Malo surova realnost ali ako ce ih ovaj jedan dan izvuc iz svega ovoga sto si naveo, evo nazovimo ga "praznikom" :D
Printable View
a ipak je izaslo par single drugarica sinoc do grada... i to uredno ovjekovjecile slikom na instagram. da se zna da je single za ove buduce udvarace...
Što pomenu kamatu gore, vazda se $etim situacije đe se žali lik na posa' kolegi kako mu vrijeme sporo prolazi, a ovaj drugi ga gleda i odgovara: Uzmi pare na kamatu pa da vidiš kako će da leti :lolblue:
Pih.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...241d7992f9.jpg
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Ao!
A pokakim mu se na obavijest.Pih,pih.
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
Hardcore.
nervira me što ljudima smeta nešto što ih se ne tiče, a druge ispunjava radošću...što je bitno reći svoj negativan stav za bilo što nije od bilo kakvog značaja za ikoga osim za mene, recimo? #samopitam
nervira me što ljudima smeta nešto što ih se ne tiče, a druge ispunjava radošću...što je bitno reći svoj negativan stav za bilo što nije od bilo kakvog značaja za ikoga osim za mene, recimo? #samopitam
http://www.kurir.rs/region/crna-gora...a-cupao-za-usi
ne mogu da vjerujem da sam ovo uzela da čitam...ne preporučujem, ja se prevarih, zaspati neću, ne mogu da vjerujem sa kakvim ološem mi dijelismo vazduh u našem gradu!
A kineska nova godina? To sto kinezi nose jakne i šalove na 25 stepeni, nikome nista?
Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Koliko vam je dijete?
Pa sad je napunilo 36 mjeseci, a vaše?
Sad napunilo 280 mjeseci duša mala.
Reci brate ima 3 godine, kakvih crnih 36 mjeseci...
Grozno
Evo šta kaže navedeni članak tog Zakona:
Članak 14. Zakona o grobljima (NN 19/98, 50/12) propisuje sljedeće: „(1) Grobno mjesto za koje grobna naknada nije plaćena deset godina, smatra se napuštenim i može se ponovo dodijeliti na korištenje, ali tek nakon proteka petnaest godina od posljednjeg ukopa u grob, odnosno nakon proteka trideset godina od ukopa u grobnicu.
(2) Prijašnji korisnik grobnog mjesta za koje se prema stavku 1. ovoga članka smatra da je napušteno može raspolagati izgrađenom opremom i uređajem groba (nadgrobna ploča, nadgrobni spomenik i znaci, ograda groba i sl.) nakon što plati dužni iznos grobne naknade sa zakonskim zateznim kamatama. U protivnom smatrat će se da se radi o napuštenoj imovini kojom uprava groblja može slobodno raspolagati.
(3) Uprava groblja je dužna prije dodjele grobnog mjesta, odnosno grobnice drugom korisniku premjestiti ostatke preminulih iz napuštenog groba u zajedničku grobnicu izgrađenu za tu namjenu.“
Zemljište na kojem se nalazi određeno grobno mjesto, u vlasništvu jedinica lokalne samouprave, dok fizičke i pravne osobe mogu biti samo korisnici grobnih mjesta i vlasnici nadgrobnog spomenika, pokrovnih ploča i drugih dijelova kojima se uređuje grobno mjesto. Dalje, to pravo korištenja obuhvaća pravo ukopa, pravo raspolaganja grobnim mjestom i pravo uređenja grobnog mjesta.
_______
Kako je ovo pitanje regulisano našim zakonima? Ovaj hrvatski/evropski model je, malo je reći - užasan
Nije mogao našu naci,još starija od njega ...https://static.xx.fbcdn.net/images/e...1/16/1f602.png😂https://static.xx.fbcdn.net/images/e...1/16/1f602.png😂https://static.xx.fbcdn.net/images/e...1/16/1f602.png😂...piiihQuote:
Kako prenose hrvatski mediji, glumica Jelena Perčin (37) i crnogorski glumac Momčilo Otašević (27), poslije dvije i po godine zabavljanja čekaju dijete.
Neka si joj ga zbarabučio!
Tako je Zoko, pokaži im ko je šefica.
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net...41&oe=5B06A4D4
voimjaoca...
Za ljekove Zoki trebale...ali one sitne, da može da lagano proguta...
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Ono kad planiraju mamuta od 17 spratova tik uz more... Prelijepo.
https://uploaduj.me/Storage/Slike/Up...1518815370.jpg
Ovakvi dušebrižnički komentari i zgražavanja nad postupkom nekog prema kom gajite animozitet, a svi radite TO ISTO. To se zove licemjerje
Od kako je svijeta PLAĆA SE održavanje grobnog mjesta u svim urbanim sredinama. Da se stari grobovi ne prekopavaju u gradu ne bi mogao ni iglu da spustiš da ne padne na nečiji grob.
Ako želite da se vaše i kosti vaših voljenih ne premeću poslije xyz godina sahranjujte se po nekih čuka odakle ste porijeklom
Ovo je posebno zabavno u slučaju nas podgoričana(ne staro-podgoričana) koji čak imamo izreku "prošao kao preko turskog groblja"
Zapalit', nano, zapalit'. Iz vatre i s vatrom si posta', njom i završi.
