Odje ima bash tvrdoglavih ljudi :? :hammer:
Printable View
Odje ima bash tvrdoglavih ljudi :? :hammer:
Katatonia, prochitao si tu jednu knjigu..to je ok. A da procitas jos jedno par desetina knjiga koji daju pravu verziju kurana??Quote:
Originally Posted by Katatonia
I kad chitas nesto pogledaj kredibilitet knjige kao i ko je autor jer svako svashta pishe danas.
Ne znam vjerovatno si u pravu(shrek)
ali ko bi rekao da bi se ljudi toliko odje uzbunili oko jedne morate priznati ipak zanimljive teorije
mislim, vasa reakcija me natjerala da jos razmisljam o tome i ipak u svoj toj prici nema nista nelogicno samo stvari treba postaviti u pravom rasporedu....
ne znam, mislim da je teorija bez obzira na to kolko zvuci bizarno ipak dobra za razmisljanje.
zapitajte se(pod uslovom da nijeste hriscani (i tako se iskreno nadam da nijeste :wink: )) zar nije moguce da su odredjene politicke vodje izmislile i hriscanstvo a onda neki kasnije na istu foru islam.... :idea:
PS: nemojte sad odma da me ratosiljte ipak razmislite...mozda ste stvarno u pravu...mozda sam i ja
Na tvoju zalost, ne znam za ove ja jesam hriscanin ;)
Nego ajde nam obrazlozi ovo jos malo sa tvojom logikom?
I je si siguran za alkohol??
Sto se tice njihovih stavki o alkoholu i pusenju , to je iskljucivo iz zdravstvenih razloga jer je vjera nastala na teritoriji velike temperature i nije zdravo piti i pusiti ma ni svinjsko meso jesti pod takvim uslovima .Quote:
Originally Posted by sh0cker
Ako ima jos nekih nejasnoca pitajte slobodno jer poznajem podosta sve religije :oops:
katatonia prica jedno,a vi ostali drugo,a niko ne zna o cemu pricate.
dje su tebi katatonia dokazi da su hriscani pisali kuran?
dje su vama hriscanima dokazi da nijesu hriscani pisali kuran?
poznavci biblije (i religije uopste) vjerovatno znaju da postoji jako puno knjiga o isusovom zivotu (izdvojicu knjigu u kojoj se nalazi da je isus bio ozenjen).ove knjige su naravno zabranjene i smatra se da su pisane od strane priprostih ljudi,a da li ja mogu to vama da dokazem?ne.
evo da kazemo da postoji ta knjiga,za koju katatonia tvrdi da govori o raznim hriscanskim tajnama,mi ponovo nemamo dokaza da je ta knjiga podkrijepljena cinjenicama.
ja smatram da su ovo sve samo prazne price bez dokaza.vi ste svi (po meni) u pravu i svi grijesite
Bogami puse oni i to znas kako :D Pa ka Turci :)Quote:
Originally Posted by OpUsTeNo
Pa znam kad bi jeo svinjsko na one temperature kap bi te ubila :) A i alkohol.. Al' to samo potvrdjuje da je Kuran mijenjan, ako nije odma bilo toga zar ne?
Katatonia:
i u ono vrijeme se znalo za alkohol. Jos od Sumera, Egipcana, Grka, Rimljana se znalo za: vino, rakiju, pivo itd.
To sto si procitao da su hriscani napisali Kuran, to je cista nebuloza te osobe sto je napisao tako nesto. Prorok Muhamed je bio trgovac; u svojim putovanjima on je dosao u dodir sa mnogim narodima, religijama... Tako da nije ni cudo sto su Kuran, Biblija, i da ne zaboravim i Talmud slicni.
Pa Kuran nije mjenjan nego se vjera rasirila pa se i slabije to postuje nisu tako exstremisticni prema tom ali velika je zackoljica zasto kad im je napisano u kuranu da ne piju i ne puse oni to rade ne obaziruci se mnogo na to a tako su exstremni prema svinjskom mesu :P e to im je velika glupost danasnjih muslimana , dok su extremisti nesto drugo . Poz sh0cker pitanja su ok .Quote:
Originally Posted by sh0cker
Ovo je potpuno tacno . I isticem jos jednom hriscani nisu napisali Kuran :DQuote:
Originally Posted by Trinity from Zion
Islam vuce svoje podarijetlo od proroka Muhameda, rodjena u gradu Meki u Arabiji oko 571. godine. U to doba nije bilo snaznih drzava izmedju dviju velikih imperija Istoka i Zapada .
Al' oni ipak puse ka' ludi :)
Al' recimo znam da po Egiptu ne piju, i ne jedu svinjsko.
