Meni 160e bi za decembar, mada sam upalio jedan grijac od centralnog grijanja pa grijem tako jedan sprat. Kad su oba upaljena da griju cijelu kucu, ispod 500 nije dolazio prosle godine. To je kriminal zaisto.
Sent from my iPhone 6S using Tapatalk
Printable View
Meni 160e bi za decembar, mada sam upalio jedan grijac od centralnog grijanja pa grijem tako jedan sprat. Kad su oba upaljena da griju cijelu kucu, ispod 500 nije dolazio prosle godine. To je kriminal zaisto.
Sent from my iPhone 6S using Tapatalk
68e garsonjera. Grije se posle 4 klima i zidni radijator...
Sent from my iPad using Tapatalk
8.7e
doduse nije CG
85e Decembar, 107e Novembar
44 pa 54
Dva sata jedan stan 46+52=98€ kao i prosle godine mada je ovaj decembar zaista bilo toplo,dvije klime 12 jedna po citavi dan druga po nekolika sata sigurno lopinjaju ali moze im ga biti..
Nas ugazi ovaj sto uzima stanje. Racun za novembar tacno duplo veci nego obicno, kako racun stize nedje 10. Decembra (on stanje uzeo 15. novembra) ja uporedim mi jos nijesmo prosli to stanje koje je upisano na racunu. Napisem prigovor, ovaj mjesec opet isto. Umjesto da racun bude 0 on 20 eura i opet nidje veze stanje na racunu i na brojilu. A inace racuni uvijek oko 50 eura.
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
U prosjeku 50€ uz zlatni tim 10% malo li je. Uvijek u pretplati jedan prosjecan racun...
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
Po racunima za struju bi se reklo da se vise trosi sto je temperatura niza [emoji38]
Sent from my iPhone using Cafe Del Montenegro
Garsonjera na primorje, racuni otprilike 20-25e mjesecno. Struja me zaista ne ispada puno, napolje 8-10 sati pa nema puno grijanja...
Sent from my SM-A510F using Cafe Del Montenegro mobile app
60 e prosjek, dvosoban stan a grijanje zdrvima
Komsija i komsinica penzioneri rucak se kuva uvece po jeftinoj struji tad se i pali masina za ves,kafa se kuva na plinaricu svijetlo se rijetko pali jedva televizor da gori(oko dnevnika),kompjutera i punjaca nema. Samo frizider radi. Kad mu je racun dosao 60eura nije mu bilo dobro.
e meni je decembarski bio 136 i pravo da vam kažem nijesam se iznenadila to je negdje u skladu sa potrošnjom....znajući koliko sam trošila a koliko je skupa struja, bojala sam se da i više može biti! Nije mi milo, ali je štedim...e što će biti u januaru, vidjećemo, prosto me je strah....pać mi troši 6 kWh a puni svaku no ful......sama ona može da potroši oko 1500 kW mjesečno kad ovako fulira...ne mili mi se sačekat januarski račun a najviše poludim od onih dodataka! Oni su bukvalno mnogo veća stava nego struja...nikad ispod 50 eura nemam, tj ako se ugodi onaj mjesec ljeti kad se klima ne pali ni malo, maj ili jun, kad se i manje kuva jer je toplo onda bude 48 recimo, ali to je rijetko. Evo vidjeću januar, sa decembrom sam ne zadovoljna, ali očekivano je pa mi lakše pade:)
Meni decembar 2015 bio racun 169 eura, a decembar 2016 racun 168 eura :D nevjerovatno, tek sad skapirah kad vidjeh....
Decembar 38e, jednosoban stan u kome prespavam bukvalno
Sent from my Huawei P8 x2 ACTIVE
Decembar 75e, nikoga kuci nije bilo po cio dan..... nego mi je crnjak pisati zalbu....
Sto chinite vi neki to zna li se, za dec 29€ bi rachun, inache je oko 25-6€, po kuci neko non-stop, 100ak kvadrata.
(Evidentno, grijanje nije na struju).
NexusVI i meni je oko 30 eura mjesecno kad se ne grije. Za decembar 160 eura ali se stan grije od ujutru u 6 pa do iza ponoci jer je stalno neko kuci
Nama 72€ za decembar,grijemo se na TA pec,koja se svaku noc puni od 23-07(jeftinija struja),uvece takodje pale masina za ves,sudje...
Oko 45 eura mjesečno, no za decembar stigoh do 75.
