Quote:
Originally Posted by
Ulix
Ti prosto nećeš da čuješ što ti se govori, samo tražiš argumente da budeš u pravu. Tako se ne razmišlja.
Postavio sam ti pitanje, imaš sina ko bi bio "veći" od vas dvojice? Imaš oca, ko je veći od vas dvojice? To je koncept ljubavi.
Evo sam ti postavio citat u kojem se vidi zašto se ne gradi većim i koja je njegova misija. A to što odgovara ljudima koji ga pitaju odgovara prema njihovoj vjeri da prime istinu. Kao što tebi ne ide u glavu da je Hristos Bog tako mu i oni ne vjeruju, i zato im on ukazuje na Oca. Jer ako smo svi djeca Božija Hristos kao dobar sin ukazuje na Oca a ne na sebe kao Boga. Time postaje jasno da on zna Boga i da je sam Bog, prema ranije rečenome. Da bi dobio 4 moraš sabrat dva i dva.
Primjetio sam ja da si ti jako brz na zakljucak, dovoljna ti je mala predpostavka da pohitas na jedan. Cekaj da vidim sto je to zapravo isus rekao u potpunosti i ne mjerimo to olako sa par rijeci nevjernog Tome.
Quote:
Jovan 14,9 Isus mu reče: toliko sam vrijeme s vama i nijesi me poznao, Filipe? koji vidje mene, vidje oca; pa kako ti govoriš: pokaži nam oca?
Jovan 14,10 Zar ne vjeruješ da sam ja u ocu i otac u meni? Riječi koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego otac koji stoji u meni on tvori djela.
Jovan 14,11 Vjerujte meni da sam ja u ocu i otac u meni; ako li meni ne vjerujete, vjerujte mi po tijem djelima.
Znaci odje Isus govori da je Bog u njemu i on u Bogu, i zato je on to rekao a ne zato sto je isus Bog.
Quote:
Jovan 10,32 Isus im odgovori: mnoga vam dobra djela javih od oca svojega; za koje od onijeh djela bacate kamenje na me?
Jovan 10,33 Odgovoriše mu Jevreji govoreći: za dobro djelo ne bacamo kamenje na te, nego za hulu na Boga, što ti, čovjek budući, gradiš se Bog.
Jovan 10,34 Isus im odgovori: ne stoji li napisano u zakonu vašemu: ja rekoh: bogovi ste?
Jovan 10,35 Ako one nazva bogovima kojima riječ Božija bi upucena, i pismo se ne može pokvariti;
Jovan 10,36 Kako vi govorite onome kojega otac posveti i posla na svijet: hulu na Boga govoriš, što rekoh: ja sam sin Božij?
Jovan 10,37 Ako ne tvorim djela oca svojega ne vjerujte mi.
Jovan 10,38 Ako li tvorim, ako meni i ne vjerujete, djelima mojima vjerujte, da poznate i vjerujete da je otac u meni i ja u njemu.
Ode ti Ulix i ona prica o jedinorodnom u vjetar... cus ti veli bogovi su svi oni koima je rijec upucena. Jel sinovi Boziji kako intepretira to odje Isus.