Moze i Audi A8.
Printable View
Moze i Audi A8.
Nije mi jasno zašto URUSA ne kupe.
Tanko je ovo.
Savjet CBCG-a odbio zahtjev za izdavanje dozvole za rad Zeren banci
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...ad-zeren-banci
Tripli sto bi sa parama oce li kasnit isplata aktivistima?
Tamara Backović
Tamara Backović je crnogorska javna djelatnica i aktivistkinja, poznata prvenstveno po angažmanu u oblasti ljudskih prava, civilnog sektora i društvenog aktivizma. U javnosti se pojavljuje kroz komentare i inicijative vezane za društvenu pravdu, položaj manjina i kritiku političkih i institucionalnih praksi u Crnoj Gori. Nije klasična politička funkcionerka, već djeluje kroz javni i civilni prostor.
Srđan Milić
Srđan Milić (rođen 1966. u Nikšiću) je crnogorski političar.
Najpoznatiji je kao dugogodišnji predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP), funkciju je obavljao od 2006. do 2017. godine.
Bio je poslanik u Skupštini Crne Gore
SNP je pod njegovim vođstvom pozicioniran kao opoziciona, prosrpski i socijalno orijentisana partija
Nakon povlačenja iz vrha SNP-a, povremeno se oglašava u javnosti kao politički komentator
Šućo Orahovac
Šućo Orahovac je javna ličnost lokalnog karaktera, prepoznat u medijima i javnom prostoru Crne Gore kroz društveni i politički aktivizam, naročito na lokalnom nivou. Najčešće se dovodi u vezu sa građanskim inicijativama, javnim debatama i polemikama, ali nije obavljao istaknute državne funkcije. Informacije o njemu su ograničene i vezane uglavnom za lokalni kontekst.
Ismet Hadžić
Ismet Hadžić je crnogorski javni djelatnik, pripadnik bošnjačke zajednice, poznat po društvenom i političkom angažmanu, naročito u temama koje se tiču prava manjina, međunacionalnih odnosa i društvenog dijaloga. U javnosti se pojavljuje kroz izjave, komentare i učešće u debatama, ali nije bio dugogodišnji nosilac najviših državnih funkcija.
Uz vake ljude Banka je sigurna
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Neko je siguran...
Nisam mogao naci nista skorije na ovu temu, pa da priupitam.
Kad se podize hipoteka, koji % od vrijednosti nepokretnosti banka daje kao hipoteku? Znam da nije svaka banka ista al me interesuje otprilike, cisto da bi znao da l da se cimam oko prevoda ili ne. Takodje, da li igra veliku ulogu kako je klasifikovana ta nepokretnost? Jer u papirima stoji kao garaza npr a ima 20 kvadrata, to je maltene dvosoban stan u danasnjim zgradama :lol:
1:1.2 je neki prosjek pokrivenosti hipoteke procijenjenom vrijednoscu nekretnine.
Ovo je info za stanove.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Bitna je procjena vrijednosti hipoteke. Siguran sam da banke ne gledaju samo to, nego i koliko bi brzo mogli da je prodaju u slučaju potrebe. Nije isto stan na pjenu mora i kuća u Botun, iako im je možda monetarna vrijednost ista.
A odnos vrijednosti hipoteke i kredita kao što je Mojsije napisao. Mada banke primarno gledaju od kojih ćeš primanja da vraćaš kredit, hipoteka je tu samo za ne daj bože.
I ako ima kakvi teret tipa nema dozvolu i slicno zaboravi da ces je stavit pod hipoteku.
Prvo vrijednost nekretnine a odmah iza ide utrzivost iste.
Obicno ti priznaju 80 procijenjene vrijednosti za iznos kredita. Neke banke manje.
Kakvo je stanje sa gradjevinskim/poljoprivrednim zemljistem u npr okolini Danilovgrada?
Nedje sam cuo da bas tesko daju hipotekarni kredit ako je zalog poljoporivredno..
Pokušavam otvoriti Revolut nalog, medjutim ne dobijam SMS sa kodom. Probano sa CG i SRB brojem mobilnog. Iko?
Sent from my SM-S721B using Tapatalk
Ne podrzavaju nasu zemlju
Sent from my iPhone using Tapatalk
Uzima li CKB neku proviziju za uplatu gotovine na racun klijenta na salter?
Treba investitoru da uplatim 67000, a Lovcen oce da mi naplati 170e za transfer s mog racuna.
Pa kazu da je bolje onda gotovinu da donesem u CKB, ako nema neke provizije za uplatu.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
sto ne uplatis 67 x 999
pa 1 x 67 :D
Kroz sepu da posaljes na vr’ njemacke bilo bi 25 eur.
A iz jedne u drugu banku 170!
Pa da vidimo:
https://www.ckb.me/upload/Lista-uslo...zicka-lica.pdf
Ako vec nemas - otvoris racun:
2.2. Otvaranje i zatvaranje transakcionog računa
BESPLATNO
Uplatis novac na svoj racun. Za taj iznos mogu traziti porijeklo. Prolozis nalog za isplatu iz druge banke.
4.9. Isplata i uplata gotovine na svoj transakcioni račun
POSLOVNICA BESPLATNO
I odradis prenos:
4.2. Prenosi na račune pravnih i fizičkih lica unutar CKB
CKB GO / POSLOVNICA
0,12 eura / 0,45 eura
I nakon par dana ako ti ne treba - zatvoris racun, da ne placas:
.3. Održavanje transakcionog računa
REGULARNA NAKNADA 1,19 eura
Ne bi trebalo da uzima.
Lista za fizicka lica tarifni stav 4.2 Prenosi na račune pravnih i fizičkih lica unutar CKB - ovo je ako imaš račun u CKB.
Jesi li ti klijent lovćen banke? Evo ga tarifnik.
1764932020-pregled-naknada-i-tarifa-proizvoda-i-usluga-za-fizicka-lica-05-25-06122025.pdf
Plaćanja preko 1.000,00€
poslovnica 0,24% /min 2,75€/max 200€
e/mBank 0,11% /min 1,95€/max 200€
67,000 * 0,11% = 73,7€ preko mbankinga.
Inače imate dosta banaka koje nude pakete usluga u okviru kojih imate nekoliko plaćanja 0€ da koštaju.
Ja kontam da je najbolje da u ponedeljak ujutru otvorim racun u CKB i uplatim gotovinu, 67K, donesem iz Lovcena ispisni nalog i dokumenta o porijeklu novca.
Onda samo uplatim na racun investitora u CKB i to je to, samo ovi sitni troskovi iz 4.2 stavke.
Ja sam gledao gotovinsku stavku 4.10, ali mi je bolje da idem sa 4.2 stavkom i isplatom s mog novootvorenog racuna.
EDIT: sad sam zvao CKB. Otvoricu racun i za 0.45c odraditi transakciju u poslovnici i ustedjeti sebi 170eura :)
HB - preuzeo reizdate MC kartice.
Za Apple Pay ne mora nista da se uradi… to mi je bilo bitno.
PayPal za Biz karticu izgleda automatski odradio update. Za priv rucno edit - godinu isteka i cvv2. Oni autorizovali 1$ i odmah stornirali.
Na nekim drugim sajtovima morao sam za biz rucno da azuriram. Nisam htio da cekam, mozda bi se azuriralo kasnije.
Pretpostavljam da i banka i sajt mora da podrzava ABU.
Zar je problem dodat novu karticu u Apple Pay?
Na primarnom uredjaju gdje je mBank i nije.
Ali na ostalim - moras da ih zoves. Jer su ukinuli sms verifikaciju
Sto nije lako kada si na putu.
NLB kaže da nije moguće uplatiti USD na devizni račun.
To je nešto što sam radio na Hipotekarnoj i ne samo USD nego i GBP i AUD. Je li bilo nekih izmjena zakona/prakse nedavno ili je nešto treće u pitanju?
Sent from my OP13 using Tapatalk
Ako je pitanje možeš li da primaš sredstva u USD valuti na deviznom računu - možeš.
Nije.
Pitanje je zašto u NLB ne mogu da uplatim keš dolare na svoj devizni račun?
Sent from my OP13 using Tapatalk
Vjerovatno su ukinuli tu mogucnost.