenicu, ništa ne razumijem.
Printable View
Oduzeo oporavljene od ukupno testiranih
Mada ne mislim da svima rade izlazni test
Ovo vjerovatno brisu na foru odradjenih 21 dan izolacije
Prvi čovjek Instituta za javno zdravlje doktor Boban Mugoša danas je na konferenciji za medije NKT-a, na pitanje da li će podnijeti ostavku ukoliko se nakon izbora pogorša epidemiološka, odgovorio pitanjem – “zašto bih ja odgovarao za vas ako vi ne poštujete mjere”.
Koliko je u prvi talas zbog iskrenosti bio zastitno lice epidemije, toliko je Mugosa sa svojim odgovorima sad uvreda za zdrav mozak i zdravo razmisljanje..
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Kad se sjetim da smo se sprdali Nestorovicu,Konu...
Pa upravo to i kazem...moja prijateljica je dosla ima cg pasos a zivi u BG i morala je odmah u karantin (i znala je i spremila se) ali juce neko na forum rece da mu prijatelji iz Srbije setaju ka srećni po primorju a neko mora u karantin!
Kad smo kod toga, koleginica koja zivi u Bosni je ladno dosla u Budvu bila za vikend i vratila se u Sa....e pa to je zbilja nepravda! Moja drugarica dosla i ko budla danas ili juce joj je 15.ti dan i umjesto da ispostuju za sve, opet selektivno primjenjuju....
da, prolitala sam da ti koji idu privatnim avionima slobodno se setaju....pa vele ravnopravni smo....da, samo sto su oni koji imaju dubok dzep malo ravnopravniji...
meni se cini, mada ne mogu reci da sam u tom momentu bas bečila u ekran i pratila, ali jesam imala upaljen tv i nesto raduckala i pratila konferenciju, i taj me dio zaintersovao zato sto sam ja shvatila da je novinar postavio pitanje (parafraziram) Da li ćete podnijeti ostavku zato sto ljudi ne prijavljuju (ili sakrivaju) svoje kontakte?
Na što mu ej Mugosa odgovorio potpuno ispravno da on nema razloga da podnosi ostavku zato što vi nijeste uzoran i odgovoran gradjanin....pitanje koje si ti ovdje naveo je potpuno drugacije i da li cete podnijeti ostavku ako se nakon izbora pogorsa epidemioloska situacija u drzavi je potpuno ok pitanje i ja ga nijesam čula...a mislim da bi i Mugosa ipak drugacije na to pitanje odgovorio....moram jos jednom izraziti revolt pitanjima koje nasi novinari postavljaju
O izborima možete na ovoj adresi https://forum.cdm.me/showthread.php?...ni-izbori-2020
Ovdje ne.
Hell Raiser i dalje mislim. Jer nakon tebe je doslo xy postova o cistoj politici koje sam pobrisao.
Jeste odgovorio na pitanje novinara i odmah je ovdje uslijedio defile padobranaca sa politike.
Zato i napisah da nastavite o tome na temi predvidjenoj za to jer ovdje se od nekih to ne moze na zalost.
Hercules nisi mi odgovorio ? Da li sam ikad pogledao forum politika a kamoli tamo sto komentarisao !!!!!
Sa ovim vasim rigidnom i uvlakackom politikom mislim na uredjivanju foruma , rastjerali ste mnoge dobre forumase od kojoh se imalo mnogk toga cuti . Kad ste pocinjali tamo cini mi se 97 bilo je malo nas ali su se mogle cuti pametne stvari .
I jos jednom da zakljucimo nije moj komentar bio o izborima vec o koroni .ako cemo tako ajmo da otvoroma sa svaki dogadjam poseban forum
Ajde sad i ovo obrisite dnevnica se zaradit mora
Pojasnio sam na PM. Ako je još nešto ostalo nejasno molim te da nastavimo tamo i razjasnimo sve nedoumice ako ih i dalje ima.
Prati li jos ko ovo ili su svi na politici? :D
Od poslednjeg presjeka:
- PCR analiza: 4️⃣5️⃣6️⃣
- novooboljelih: 6️⃣0️⃣
- preminulih: 1️⃣
- oporavljenih: 1️⃣8️⃣2️⃣
https://www.vijesti.me/v/457261
hrabro i ambiciozno. Greote od djece kakav je ovo nenadoknadivi gubitak.
Ja ne mogu vjerovati da imamo pred izbore isti scenario kakav j eimala Srbija. Ja kritikovala, kako to ozdravljnei, sveopšte stanje a evo ti ga stanje kod mene u dvorište a ja u tudje gledala :)
Risto Eraković izmedju Markiovića i Pedje Boškovića, da diprinbese pobjedi, iskoristili momenat. BLjak.
