Bila bi fora ali ne moze jos. Dok se zakon ne izmijeni moraju 2 racuna biti.
Printable View
Bila bi fora ali ne moze jos. Dok se zakon ne izmijeni moraju 2 racuna biti.
Ako misliš na ovo (https://www.visasoutheasteurope.com/...sa-direct.html) - poslao sam upit svakoj banci putem mejla krajem Septembra:
- Lovćen - nema odgovora.
- CKB - nema odgovora.
- Hipotekarna - "Nemamo dostupan pomenuti nacin transfera."
- Prva - nema odgovora.
- NLB - "Jos nije na produkciji ovaj proizvod, a kada ce nemamo konkretne info... Svakako nase kartice mogu pa primaju novac putem visa direkt servisa, slanje jos nije omoguceno. Bicete upoznati na vrijeme..."
- UCB - "Obavještavamo Vas da će Banka imati navedenu uslugu početkom mjeseca novembra. Informacija će biti podijeljena na zvaničnom sajtu banke."
- Adriatic - "Nazalost nemamo mogucnost brzih transfera putem kartice ili broja telefona."
Posaljes preko SEPA na IBAN :)
Ili ako je non-sepa posaljes preko paysend. Uz kod 28f27c prvi transfer bez provizije.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sto ste zapalili danas, kao da se svaki dan salje i prima nesto iz inostranstva, jos sms od cbcg. Aooo.
Je l iovo Zen o kojem se vodila priča?
https://i.postimg.cc/h4LMQh1z/Screen...id-vending.png
Odes na zen.com i tamo skines app preko zvanicnog linka.
Ovo je samo izmjena tarifa, aktivno je SEPA placanje vec.
Meni su naplatili danas punu, redovnu cijenu provizije na stranu uplatu..
Evo i pregled tarifa koji će se primenjivati od tada, za fizička lica:https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e1cfbac22c.jpg
Pa evo pod tackom 5 bukvalno prva stavka SEPA naknade.
Iz koje države ti je stigla uplata?
Ne znam da li i druge banke, ali drug mi kaze da njemu iz HR za nas IBAN daje SEPA placanje, ali vecu proviziju od 2 eur i SHA, jer je medjunarodno placanje. I valjda bez obzira na iznos.
Umjesto 0.35 koliko placaju interno u EU kao prekogranicno.
Juce oko 12 sam dao nalog i tek jutros je realizovan u HB. Ali ne mogu da razlikujem da li je otislo kroz sepa ili swift. Iako sam izabrao da ide kroz sepa. Mada vidim da nije naplacena provizija, pa kapiram da je S€PA :)
Cekam da vidim kada i koliko cu da dobijem na ZEN.
Pa probas manju cifru i vidis da li ce proci ako ne odmah onda za par radnih dana dok proknjize
Ne moze sa ZEN na HB IBAN - no channels available
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...df8e6d56eb.jpg
Prijavicu im. Ili da sacekamo
To je već do pošiljaoca. Što je odabrao za slanje da li SEPA ili SWIFT. Vjerovatno SWIFT i tebi je zbog toga naplaćena SWIFT naknada.
Inače par dana će proći dok inostrane Banke dodaju CG banke u liste primaoca tako da možete očekivati i da vam se novac vrati jer transakcije nije kompletirana.
Eh, da je srece da jos uvijek mogu rasparcati platu na vise mjesta. Ranije sam mogao da odredjujem gdje i kako cu da saljem dijelove plate (crypto racun, swift transfer, USD only e-visa, local US bank itd), al' vec nekih 7-8 mjeseci mogu samo da povucem cijelu. Ne zeza mi se bas sa cijelom platom i testiranjem. :D
Ckb ne podrzava Visa direct za sad.
Podrska kaze da ZEN nece da salje novac na CG IBAN za sada. Zbog regulatornih ogranicenja… sta god
Vidjecemo da li ce da mi proknjize uplatu sa HB na ZEN… to je bitno da proradi
Evo i ja odradih sa firminog deviznog u HB (sjetih se da tu jedino imam devizni da radi) preko SEPA (4 transfera, 3 različite zemlje EU) pa da vidim šta stiže i sta ne stiže.
Ostalo što sam probao da unesem taj IBAN na HB računu firme u ostalim e-banking aplikacije sve mi kalkuliše po SWIFT tarifi, jer im sistem sam odredi je li SEPA/SWIFT - isto probao da provjerim na one online iban calculator da vidim hoće li ispasti da je iban sepa podržan, ali ništa..
To što kaže hercules, da sačekamo para dana dok se svi sinhronišu međusobno.
Inače još jedna alternativa Revolut-u/Zen-u jeste Paysera.
Podržavaju registraciju iz CG ali nema mogućnost poručivanje kartice (niti virtuelne niti fizičke).
Jedino se može koristiti za besplatne SEPA transfere (30 besplatnih transfera mjesečno - svaki naredni 0.30 EUR), pa ako nekome to nešto znači.
Evo sad dobih zvaničan odgovor da nakon 5 godina neaktivnosti, isti devizni se gasi automatski, a da nakon 30 dana postaje blokiran ako nema sredstava ili prometa te se mora ići u poslovnici da se odblokira i ponovo doda u eBanking.
Isto i meni potvrdili sad sa Zen-a, kažu da se vode ovom listom države koje mogu da šalju prema ZEN IBAN-u i obrnuto (bilo da je SWIFT ili SEPA), te da će raditi na unapređenju dodavanje novih SEPA članica.
Stigla 3 od 4 transfera sve normalno putem SEPA (ovaj četvrti je na Zen koji će vjerovatno biti vraćen nazad pošto ovi još ne primaju iz CG).