Jedino ako nisu sto promjenili
Printable View
nema odmah poreza jer se ti javljas poreskoj da ti to obracuna... (nosis ugovor, popunis obrazac itd)
nema ko drugi :D
tako da mozes odamh kupprodajni i punomocje, pa ostalo jedno mjesec pred registraciju sredi, jer treba im ~2 nedelje u Poresku da to obracunaju - velja je to rabota
Valjda sad po automatizmu notari salju poreskoj kupoprodajne ugovore, kao mjesec dana je rok da se prevede. To je prica notara, sad ne znam ima li sto od toga...
Kad sam uzimao stan, dobio sam odma posliie 10 dana plavu kovertu od poreske da je poreska obaveza nastala danom potpisivanja kupoprodajnog ugovora. Notari su u obavezi da salju sve ugovore poreskoj.
Ne znam da li za auto to rade, ali poreska obaveza isto nastaje potpisivanjem ugovora, tako da se mora ponijeti u poresku, inace moze kazna za kasnjenje.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Zakljuci kupoprodajni i zavrsio si. Sa njim sjutra prevodis auto- kad god zelis a to je zajedno sa narednom registraciom.
Sent from my iPhone using Tapatalk
po zakonu si duzan da u roku od 15 dana od zakljucivanja kupoprodajnog platis porez i izvrsis prevod , mimo toga mogu da te terete za utaju poreza. eee ovo je po zakonu ... aliiiii kod nas sistem nije savrsen i u poresku ne gledaju datum kupoprodajnog pa se moze prevesti i platiti porez i kasnije bez problema
u sustini moze i punomocje sto je jednostavnije i bolje , pa prevedes kad ti bude volja
Evo me u minhen kod hrama, pored tehnickog pregleda...
Evo se neki scenic turira u blokadu, ne moze vise...sonda prikacena na auspuh
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Znaci koji prodje tehnicki, moze na auto put.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sad bio na tehnicki, niko ga nije turirao.
Mog ako budu turirali preko 3.500 auto će misliti da je ukraden odnosno otet posle 6g. kod mene[emoji1787]
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Ima li kakvih novosti za tablice?
Послато са SM-G960F помоћу Тапатока
Ima, da je riješeno za narednih godinu dana [emoji2]
Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока
Sad imaju tablica novih?@dr hellfire
Послато са SM-G960F помоћу Тапатока
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...arskih-tablica
ja vidjeh nove PG LA , krenuli su opet sa izdavanjem
trebalo bi da ti je zadnji datum do kad ti vazi polisa...
pise ti u dnu sitznim slovima sto je koji datum,.,.,
Idem u Trebinje po naocare a ne da vidim to sitno :D Kako se ne sjetise da produze to kad su auta bila bez tablica neupotrebljiva.
Ja sam ljetos 2 i po mjeseca čekao tablice i naravno dok sam čekao uredno vozio svoje vozilo. I to na relaciji primorje pg. Jednom me samo zaustavili kod kbc-a, dao polisu, vozačku ovaj posle minut vratio prijatno i dovođenja.
Ali kad moras za Trebinje i Hrvatsku kao sto sam ja morala, platio si a sjedi dje si :D
Do lidla
Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk