Originally Posted by
KRKNA
Uh, uh, srce moje, briljiraš!
Ne, no su ovi s fakulteta džabalebarili, jer su oni, zaboga, studenti (vrlo stresno zanimanje kod nas) Bosa i Kašćelan ih bačali iz matematike po 16 puta, jer nijesu u stanju da nauče, dok su ovi iz srednje radili od prvog dana poslije završetka škole od trafika, preko piljara, butika, kladionica, zarađivali za sebe i pomagali familiji. Ovi visokobrazovani bili zaštićeni ka' bijeli međedi i čekali da mama i tata daju, a i država kreditom da pomogne...Mi, neškolovani, odirali kičmu, nijesmo birali, ćutali i radili...Računi se moraju platit'.
Od knjige, škole i nivoa nemam vajde, od zasukanih rukava, imam. Gledam pripravnike na šalterima poznate banke - završili fakultete, obučeni po posljednjoj modi, ajfon ispred njih, ali kad mu dođeš - pređite kod koleginice (non-stop tako, samo se smjenjuju) i to im je SVE od radnog dana..i tako 8 sati...Jedva čeka pauzu, smorio se...
Tako ti je to, moj rakunčiću, neko ide na posa', a neki moramo da radimo!
Ja, srednjoškoljka, 17 godina radnog staža, prijateljica 37 godina, magistar književnosti, godinu pripravničkog.
Ko je džabalebario i lupao voćkice od nas dvije, a?
Meni ministar ekonomije u kući ništa ne treba (sama znam budžet raspodijelit'), ali zato ljubim ruke vodoinstalateru, električaru i obućaru...
Ovaj s diplomom ekonomije konstatuje isto što i ja bez škole - bojler se pokvario...
Al' majstor i doktoru nauka kuću gradi...
Poyy.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk