Odlicna
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Printable View
Odlicna
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Imao sam Sava gume davno trosile su se brzo. Mekana guma.
Vozio sam eskimo hp2 dvije godine naprijed, sad su nazad, sve zavrsavaju. Za snijeg odlicne, cupale su to sto sam vozio bez greske.
S tim sto je za voznju van snijega i sjevera mozda bolje uzet neku srednju klasu 4 season koja potencijalno moze biti bolja po mokrom i suvom od Savine zimske.
Sad su naprijed GY uhp3, vozim je tek nedjelju dana, mnoogo teze prokliza po kisi od Save kad se grublje vozi
Gume sa Ananasa, tj. Castellana....ima li neko iskustva sa DOT-om, da nijesu stare?
Sent from my SM-S721B using Tapatalk
jedno pitanje vezano za zimsku opremu...
planiram tokom novembra jedno putovanje sa familijom, i islo bi se van granica CG....tacnije do madjarske... a koliko vidim zimske gume niko ne forsira sem u slucaju potrebe za istim tj snijega i poledice? naravno ubacio bih lance u gepek :D
a zasto nemam zimske, imam za golfa, nemam za ds-a, a na put bih sa ds-om isao... a ne bih da kupujem zimske gume, i da rotiram vec bih ga prebacio na all season.
e sad obzirom da su mi ove primacy4 na njega jos uvijek prilicno dobre, zao mi da ih skidam makar do sledece zime, a za kroz cg i za snijeg i slicno imam pajera i eto golfa ukoliko bude potreba...
Madjari ne traze zimske uopste, bilo zimskih uslova na putu ili ne, samo su preporucene. Za Srbiju mislim da ih moras imati.
Edit: https://n1info.rs/vesti/agencija-za-...-cetiri-tocka/
Ipak nije moranje za Srbiju ukoliko nema zimskih uslova na putu
to je ono sto i ja vidjeh...a koliko vidim za praznike nije planiran nikakav haos od vremena...
Fala za inormacije...koliko para je montaza i balansiranje za SUV, na primorje?
Ima li ko iskustva sa Lasso zimskim gumama? Jesu li bolji od Save? Ili da se doplati jos pa da se uzme Dunlop na primer.
Najvise me zanima ponasanje na kisi, kad je klizav kolovoz.
I dje su najbolje cijene guma. 🙂
Sava je svijet izmislila za Lasu.
Da uzmem Uniroyal All season expert 2, za Tucsona?
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
ima li bilo sto drugo?
pruzi se do 150... mada conti mi ima brat na auto i bucan je....
a kad dodjes do 150, sigutno ces moci da nadjes i GY ili pireli ili nesto slicno...
Ima mi otac takve gume, ona je baš kramponka i nekako je "razuđena" šara, mislim da nije šampion po kiši i sl, i da su joj takve i ocjene na testovima.
Problem je naći srednju klasu sad da valja, ili nešto jeftinije, ili se ode u premium...
Sava zimska je skroz ok, ali bolje uzet bolju 4sezonsku jer će biti bolja na suvom i kiši od Save koja je bolja za snijeg i sl.
Možda Hankook neki...
Meni se Barum Polaris 6 pokazala odlicno, vozena do Istanbula i nazad za NG, sacekao me snijeg na Kopaoniku u povratku i milimetra stala nije, vozila se i polovinu proljeca jer je auto bilo kod sestre. Jedina mana je sto je malo bucnija
iskreno...meni je najveca mana gume upravo buka...
Ja imam Debica Frigo HP2 made in Germany...
Debica je isto sto i Sava, Debica je iz Poljske, Sava iz Slovenije, obije su pod Goodyearom i obije dijele identicne sare a i cijenu.
Na moje auto ide Debica Frigo HP2 225/45R17, na sluzbeno Sava Eskimo HP2 205/60R16....
Za te pare guma se ponasa odlicno u obije dimenzije...I po kisi i po suvom...Ali i na sluzbeno i na moje me nervira taj njihov zvuk...Daleko od toga da je kao one najgore gume sto bruje da se citavo auto trese, ali definitivno se cuje neka frekvencija koja jako zamara na duza putovanja
ja sam imao debicu na lagunu i iskreno nisam primjetio nista posebno po pitanju buke...
ali nekad sam imao pireli zimske na alfu, to se tako culo da sam misli oda su svi lezajevi crkli...a sto bi spoljna temperatura bila veca buka bi proporcionalno tome isla na gore...
isto tako ovaj conti na bratovo auto...guma 24g, ali prilicno bucna...mnogo vise od onoga sto bih trpio... a nije da je jeftina
A ja sam vidis proslu zimu presao sa Contintental All Season na ovu Debicu, i osjetio drastican porast buke...I ljetos kad montirah ljetnje, opet milina za usi, odnosno necujno auto
mada vjerovatno utice i dubina sare na buku dosta, jer dok su nove imaju krampona masu
.......
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1b5bea50cf.jpg
Sent from my SM-F956B using Tapatalk