Originally Posted by
Caesar
Dobri moj kolega, ja sam očekivao nešto iz iskustva, a vi mi govorite kako je ukus neke kafe ružan bez da ste je probali. I još me upućujete da se informišem kao da tamo po netu i u svijetu vlada nepodjeljeno mišljenje o vašem stavu. Ja na temu meditacije iz ličnog iskustva mogu da kažem samo da to što ste ustvrdili nije baš najtačnije. Meditacija može da bude opasna isto kao i voda. Uneste previše vode i mozak otekne i eto belaja. Da li možemo reći zato da je voda loša? U pravu ste za um ali niste u pravu da neko pokušava da ga zaustavi. Kad odgledate film u jednom dahu što se kaže da li ste vrijeme zaustavili? Naravno da ne, samo vaš fokus je bio izmješten. Tako je i sa meditacijom. Niko ne zasutavlja vrijeme, um, svijet oko sebe... To je nemoguće jer sve teče sve se mijenja. To je ono što zovemo realnošću, a razumjevanje kroz meditaciju da to i nije realnost vas ne izuzima od zakona fizike ali vam daje pogled nekoga ko je izmješten iz "realnosti". Planinu najbolje vidimo kad se malo izmaknemo od nje ali i dalje smo na zemlji zar ne?. Ovo sa strane uticaja Yoge na naš svakodnevni život. Druge aspekte koji su zapravo pravi cilj je nemoguće riječima objasniti, a i nisu cilj ove teme.
U drugim religijama stvari se rade na drugačiji ali podjednako efikasan način vjerujem, a za hrišćanstvo to i znam.