Meni nije jasno ovakvo panicarenje uglavnom mladih ljudi na forumu...
A ja mislio ja panicar... hahahaha.
Printable View
Meni nije jasno ovakvo panicarenje uglavnom mladih ljudi na forumu...
A ja mislio ja panicar... hahahaha.
Ovo je postalo ozbiljno. Suvise se lako siri da bi ga izolovali.
Pod uticajem virusa ljudski imuno sistem kod nekih ljudi poludi i pocne da napada i zdrave celije.
I onda nas imuno sistem rastura nasa pluca. I kod onih koji se izlijece ostanu oziljci na plucima.
Postojanje detaljnih analiza kako se virus sirio u pojednim slucajevima znaci da Evropsko zdravstvo ovo shvata ozbiljno.
To potvrdjuju I ovi karantini u Italiji. Ovo je kupovina vremena. Trude se da uspore sirenje koliko mogu….dok se ne napravi vakcina.
Nase zdravstvo je u raspadu. Zamislite samo jednog bolesnog…..koji ode u onu guzvu da ceka prijem kod izabranog, pa mu on da neku terapiju I posalje ga kuci.
Pa kad mu bude losije, zakazu mu nekog specijalistu za 2-3 mjeseca.
Dok nasi ukapiraju sta se desava bice stotine zarazenih. A onda ce doktori i medicinske sestre da se razbijeze tj. uzmu bolovanje.
Penzioni fond trlja ruke.
Ajde, ko se prvi zarazi, samo tiho, kakvi dom zdravlja, kbc... direktna linija skupština i sl. Patriotizam level 1000000000
Paničarenje ?
Druze ja sam svakog dana od aprila do oktobra na Max 1m razdaljine od više desetina da ne kažem stotina turista iz svih krajeva svijeta(tu računam i ove što svraćaju za informacije padobrance što uskaču i to )
Vjeruj mi da ti ne bi bilo svejedno.
Kao što ti ne bi bilo svejedno da si u avionu 14 sati dje cirkuliše isti vazduh a pola putnika kinezi.
Pa onda razmišljaš oces li pokupiti virus pa donijeti kući makanji od par mjeseci ili par godina.
Da vidiš kako bi paničarenje bilo
I ja sam takodje kao ti samo sto sam ja sa 100turista dnevno na 1m
A i sad sam bio u njemacku na jedan od najvecih sajmova u evropi.
Ima "sala" dje su samo prestavnici iz Kine i lagano nisam ni ruke prao :D
Ziv sam i zdrav.
P.s ni Njemci nisu uvodili neke mjere uopste.Nit panicili.
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Evo jedna stvarcica samo da se svako zamisli..
U Italiji od 150 oboljelih nekih 25-30 su kriticno na intezivnoj njezi i koliko ja skapirah da moraju biti na respiratoru ako grijesim neka me neko ispravi..
Znaci li to da tipa na 15.000 zarazenih moze se ocekivat oko 2500-3000 kriticno bolesnih, samo neka mi neko kaze ODAKLE respiratora toliko i najjacim zdravstvenim sistemima na svijetu a kamoli na primjer nama ...bez bilo ceka drugoga sto ide, tipa neke stvari koje je pominjao kolega @brodomaketar
http://www.msn.com/en-xl/europe/euro...cid=spartandhp
Je li ovo i Pelegrini zakačio korona virus.
Rekoh ja penzioni fond jedva čeka...
Koji su simptomi infekcije novim korona virusom?
Lakši oblici bolesti mogu ličiti na prehladu ( povišena telesna temperatura, bol u ždrelu, kijavica). Ukoliko je došlo do upale pluća, bolest se manifestuje povišenom telesnom temperaturom, kašljem i otežanim disanjem, slabošću. U najtežim slučajevima, retko, može doći do šoka, akutnog respiratornog sindroma i smrtnog ishoda.
Od infekcije novim korona virusom mogu oboleti svi bez obzira na uzrast. Upalu pluća i tešku akutnu respiratornu bolest kao posledicu infekcije nCoV-2019 imaju starije osobe (>65 godina), lica sa hroničnim bolestima i oslabljenim imunitetom.
ITB je najveći - bio sam i ja prošle godine :)
Živ si i zdrav ali si mogao i da ne budeš, zato što je rizik.
Da nije rizik ne bi Talijani blokirali 10 gradova poptuno a noćas otkazali 4 utakmice serije A.
Bolje se makar malo pripremiti nego uopšte se ne spremiti.
Nadam se da će brzo vakcina inače smo donji što se turizma tiče
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Dodjoh ja na sarloa aerodromi metnuo masku
Zaustavlja me policajka, kaze jeste li boles*t*ni, rekoh ne
Molim vas uklonite masku, ne sirite paniku
Ja rekoh nikad vise 1918 i skidoh masku
Evo 8 dana od tada, ziv
Sent from my Redmi 6 Pro using Tapatalk
Mi smo sto se turizma tice vec pokojni.
Zvali me iz jedne agencije da mi kazu "onih 94 kineza otpisi,zvali su me da otkazu" Danas cuh da Splendid izgubio par miliona vec zbog otkazivanja nekih Kineza valjda.
Samo da mi autoput ne trpi :(
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Ovako sto se tice maski mozete samo dacse slikate sa njina . Pravu zastitu vam pruzaju potuno drugacije maske o vjerujte mi nije lako disati kriz njih pigotovo duze vrijeme ( objasnio sam ksko to znsm ) .
Sto se respiratira i slicnog tice dve drzave imaju ratne ili dzavne rezerve gdje ina i to jso i hiruski materijal stolovi i dlicnob. Nadam se da i nasa to ima .
Talijani imaju rekativno dobro zdtavstvo pogotovo u bogatom sjeveru , imaju i ekipe koje stalno po svijetu rade sa karantinima tako da to sigurno znaju da odrade . Njihov najveci problem he takozvani nulti pacijent koji niti je bio u Kini niti je bio u dodiru sa potencijalni bolesnim . Da li je neko oromakao ili jd virus mutirao to im je najveca briga .
Ponovo vam kazem pogledajte film Variola Vera bice vam nesto jasnije vjerujte mi .
Kinezi ce vjerovatno pokusati da nekako dovedu svoje radnike....pa da ih ovde stave u karantin.
Oni ce sigurno biti pod nadzorom, ali i ljudi ce biti oprezniji kad vide Kineze.
Mene strah od Italijana. Dosta ih seta po CG. Samo u Portonovom ih ima vise desetina....i svi oni svako malo idu kuci.
znate kako, ja da se bojim, ne bojim se...mislim, ne mogu "bojanjem" ništa uraditi...samo se nadam da će nas ovo zaobići a što se tiče naših uslova za eventualne karantine i liječenje većeg broja oboljelih, ne daj bože, neke pandemije, mi smo ga ugasili uopšte nema sumnje u to! Sa druge strane, mora čovjek živjeti i izaći iz kuće, pa ako nas strefi, nadam se da ćemo uspijevati da se izborimo sa tim! Kad vidim u Italiji ovoliko oboljelih, meni se čini za svega par dana, onda nije šala...a što možeš? Ništa brate, ako je kanilo da te strefi, strefiće te, ono što se veli, ako ne ovo, onda nešto drugo!
https://www.youtube.com/watch?v=eEzlMIPDSl0
Vježba policije u Kini kako da hvataju potencijalno zaražene.
Pametno sto vjezbaju . Gledao sam mnogi drasticnije kad zarazeni od ebole pobjegne . Sta mislite koje se resenje orimjenjuje ?
metak u leđa?
Tacno tako . To ili novi krug zarazenih i umrlih
Gledam skynews Austrijanci zaustavili voz iz Venecije do Minhena jer sumnjaju da su u vozu 2 osobe zaražene
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Umjesto litija vlada bi morala da brine o ovome . Zamisli nekog zarazenig u Bucvi ? Mozemo revi zbogom turistima na par godina