Treba ukinuti i NKT i konferencije, smučili su mi se a toliko sam ih cijenila prvi put jer je govorila struka.
Upravo zato smo i krenuli novi topic...
Farsa u kojoj ćemo imati svaki dan odnos 2:1 ili 3:1 ozdravljeni-zaraženi i koja će donijeti rezultat da na izborima nemamo uopšte zaraženih ili ih bude vrlo malo.
To meni samo po sebi predstavlja jedan problem, ljudima koji misle je lako vidjeti štavse radi i oni će se pričuvati, međutim kada već ne bude zaraženih (ili ih bude vrlo malo krajem avgusta) otvoriće se vrtići i škole. Nas šaka jada treba da pošalje svoju đecu bukvalno na klanje...
Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Pa valjda je logično da posle 20 dana od dana kad je bilo svaki dan po 100 novih slucajeva se oporavlja po 100-150 ljudi dnevno... isto kao sto 20 dana od danasnjeg dana ce se valjda oporavit 60 ljudi ovih oboljelih danas prijavljenih
Ne znam sto da kažem za školu i jesam i nisam za početak i za normalan rad.
Problem je što đeca gube osjećaj za obavezu prema školi (prvaci je nisu ni osjetili) nekako se šablonski radilo ovo što je trebalo, pohvale za sve koji su radili na tome i naravno za sve roditelje koji su koliko toliko ispratili sve ali roditelj ne moze da bude učitelj, nastavnik, profesor, ne može na adekvatan način da objasni i prenese znanje, ipak se za te stvari završava fakultet i škola.
Mislim da su zakazali određeni resori ministarstva koji su zaduženi za to, imali su dovoljno vremena da smisle kako da se stvari vrate u normalu, naravno uz određene mjere zaštite.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Ahahahahah toliko ti teško pada homeschooling? Blago đetetu s tajom. Vidim da dosta roditelja pada u trans zbog previše provedenog vremena sa đecom zbog korone, što ste ih pravili ako vam teško pada da radite oko njih? Wtf. Mada većini su se i omakla, nisu ih planirali.
Previše žrtve bi priložio za nešto što nije ne vrijedi. Prihvataš da pola Crne Gore da pomre da bi ti se dijete družilo i razvijalo...
Moj brate...
Glupa je prica oko skole.Nosi li sad neko masku?Ne.Druze li se djeca?Druze,sve grupe po 10-15 clanova.I o cemu mi pricamo?
Djeca mogu u kafane a u skole ne.
Neka fino organizuju ucenje u kafanu.
U svakom slucaju obavezan pocetak skole od septembra kao sto kolega kaze.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Vecina roditelja prvenstveno zbog posla nema luksuz da provede vremena sa djetetom koliko provodi prosvjetni radnik u skolu. Skola se svela na 30 minuta televizije ujutro koje nastanik odradi pa poslje ti objasnjavaj djetetu sto i kako. Kao otac troje djece smatram da bi za kvalitetno obrazovanje ili homeschooling trebao da provedem dnevno 3 sata sa svakim djetetom ponaosob. Nazalos mnogi roditelji nemaju taj luksuz i dolaze do toga da oni napisu domaci za pola sata i rijese problem. Lakse roditeljima lakse djeci. Da li je to ispravan nacin vrijeme ce pokazat, kao i dali je nase skolstvo kvalitetno isto tako vrijeme ce pokazat. Mislim da su ovom situacijom djeca nepravedno zakinuta za obrazovanje. Isto tako predlozio bo zatvaranje kafana ako ce to omogucit pocetak skolske godine. Makar u skracenoj formi, makar po pola odjeljenja, makar svaki drugi dan.
https://www.bbc.com/news/amp/uk-53621613
Eto kako se to radi u razvijenom svijetu.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Pa jes, logično je uporediti ispred ulaza đecu od 10ak članova i recimo školu od 500.đaka na jedno mjesto gdje se đaci rotiraju iz učionice učionicu
+ sale za fizičko.
A ovo za maske da niko ne nosi je jad istih roditelja kada nemaju snage/volje/načina sa ubijede svoje mezimče da mora masku da stavi ako će van.
Ovo je glupost: poslusaj sta kaze covjek koji je prelezao c19 (barem slusaj do 25:07 do 25:53):
https://youtu.be/XsnlrzOR0Jc?t=1507
Za unutra ok,ali napolju je glupost osim ako nema gomila ljudi kao na koncertu.
Ne znam jesi ispratio, ali pričamo o "čoporu" đece na jednom mjestu.
Takođe maske se nose u kupovini, u zatvorenim objektima itd...