Sent from my Motorola 8400
Mene vise nervira ovih 5e pdv-a sto mi uzmu no ono sto sam ja potrosila.Inace mi racuni bez grijanja-hladjenja dodju od 16 do 18e :D Decembarski je dosao 31e.
Sent from my Redmi 4 using Cafe Del Montenegro mobile app
Ne griješ se i ne hladiš se? Imaš li kožu ili neku izolaciju? Kako onda kupuješ kreme? Dajte mi jednu hidratantnu za demit fasadu.
Ne smeta hladnoća
Koža mi je mlada
Pokrila mi tijelo
Demitna fasada.
Meni novembar 46.11, decembar 65.85 sa popustom od 2.84 🤣
Izborni mjesec 15€, rekordno niskih. Nov 20.
Decembar 50. Ne drzite pilad u stanu ne isplati se.
Meni vise prsuta povukla, vakumirana, od domaceg praseta gajenog u ceklin, a susene pod lovcen, bogami se skoro sva pojela
Ja sam mislio na živu pilad. Njihovo uzgajanje traži dosta toplote i pažnje. Prilično su zimomorni.
Pošto očigledno ovi iz distribucije misle da se time bavim.
Aaaa... prastaj, seljanka.
Mislim da mi to nijesu uračunali.
hahaha imam strasno tElo brE :D
Fina je ova izolacija kad nije Sibirski minus i kad nije Saharski plus.
Sent from my Redmi 4 using Cafe Del Montenegro mobile app
nikad mi nije bilo jasno kako nekima tako "skaču" računi, a da nisu trošili isto...
mene stalno računi isti, tu oko 30e gore dolje par eura...
Sent from my iPhone using Tapatalk
130 e
Polijepo..
Najaviše 15% veće račune za Jaguar, vele situacija sa strujom je komplikovana, mora tako.
E da, dolazi Vujica na čelo EPCG. :)
https://antenam.net/drustvo/55107-ni...bjasnio-i-kako
Kako? Jel mu samo sijalice rade po kući? Kod mene od 700-1000kwh mjesečno a on kaže da troši 3kwh dnevno?! Sat vremena ako šporet radi toliko se potroši. Ajde bojler ne koristi struju već na solarno al opet, frižider, šporet, tv, komp(ako ima), sijalice itd. Ili su novinari prekrojili kako im se sviđa ili je izostalo pojašnjenje koliko stvarno troši
Sporet mu je mozda na plin.
Nas dvoje zivimo u 120 m2 (kuca, Podgorica). Struja od 20-30€ (zavisno od doba godine).
Bojler 80L non stop upaljen, nemamo protocni bojler vec je nakacen na ovaj od 80L. Novo brojilo ako sto to znaci.
Masina za ves, za susenje (ne koristi ljeti toliko cesto, ali zimi se pali - ne svako pranje ali se koristi), masinu za sudje, rerna (sporet je na plin) kombinovani frizider 220cmx80, Led tv 47 ", mali uredjali (kablovska,wifi, dvd sa 2.1 zvucnicma...)
Napomena: grijem se na drva
Kod mene je znatno veća potrošnja jer ima i više uređaja. 2 zamrzivača, frižider veliki, veš mašina, mašina za suđe, komp,šporet, ovi sitni uređaji koji se ponekad pale. Sve to vuče struju al mi opet nejasno da neko 2-3kwh troši dnevno a kad pričaju o tome izgleda kako da sve mu po kući radi na struju
Vec ste poceli da grejete? :tiger:
Dok sam živio u PG u Vranićima:
U tom stanu sam samo spavao. Niti sam se hranio, niti imao veš mašinu. Eventualno bojler što se koristio, sijalica za čitanje i mini-bar - i po malo se grijao zimi. (25m2 ukupno, soba mala).
40/50€ je dolazilo otprilike.
U BD, kuvam, koristim veš mašinu, imam LCD za filmove, grijem se - duplo veći je stan i dodje ~20/25€.
To je sprdnja što se radi s tim računima, sramota su te varijacije, posebno sad kad su digitalna brojila. Kad se $etim prije kad se uzimalo stanje, pa ti ga ne uzme jedan mjesec i onda ti paušalno pljašti sledeći, ja ne vjerujem da je to moglo da se radi...
15eura veci decembarski racun. a nikakve specijalne razlike u potrosnji. ono odokativno.
sa sve popustom od 1.31 :mrgreen:
meni oko 10e veći račun a sam živim. a polovinu mjeseca sam tek uveče dolazio kući zbog posla. ko zna šta sve oni dodaju na račun.
Sent from my iPhone using Tapatalk