Kome vjerujete? Fanovima Rista Ćirovog ili "Matici Srpskoj" 1825. iz Novog Sada???
Quote:
Originally Posted by
infinity
Veoma je interesantno pominjati Japance i Crnogorce u jednom kontestu ..... sobzirom da crnogorci postoje kao nacija od 45te :)
Interesantno, od 1945.! Jel to neka svetosavska vragiolija Rista Ćirovog?
Znaš li ti uopšte što je nacija? :lolblue:
Znaci moj ili tvoj đed nije bio Crnogorac?
Kako objašnjavaš to da si Srbin, a niko tvoj nije bio Srbin? Kako to objašnjavaš?
Quote:
Ajde da negiramo sve dokumente zadnjih hiljadu godina koji nedvosmisleno i pored pokusaja pogresnog tumacenja istih od kvazi istoricara kao sto su Rotkovic i ti nedvosmisleno potvrdjuju srpsko ime crnogoraca.
Koji dokumenti možeš ih pokazati?
To su neki dokumenti u zadnjih 1000 godina koji govore o srpskom imenu, al u njima nema Srba ? :lolblue:
Pominju se Dukljani, Zecani, Crnogorci nikad Srbi, ... al Risto Ćirov ih prevodi kao Srbe?
Imamo dakle Srbe koji se nikad nijesu Srbima zvali, stiđeli su se srpskog imena?!!
Tako možeš pronaći Srbe i u Japanu, Portugalu, Boliviji ... :yipiiii:
Kad nađeš termine Portugalac, Japanac, Bolivijac, skokneš do Rista Ćirovog i on ti sve te etnonime prevede kao SRBI !!! :lolblue:
Quote:
Navedi mi samo jedan dokumenat koji potvrdjuje da su danasnji Crnogorci zaista potomci dukljasnkog naroda i da isti sa srpskim narodom nema nista zajednicko :)
Trebao bi znati da je srpska zvanična istorija, gomila bajki prozvanih pravom istorija.
To što ti misliš da je istorija tvog naroda, to je u stvari samo gomila bajki.
Gospoda Svetosavci su ti prikazala samo gomilu pričica za đecu i mitova jer nikakvog uporišta u istoriji nemaju.
Ovđe sam pokazao, u ovom topicu 1000 dokaza da je Srbin BIO socijalni termin, i označavao je slugu, sebra. Nisam vidio da je iko išta osporio, osim nekih praznih mitova i bajki koji se prosipaju.
Pazi, pogledaj sad.
Ovo je hiljaditi dokument koji pokazujem. Što ti imaš? Par pljesmica imaš, u njima ti je identitet? :lolblue:
Imaš budalaštine i bajke Rista Ćirovog? Sa tim si došao da dokažeš identitet? :lolblue:
Ko laže?
Risto Ćirov i svetosavski istoričari, ili Matica Srpska iz 1825. godine?
Kome vjerujete?
- Čuvena Matica Srpska iz Novog Sada, nije znala da postoje Srbi u Crnoj Gori 1825. godine!
Nabraja đe žive Srbi, al ih ne nalazi u Crnoj Gori.
http://img209.imageshack.us/img209/8...ke1825ged1.jpg
Za Svetosavce jer ne kapiraju lako, pa da im citiram, "Matica Srpska" godine 1825. kaže:
Crnogorci (Montenegri) nazivaju se Slovenski obitatelji planina crnogorskih.
Srba dakle, te 1825. godine nema u Crnoj Gori, to ne kaze Jevrem, Milo Vatikan i Kominterna, vec tako veli Matica Srpska iz Novog Sada!
Nema ih naravno, prije nego je Vuk Karadžić izmislio Srbe ijekavce i uopšte srpsku naciju u njegovom tekstu Srbi svi i svuda.
Šafarik po instrukcijma iz "Načertanija" izmišljao i Srbe - Bugare!
infinity,
na ovom podforumu svakom je poznato da je Srbe ijekavce teoretski je izmislio Vuk Karadžić u njegovom članku "Srbi, svi i svuda"
infinity,
ti si Srbin postao, istina zakašnjelo, ali ipak, po Vukovom programu, i po sljedećem programu.
infinity,
zbog toga 1825. god. "Matica Srpska" :arrow: http://img209.imageshack.us/img209/8...ke1825ged1.jpg pojma nema da postoje Srbi u Bosni i Crnoj Gori, jer su planovi da se konstruišu, isfabrikuju Srbi ijekavci, nastali poslije te 1825. godine!
Quote:
Originally Posted by
infinity
dokumenat je napisao Pavle Jozef Safarik
А) Главна југоисtoчна грана
I. Руско стабло:
1)Руса 32.000.000
2) Русњака 3.000.000
Укупно: 35.000.000
П. Српско стабло:
1.Бугара 600.000
2. Срба,
а) у Угарској 350.000
б) у Турској 800.000
3. Босанаца 350.000
4. Црногораца 60.000
5. Славонаца 500.000
6. Далматинаца
а) у аустријској Далмацији 300.000
б) у Турској 80.000
Укупно: 3.400.000
Ш. Хрватско стабло:
Хрвата:
а) у аусгријској Хрватској
и зап. Угарској 700.000
б) у Турској 30.000
Укупно: 730.000
IV. Виндско стабло Винда:
а) у Штајерској 300.000
б) у Корушкој 100.000
ц) у Крањској 350.000
д) у Угарској 50.000
Укупно: 800.000
Б. Главна северозападна Грана
I. Чешко стабло:
1) Чеха 2.500.000
2) Мораваца 1.200.000
Укупно: 3.700.000
П. Словачко стабло:
Словака 1.800.000
Ш. Пољско стабло:
Пољака:
а) у Пољском краљевству 3.500.000
б) у руским губернијама 1.500.000
ц) у галицији и аустријској Шлезији 3.000.000
д) у Пруској 1.900.000
е) у Кракову 100.000
Укупно: 10.000.000
IV. Лужичкофпско стабло:
ЛужиичкихСрба-Венда: 200.000
Укупан број словенских сгановника у Европи и Азији: 55.270.000
Sto je veoma interesantno je cinjenica da Safarik ubraja Bugare u srpsko stablo takodje i Crnogorce u srpsko stablo.
Naravo Garašaninov program se sprovodio, Šafarika je plaćao Beograd, bio je zapošljen na beogradskom liceju, svi znamo da Garašanin, Obrenovići, Srbi ne daju novce tek tako, za novce koje je primao, Šafarik je morao debelo da srbuje i debelo da izmislja Srbe po Balkanu.
Šafarik je taj pronicljivi istoričar, kojega Garašanin traži da mu napiše "vješte i pronicljive istorije".
Pročitajte "Načertanije" i jasno je da je srpski plaćenik Šafarik sve radio po instrukcijama iz "Načertanija".
U "Nacertaniju" Garasanin razmatra kako da se i Bugari osrbe! :confused: :confused: :lolblue: a Šafarik, fizičar po profesiji, bača se na posa i počinje da smišlja i Srbe - Bugare i slične besmislice!
Exluzivno, da razmotrimo, za tebe, kako je Ilija Garašanin dao uputstva da se konstruišu Srbi katolici, muslimani, da se katolici i muslimani osrbljavaju!
Plan je imao uspjeha u drugoj polovini 19. vijeka isfabrikovani su neki "Srbi" katolici u Dubrovniku, u Crnoj Gori ... ?!!
Iz "Načertanija", tajnog programa za pravljenje Velike Srbije (posrbljavanja Balkana), program koji je u javnost dospio početkom 20. vijeka.
Po programu se postupalo sve dok su na vlasti bili Obrenovići, sprovođene su odrednice iz programa, i to prilično uspješno.
Quote:
Originally Posted by Ilija Garašanin:
Da bi se narod katoličeskog ispovedanija od Austrije i njenog upliva odvraćali i Srbiji većma priljubili nužno je na to osobito vnimanije obraćati. Ovo bi se najbolje postići moglo posredstvom fratera ovdašnjih, između kojih najglavnije trebalo bi za ideju sojedinjenja Bosne sa Srbijom zadobiti. U ovoj celji nužno bi bilo narediti da se po gdi koja knjiga molitvena i pesme duhovne u beogradskoj tipografiji štampaju; posle toga i molitvene knjige za pravoslavne Hristijane, zbirku narodnih pesama koja bi na jednoj strani sa latinskim a na drugoj sa kirilskim pismenima štampana bila;
osim toga mogla bi se kao treći stepen štampati kratka i obšta narodna istorija Bosne u kojoj ne bi se smela izostaviti slava i imena nekih muhamedanskoj veri prešavši Bošnjaka. Po sebi se predpostavlja da bi ova istorija morala biti spisana u duhu slavenske narodnosti i sa svim u duhu narodnog jedinstva Srba i Bošnjaka. Črez štampanja ovih i ovim podobnih patriotičeskih djela, kao i črez ostala nužna djejstvija, koja bi trebalo razumno opredjeliti i nabljudavati oslobodila bi se Bosna od upliva austriskog i obratila bi se ova zemlja više k Srbiji. Na ovaj način bi ujedno Dalmacija i Hrvatska dobile u ruke djela, kojih štampanje je u Austriji nemoguće, i tim bi sledovalo tešnje skopčanje ovih zemalja sa Srbijom i Bosnom. Na ovo djelo treba osobito vnimanije obratiti i istoriju o kojoj je gore reč dati napisati črez čoveka vrlo sposobnog i duboko pronicavajućeg.
Cijenim tvoju inteligenciju, ove rijeci Garasanina, a narocito njegove namjere, ne trebam ti tumaciti?
Sve jasno? OK ;)
infinity,
to sto si ti postao Srbin 1997. kad se raspao DPS, to ne znaci da mozes da izmislis da ti je tata prije te 1997. da su ti djed, pradjed, i ostali preci bili Srbi.
Niko tvoj nije bio Srbin, tvoj identitet zasniva se na nekim bajkama i mitovima, a ne na onom sto su bili i sto su radili tvoji preci.
Jasno je da Šafarik sprovodi Garašaninove direktive
Quote:
Originally Posted by
infinity
Cipure, neznam da li si moje postove dobro procitao ali evo pokusacu da ti pojednostvije kazem ali molim te sad pazljivije citaj.
Safarik je covek koji je napisao rad u kome se nalazi dokumenat koji si licno postavio kao argumentacija o postojanju crnogoraca kao zasebnog naroda.
U tom istom radu Safarik navodi Crnogorce i Bugare pod glavnu skupinu "srba", taj dio sam ti postavio gore u postu.
Znaci ja ne navodim uopste Safarika kao autentican i korektan izvor nego bas nasuprot postavljam prirodno pitanje kako moze jedan te isti autor u istom dokumentu navoditi crngorce na jednom mjestu kao zaseban narod a na drugom ispod skupine "srbi" pa jos zajedno sa Bugarima.
Ponavljam ponovo da upravo ti postavljas dokumenat iz pera Safarik'a ja ga samo dovodim u pitanje tako da je jos vise smijesno tvoje izlaganje da je Safarik placenik Garasanina....
Aj ti opet pazljivo da procitas moj prethodni post, pa kad ga detaljno procitas shvatices da je Šafarik bio taj prvi čovjek Garašaninovog zadatka, prvi iz ekipe "istoričara" koji su političkoj srpskoj naciji počeli da daju kobajagi istorijske tradicije.
On je vjreovatno baš taj prvi iz plejade srpskih "naučnika", ustvari mitomana, koji je počeo da konstruiše Srbe ijekavce u naučnom smislu.
Vidiš kako Šafarik radi po zadatku Garašaninovom "pronicljivo" i "sposobno".
I na što oslanja svoje tvrdnje Šafarik? Na ništa naravno, osim na svetosavske bajke!
Quote:
P.S ja sam se oduvijek kao i moji preci smatrao crnogorcem u uzem smislu a srbinom u sirem....
Ovo nema neko znacenje, i moji su bili Jugosloveni prije 20 godina u sirem smislu!
Zapeo za Šafarika, a mudro oćuta Garašanina i njegovo "Načertanije"! Baš je mudar!
Quote:
Originally Posted by
infinity
Dobro, upravu si stavio ih je ispod "srpskog stabla".
Nek mi Cipur i ti objasne onda sta to konkretno znaci jer Safarik nije moj izvor argumentacije nego Cipurov ?
Moje je shvatanje bilo ako ih stavlja ispod srpskog stabla da onda vjerovatno misli na jedan te isti narod ????
- Bugari ne pricaju srpskim jezikom niti su srbi !
- Srpski jezik se jasno navodi kao zeseban u dokumentu
- u slaveno srbe se ubrajaju i Muslimani i Katolici sto automatski znaci da slaveno srbin nemoze imati pravoslavno znacenje :)
Zato ako vidite ti i Cipur jos nekih nelogicnosti u ovom dokumentu molim vas pitajte Safarik'a on je jedini koji crnogorce navodi kao zaseban narod a srbe
i Bugare stavlja u isti kos :)
Sto se tice toga bili smo svi jugosloveni a danas smo crnogorci sledece:
Narod crnogorski nakon izglasavanja u Podgorickoj skupstini je prvenstveno imao zelju da udje u savez sa Srbijom pa tek onda u SHS tako samo da se ne zaboravi redosled :) Tvoje ubedjenje zadrzi za sebe svako ima pravo da se izjasni onako kako se sam oseca. Moje su se vazda pisali ka srbi
OK
Od hiljada istoricara koji su zivjeli i zivjeli u Srbiji tvoj omiljeni je fizicar Safarik, kojega je Ilija Garasanin postavio da predaje istoriju?!!
Zašto ne otvoriš posebnu temu o Šafariku?
Od Šafarika hiljadu puta ti je važnije da proučiš kako su te isprogramili da budeš Srbin, po programima si dakle Srbin, ne po porijeklu, evo ta dva programa koja su kod tebe zakasnjelo upalila, neđe 1997. kad se raspao DPS ali ipak su upalila!