I naravno prije ću vjerovati Njemcima jer su dokazali da znaju da se bore protiv Korone
https://m.dw.com/sr/maske-kona%C4%8D...8Dku/a-5326769
Nego Srbima koji su dokazali da ne znaju
https://youtu.be/wqvA9Krci3E
O cemu pricas covjece?Niko zivi ne nosi masku.Evo niko se ne pridrzava mjera pa ne vidim da se stotine ljudi kopaju svaki dan.Sve bi zivo zatvorili da mozete.Od cega narod da zivi?Pocece ljudi da oduzimaju sebi zivote jer ce ostajat bez nekretnina i ostalih stvari.Nece imat djetetu da daju koru ljeba.Na primorju se pola objekata zatvara od septembra,prste otkazi na sve strane.
Ja je nosim i očekujem od drugih da to isto rade i ne trpim izgovore vruće mi je, smeta mi, skupe su, ko će to da nosi, neće mene pored svih, itd...
Maske koštaju manje od 1e, mogu da se peru (ako uzmete pravu) i nije mi jasno ako za 1e možete da spasite nečiji život, zašto to ne uradite....
Kako si došao od priče o odlaganju školske godine do priče o kori leba i samoubistvima nije mi jasno...
Ne znam do kad da se drze skole zatvorene? Cijelu skolsku godinu? Vjerovatan scenario ako se uopste ne misle pokretati do vakcine...
Mozda pustiti nize razrede, do 5.ili 6...
Po Bd su grupe od 50 djece zajedno...
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
@Bugi
Zato sto ti razmisljas,daj da sve zatvorimo i da se zatvorimo dok virus ne nestane.Moramo da naucimo da zivimo s'tim.Treba li da ti slikam ispred zgrade jedno 30-tak djece kako se igraju zajedno + njihovi roditelji.
Pa logika kaže da će do izbora biti sve manje zaraženih.
Takođe logika kaže ako pratimo scenarija iz Srbije ili delimično Hrvatske da poslije izbora ide povećanje broja zaraženih i borba da se obuzda epidemija.
Ako su izbori krajem mjeseca avgusta, onda će se nakon 10 do 15 dana pojaviti slučajevi i ako se tada djeluje kako treba i sve odstoji još 15 dana realno je da oko 10. oktobra može krenuti kako treba na fakultete i škole.
Gubitak od mjesec dana i nije tako strašan koliko je strašno ako se ovo otme kontroli poslije izbora i proširi preko djece kroz domaćinstva.
Nikad ni jednom svojom riječju ili djelom nisam to napisao, a ni pomislio.
Kada već tako pišeš pronađi đe ja pišem da treba sve zatvoriti i da treba da skapamo od gladi?
Druže, za sve treba imati strategiju i plan.
Ako misliš da je ideja sklapanja imuniteta takva da se to dešava ispred zgrade grdno se varaš, a opet da ne bi pričali napamet pogledaj Šveđane i Engleze kako su prošli. Ako se uzme sve u obzir Englezi su prošli najgore od svih u Evropi. A zagovarali su priču sličnu tvojoj, hajde da mladi steknu imunitet pa ćemo onda lakše. Ne ide to tako sa virusima i zato treba učiti od onih koji imaju rezultate a ne od onih čije nam se ideje najviše sviđaju.
Nisam siguan o kakvim se manipulacijama priča. Mi i dalje imamo 50-60 novih slučajeva dnevno. Prije izbora su u Srbiji govorili o svega 80-90 novih dnevno na njihovih deset puta više stanovnika i drastično neodgovornije ponašanje od našeg. Ako prije izbora spadnemo na 5-6 novih slučajeva dnevno, onda možemo da govorimo o manipulaciji.
Roditelji trebaju da se pogledaju u ogkedalo i priznaju sebi da prvi put stvarno upoznaju svoju djecu . Do tada su ih gledali samo u prolazu . I naravno sad treba malo se bavit sa djecom . Kako cemo ba dojc kako ce dame pedikir manikir na trac parti . Jbg sad moraju sjecet kuci sa djecom . Mukice moje kako mi ih je zao .
A ovi sto spominju kafane i parkove to je opet odgovornost roditelha , a da ne mogu pazit djeci mora se dojccpopit
Za ucenje od kuce su izgleda samo forumashi koji joc uvijek nemaju djecu ili su im djeca prerasla skolu.
Najvece stete od zatvorenih skola ce imat upravo ta djeca. Milim da je suvisno i uzaludno u 21 vjek nekome obijasnjavat zasto djeca treba da idu u skolu. Samo koliku posljedicu ce citava generacija da ima ako samo jednu godinu preskoci. Zato opet kazem ako treba i smanjit odeljenja na pola ili skratit casove ili bilo sto napravit samo da djeca krenu. Jer mislim da su dovoljno izgubili sa tim sto pola godine nisu isli.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk