Originally Posted by
dzonka_bd
U potpunosti se slazem, isto sam htio da objasnim ali si me preduhitrio :). Nebitno da li su vece rase, i male i velike pasmine (rase) imaju potrebu za tim dodacima u ishrani (voce, povrce, vitamini, minerali, ...) samo sto taj odnos (mesne preradjevine + dodaci) varira uglavnom od starosti psa. Shodno tome hrana se proizvodi za stence (puppy),uglavnom do godinu dana starosti, junior i senior. Zavisno od proizvodjaca, nedje je samo za puppy i adult (odrasli iznad 1 god.) Takva je za primjer Acana, kao i vecina drugih.
Smatram da je najbitnije ispostovati taj odnos hranljivih namirnica koje su im neophodne, pogotovo dok je stene, za pravilan i kvalitetan rast psa i jacanja imuniteta.
Ja sam svom predhodnom psu kupovao meso i kuvao sam mu razno povrce uz to. Tada je bilo drugo vrijeme (nije bilo tolika izbora hrane kao sada) a i ja sam tada imao vremena za sve to.
Shvatam da nemamo svi istu kupovnu moc i da treba poprilicno izdvojiti za psa na mjesecnom nivou za sve njegove potrebstine, cak i za male rase, ja se trudim svome psu da obezbjedim najbolje sto mogu, jer to mi "nije kucni ljubimac" vec clan familije. Prije cu uzeti i obezbjediti za njega nego za sebe, jednostavno takav sam.