Zašto uskratiti crvima obrok ? Da nekome i poslije smrti koristiš
Najradiji sam da me pošto otegne papke ispale u svemir
Šta 'š tamo?
Dobar je pepeo za baštu ili njivu kakvu.
Bas si ovo dubukomisano napisao.
E oce djevojka silu na sramotu svoju nervozu na mene da prebaci, pa oce, jer je razmazena tatina cerka. Kuliram je uspjesno cio dan sa nervnim napadima, al me tako pecobrazno nacepi sad, uhhhhhhhhhhhhhhhhhh pa ljudi mili kako su ovo nejasna stvorenja, a zlatili se *****i srece mi.
Izađeš, staviš je u blokirane brojeve i kuliraš taj dan .... i onda se sjutra dan pridružiš mom klubu osoba koje ne mogu ne mogu sastavit 5 mjeseci sa curom
Brate, svaki put mislim da pričam sa Pipunom kad vidim tvoj nick:D I sad razmišljam "vidji kako je ova mala Pipuna naljutila" i skontam đe sam :lolblue: E to me zabavlja ne nervira, ali me nervira kad vi momci mislite da su vas djevojke načepile zbog nečega drugoga a ne zbog ovoga što sam ti boldovala...a što je kuliraš mrčio se, skrati sebi muke pa je lijepo ispoštuj, uđi u problematiku...kuliranjem si doveo da te pečobrazno načepi :D
ne vjerujem ti?!
:lolblue:
E moj Stefane. Trebalo je da napunim skoro 30 godina da svatim da je zenu najbolje platit kad prifali seksa. A ove sto ne primaju novac e sa njima se pjanit. Zene su danas dobri drugovi i mogu popit.
Rakune...Jel moguce da si ovo sto si napisao stvarno mislio?Mislim na ovaj post oko sahrane u chuke.
Ako jesi,prvo i osnovno,preispitaj taj neki konstantni agresivni ton pri komunikaciji svojstven ljudima koji ne umiju da pricaju jer im u misaoni centar radi nesto nekakvu kontru inteligenciji.Sto nema ni u chuke.
Pa onda da se okrenes i pogledas ciji si.I da nisi povukao na starog bijeloga orla da ti kosti svojih nisu svete.Kome su svoje ima razumijevanja i za tudje.Il to racunas period kad te ne bude bilo na svijet,pa neces imat da brigas tad.
Nemam rijeci tako mi svega.
E moj Rakune, razocarao si.
Ti mislio iskreno Stefanu da pomognes a sad se na tebe nervoza prebaca. Eeeeeee
Xaxa
@Zvoncice, ma kakvi probao sam, ima te momente dje namjerno pravi problem dje ga nema i stvara neku negativnu energiju, al kapiram da je to jer oce neku paznju, sta li vec. Ajde to i bude donekle simpaticno jedno 3 i po minuta, posle ono samo da joj reces ne prdii i skini mi se tebra sa dnevnog reda. Rakune fala na pozivu, al ideja Prijekog mi se najvise svidja :mrgreen:
Nisam napisao ništa što neću primjenit i na sebe.
"Čuke" ni u kom slučaju nije agresivan već šaljiv izraz.
Licemjerje naravno ostaje na snazi. Uhvatili ste se čuka bez ikakvog komentarisanja posta, ili ne daj bože nekog argumenta koji će služiti obaranju stava/činjenica.
Šta o tebi govori kad si nesposobna da izneseš argument koji će se makar suprodstaviti mišljenju nekog kome "misaoni centar" ne radi najbolje (kako me ti potpuno neagresivno i benigno opisa )
Aaaa to je.Ja mislila da si mrtav ozbiljan.
Argumenti?
Mozda ce za tobom jos premnogi ti po krvi da staju u nutrini mermernog kama pa ce lale i hibiskusi svjezi da krase,lelujaju na vjetru,prkose kisi.
Al kakvo smo mi drustvo mili moj kad unosimo i podrzavamo zakonik za zrtve stradalne u besmislu nekih mucnih vremena.Kako bi bilo lijepo da im se poklonimo,da unesemo jedan vid bunta da se takve stvari vise ne dese nikad nikom.
Licjemerno velis li?E budalice...
Svakog dana pješačiš po grobovima stradalih u "besmislu nekih mučnih vremena" pa se ne brineš već šta više kažeš "kao preko turskog groblja"
Ima XY spomenika gdje se pominju žrtve i xy ulica i trgova gdje se pominju i žrtve i oni koji su ih branili. Neuporedivo efektnije nego grob kojeg niko nikad neće primijetiti i koji samo zauzima mjesto na kojem bi se sahranio neko drugi
Velim, zato što ste selektivni ili kako bi naš narod rekao koristite dva aršina. Što je definicija licemjerstva
Malo poštovanja prema sagovornicima i kulture dijaloga nije na odmet kod ovako osjetljivih tema, bez obzira što te sredina u kojoj si odrastao nije time blagoslovila. Iako smo navikli da tebi mora biti sve nacrtano (mada ni to nije garancija uljudnog dijaloga i razumijevanja s tvoje strane), uspjevaš iznova da iznenadiš. Na temu o groblju, pitanje je jasno - kako je uređeno po Zakonu pitanje vlasništva nad grobnim mjestom? Govorim o varijanti kad su korisnici kupili parcelu i pritom plaćajau godišnju taksu za održavanje. Slobodan si da nađeš taj članak