Originally Posted by
Innuendo
Pozdrav svima kol'ko vas ima :-)
Tražim film koji sam gledao prije vjerovatno 10-tak godina kod jedne drugarice koja ga je bila iznajmila negdje. Mislimm da nikad nije bio na televiziji (ili jeste?!). Film je snimljen oko '97. godine i tema je slična temi filma John Q, s tim što ovaj ima tužan kraj. U glavnoj ulozi je John Travolta koji igra lika koji je kustos u nekom muzeju. Tip ima ženu i dvoje djece, voli svoj posao, ali nemaju mnogo para. Uglavnom, on iz nekog glupog razloga, postaje tehnološki višak, a ne zna da radi ništa drugo. Zato uzima djecu kao taoce i postavlja zahtjev policiji da mu vrate posao. Usput se, normalno, sprijatelji sa nekim novinarom sa druge strane zgrade i tu je kulminacija radnje, on ga prikazuje kao super-dobrog čovjeka koji je u pravu za sve. I, taman kad svi misle da će se izvući, nešto se desi i javno mnjenje promijeni miušljenje o njemu...
Pamtim da, na kraju, policija ulazi u zgradu, i da je posljednja scena scena u kojoj taj isti novinar, koji je bio prijatelj sa otmičarem, govori masi: "Ubili smo ga!".
To je, ukratko, to...
Mislim da je film i više nego dobar, i da ima dobru poruku, ali imam problema da ga nadjem. Nisam čak ni 100% siguran da je u glavnoj ulozi John Travolta,. ali, ako nije, onda je neko ko mu veoma liči.
THNX in advance