Al' se zajeba' taj Muhamed nece mu sljedbenici jes prsute ;)
Quote:
Originally Posted by OpUsTeNo
ali kako vi to mozete da kazete kad nemate dokaza.
tacno je da je katatonina teorija malo cudna i neubicajena,ali on je ponudio knjigu (eto da povjerujemo) u kojoj stoji da su hriscani pisali kuran.stvarno je istina da je jedan iz vatikana protjeran i da je morao da se krije.sjecam se odlicno te price
ali,gdje su vase knjige?GDJE SU VAM DOKAZI?
gdje su tvoji dokazi ? :P Evo iznesi ti dokaze u pravom smislu pa cu ti ja odgovoriti istom mjerom obecavam .. :wink:Quote:
Originally Posted by BlackGoddess666
Autor te ponudjene knjige jer vjerovatno i sam Katatonia jer takve gluposti mogu samo njemu panut na pamet.Quote:
Dok ne nadjete neku kredibilnu knjigu (dje se podrazumjeva da jedno od vas dvoje nije autor) svaka diskusija je isuvisna i nepotrebna, jer generalno je vjerovanje da hriscani nisu pisali kuran tako da vi treba pobijete nase tvrdnje a ne obrnuto.
GDJE SU VAM DOKAZI?
Probaj sam kuran.
.............
ja nemam dokaza i to jasno i glasno kazem,ali moje je pitanje gdje su vasi dokazi.
evo shrek je rekao kuran.ok.a ko je pisao kuran?
moracu ponoviti da postoje knjige u kojima se nalazi da je isus imao zenu.tacno je da je crkva proglasila te knjige jeretickim i da su te knjige pisali obicni ljudi (tih knjiga ima jako puno).
moje pitanje je odakle mi sada da znamo je li i Bibliju pisao neki covjek?
i jos nesto.jesu li potojale stamparije 100 god. n.e.?meni se cini da nijesu.mi odlicno znamo da su se knjige u crkvama prepisivale.odakle mi da znamo da je Stari zavjet autentican?mozda je neko nesto dodao ili izuzeo.
P.S.ljudi nemam ja nista protiv hriscnstva samo me nervira kada vi odbacujete neke teorije pozivajuci se na hriscanstvo kad on ima toliko propusta i gresaka.ne ljutite se.ovo je samo moje misljenje :)
A mene nervira kad neko ne procita nista od tog pocne da se hvata za neke naucne dokaze . :roll:Quote:
ja nijesam spominjala nikakve naucne dokaze i uopste ne znam sta ti hoces da kazes
Tehniku shtampanja je polovinom XV vijeka otkrio je zlatar Johan Gutensberg iz Majnca...
a moram priznati da se slazem sa Black Goddess..ta i obichne bajke prenoshene sa "koljena na koljeno" bjehu izmijenjene toliko puta...
Ja mnim da bi ti Smilja iz logike dala neku hladnu Celzijusovu ocjenu za ovo - ispod nularice ...Quote:
Originally Posted by Freya
a bubby mislis li da nije u pravu?Quote:
Originally Posted by bubby[Y
Djelimichno, ali nemam zivaca replicirat na teme koje se 'gase'.
blah...da znam shta me cheka...sledece godine... :))
Svaki put kad zbog razloga budem odsutna iz foruma, neke osobe obavezno moraju da us... odredjene topike. Da malo razjasnimo stvari.
Tesko je dati bilo kakav dokaz jer nastanak svih svetih knjiga, kultura i pisama je bio ko zna prije koliko hiljada godina
Procitajte 'Ep o Gilgamesu", na primjer... sve price i pouke u Bibliji, Kuranu, Talmudu su se u pocetku prenosile usmenim putem, s koljena na koljeno... a vec pomenuti ep je bio napisan na glinenim plocama prije vise 4000-5000 godina. Zasto sam ga spomenula, vidjecete ako pricitate.
Jos nesto... molila bih da se uozbiljite i pocnete nesto konkretnije i jasnije da pisete u svojim postovima u ovom forumu. Ubuduce svaki bezvezni post cu obrisati... procitajte ponovo pravila, ne bi bilo na odmet.
znate kako.. postoje neki dokazi da je Kur'an napisao napisao, tj, diktirao Muhamed, a pisali su njegovi pisari. Islam 'zvanicno' propovijeda da je on, skrivajuci se u pecini, za vrijeme mjeseca Ramadana, postio, i da mu je Bog slao stihove Kur'ana, te da ih je on prenio samo.. ja mozda u to vjerujem a mozda vi ne, ali mislim da se kao istorijska cinjenica moze uzeti da ga je on napisao. Muslimani sa ponosom kazu kako se Kur'an do dana danasnjeg nije promijenio i da je ostao isti od dana kada je napisan. To se malo (vise) odrazilo na standard zemalja koje se danas pridrzavaju Seriatskog Prava, mada svi znamo da oni to rade vise iz nekih 'ne-vjerskih' razloga, tj, da bi imali sto vecu moc u zemlji (Sadam Husein perfektan primjer).
neko rece 'extremni sto se svinjskog mesa tice'.. bi li ti (ko god da si) probao machije meso? mozda i bi.. ima muslimana koji jedu svinjetinu. meni, recimo, to dodje tako.. jednostavno gledam na svinjetinu kao na nesto sto nije za jelo. nikad (svjesno) nisam probao tako da ne znam, ali imam takav osjecaj i ne mozes me ubijediti u suprotno. Hriscanima je zabranjena preljuba i (ako se ne varam) seks prije braka pa mnogi to rade i nikom nista. nikako ne volim kad se na muslimane gleda kao na 'dezurne ekstremiste'.. ja imam teoriju da svako religiju treba da shvata subjektivno i da radi stvari koje misli da su dobre.. i da je potpuno svjestan svojih grijehova..