pivo i parizer (radnički doručak)
Quote:
Originally Posted by Thomas_O_Malley
Nemoj ti nama nista javljat nego fino budi drug pa donesi jednu gajbicu... ;)
Se razme ;)
Quote:
Pinta Ginisa u tom pabu kosta 4,60e , dobijete je natocenu do vrha, a na vrhu, na pjeni (koja izgleda kao krem) je tocenjem "izvezen"/izveden cvijet ljiljana!!!!! Ne pitajte me kako jer ne znam, ne pitajte me zasto jer ne znam!! Znam da sam ostao bez teksta.... ali na moja ucestala pitanja "Kako???", dobijao sam odgovor u vidu osmjeha!
predobro :-D
Quote:
Originally Posted by Stane Dolanc nesretni
dakle kako oni to rade:
- prvo potope casu u sudoperu kroz koju konstantno prolazi voda. ima posebni dio dje preliva da bi bila uvijek svjeza.
- onda prvo otvore slavinu da krene pivo, koje je nepovratno izgubljeno, da bi izaslo ono sto je stajalo u cijevi do tad.
- tek tad stave casu ispod slavine, iz koje dosta brzo istice pivo i puste da pjeni i preliva.
- kad je odnos piva i pjene odgovarajuci zatvore slavinu i jednom lopaticom skinu visak pjene sa case.
- malo taknu postolje case na jedan peskircic i daju ti je!
Ovu demonstraciju sam gledao sa hajnekenom, tako da mozda ima veze sa vrstom piva (svijetlo, tamno...), a u kliku su tocili stelu.
takodje je u kliku pisalo da izmedju svake dvije bacve mora da se propusti voda kroz aparat da bi se isprali ostaci piva iz cijevi.
koji su to rituali čoče... hehe... :-D
Quote:
odma voda na usta krece kad pomislim na onu mokru casu punu lednog piva koje preliva! majko! a onda onaj prvi gutljaj koji se ne moze porediti ni sa cim drugim! da nijesam na posa' sad bi ga smaka, ovako cekam makar do 9.
Eto, ja se baš vratio izvana, đe sam krknuo 6-7 "flašica" Starog Češkog (Daruvarska Pivovara (iz Slavonije))... jednostavno nijesam više mogao izdržati pritisak nakon čitanja ove diskusije... a i dobro dođe kao zagrijavanje za vikend...:mrgreen: